Azi am avut zi scurta la serviciu, asa ca mi-am permis sa-mi mai bag si eu nasul prin bucatarie si am preparat aceste clatite cu branza si dovlecel, sub supravegherea atenta a chefului casei. :)
Se sparg ouale intr-un bol si se bat pana devin spumoase, apoi se adauga pe rand, uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si branzeturile amestecate.
Se adauga, treptat, faina cernuta cu praful de copt, urmarind sa iasa o compozitie usor cursiva, dar mai groasa decat la clatitele clasice.
Se adauga condimentele si verdeata, se omogenizeaza totul si se lasa la odihnit 15-20 de minute.
Se unge tigaia cu putin ulei, se pune la incins si se toarna cate un polonic din compozitie, inclinandu-se tigaia sa se dispuna compozitia uniform.
Se rumenesc clatitele pe o parte și pe cealalta la foc mediu, intorcandu-le cu o spatula.
Se servesc cu diverse salate sau creme de brânzeturi.