Aperitiv chec sarat

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2021 | 7869 vizualizari

 

Este un chec ideal cand esti in pana de idei pentru mic dejun sau chiar cina.Doar trebuie tinut cont de unele ingrediente  care vor trebui gatite in prealabil ca de exemplu daca folositi ciuperci pentru acest chec aperitiv ele trebuiesc calite inainte pentru ca au un continut mare de apa si exista riscul de a nu se mai lega acest savuroc chec.
Se poate adauga si verdeata pentru un plus de prospetine, se adauga pana la urma dupa gustul fiecaruia, eu am ales aceasta varianta deoarece pentru mine este cel mai gustos , dar gusturile nu se discuta. 

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 gr faina
  • 3 linguri ulei
  • 200 gr sunca
  • 200 gr cascaval
  • 150 gr masline cu ardei
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • sare
  • piper
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec sarat:

Ceapa se curata de coaja, apoi se taie marunt si se pune la calit in putin ulei ( 2 linguri) cu un varf de sare. Se caleste pana devine moale si dulce si sticloasa. Ea va da checului o aroma minunata.

Pana cand ceapa se raceste, ne taiem restul de ingrediente ( sunca, ardeii, maslinele si cascavalul pe care il radem pe razatoarea cu gauri mari). 

Spargem intr-un bol ouale si le mixam cu praful de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt . Se obtine o compozitie omogena. Se adauga si uleiul, apoi piperul mixand pana la incorporarea lor. In aluatul pentru acest chec sarat se adauga si restul de ingrediente maruntite amestecand foarte bine sa se omogenizele perfect . 

Tava de chec (30/15 cm) o ungem cu faina si o tapetam cu pesmet apoi se toarna compozitia de chec in ea, apoi se pune la copt in cuptorul preincalzit timp de 30-35 minute la 180 grade celsius. 

TIPS-URI

1

Dupa ce se scoate checul din cuptor este bine sa ii faceti testul scobitorii: intepati in mijloc, iar daca scobitoarea este curata checul este facut

2

lasati checul sa se raceasca complet inainte de a-l taia preferabil pe un gratar

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec sarat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua pe canapea