Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2017 | 8435 vizualizari

 

Cu ingredientele pe care le aveam în casă m-am gândit să fac un chec aperitiv și m-am inspirat dintr-o rețetă găsită aici, pe site (https://www.bucataras.ro/galerie/aperitiv-chec-sarat-cu-sunca-si-cascaval-484437-82249.html#site) dar pe care am modificat-o în conformitate cu gusturile mele, deși rețeta de aici mi s-a părut foarte reușită.
Am folosit telemea (pentru că-mi place gustul ei) dar și cașcaval, pentru gratinare. În loc de  lapte (din care nu aveam în casă, ceea ce nu prea mi se întâmplă) am folosit smântână (care de fapt, îmi place mult).
În rest, au mai fost și alte intervenții la dozaje, dar veți descoperi și singuri, dacă veți avea curiozitatea să comparați rețetele...

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 1 cană de smântână grasă
  • 100 grame șuncă presată
  • 100 grame telemea de vaci
  • 1 cană de făină
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 legătură de mărar
  • 50 grame cașcaval, pentru gratinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea:

Mărarul se alege, se spală și se taie mărunt.

Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare.

Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină.

Se bat bine cele două ouă, se adaugă bicarbonatul, smântâna, șunca presată, telemeaua și mărarul. La urmă se adaugă făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe și să se uniformizeze aluatul.

Într-o formă de unică folosință, unsă cu unt, se toarnă aluatul, se nivelează, iar deasupra se presară cașcavalul răzuit fin.

Se dă tava la cuptor, la foc potrivit. După aproximativ 30 de minute, când checul s-a rumenit frumos, se scoate afară din cuptor și se lasă la răcit, înainte de a se desprinde de formă și a se felia.

TIPS-URI

1

Pentru că telemeaua este suficient de sărată, nu este nevoie să adăugați sare la chec.

2

Nu scoateți checul din formă și nu-l feliați înainte de a se răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

19.08.2017, 10:03

Da, e foarte bun... Mulțumsc frumos, Kytz!

miki_a 1

22.08.2017, 10:11

Delicios și numai bun de pus pe o tavă cu aperitive!

RODIMUR 1

22.08.2017, 10:37

Așa este, Miki! E un aperitiv bun și aspectuos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu branzeturi