Aperitiv chec multicolor

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2012 | 59131 vizualizari

 

Dupa cum stiti, pe 21 am sarbatorit Elenele, prilej pentru a face si eu ceva special pentru doamna mea draguta care imi este draga. De fapt, amandoua am participat la realizarea acestui chec si am fost super bucuroase ca a iesit extraordinar de bun si gustos, dar am fost si foarte laudate pentru reusita. Reteta o am de la ancutaCH si vreau pe aceasta cale sa ii multumesc. Este foarte reusita reteta!

 

INGREDIENTE


  • un ardei rosu
  • un ardei galben
  • un ardei verde
  • un piept de pui mare
  • 100 g kaizer
  • 100 g masline negre
  • 200 g ciuperci
  • o legatura de ceapa verde
  • 4 linguri de ulei
  • 8 oua
  • 2 cani de faina
  • 250 g smantana
  • 8 linguri de gris
  • un pliculet praf de copt
  • 100 g cascaval afumat
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec multicolor:

Pentru inceput, spalam pieptul de pui, il taiem cubulete si il calim putin in ulei. Separat, curatam ceapa si o tocam marunt si o calim in uleiul in care am calit si pieptul de pui. Separat, spalam ciupercile si le taiem marunt, le calim si pe ele pana se inmoaie, apoi le scoatem intr-un castron peste care adaugam ardeii spalati, curatati si taiati cuburi. Taiem kaizerul si maslinele cubulete si le punem impreuna cu celelalte ingrediente.   

Cat s-au racit cele calite m-am ocupat de oua, pe care le-am batut spuma. Am adaugat smantana amestecata cu gris si apoi faina amestecata cu praful de copt. In compozitia obtinuta am adaugat amestecul de legume, care sincer sa va spun emana un miros super  placut, de iti venea sa mananci crud, nu alta! Am amestecat pana s-a omogenizat toata compozitia si la final am adaugat cascavalul afumat  dat pe razatoarea mare.

Am uns 2 tavi de aluminiu unica folosinta  cu ulei si am tapetat cu faina, apoi am asezat compozitia in tavi. Am dat la cuptor 45 de minute, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca in tavi pana in momentul servirii.

Se servesc cu rosii si castraveti fiind foarte consistent.

Va spun sincer ca este extraordinar de bun si aspectuos! Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Compozitia este pentru 2 checuri aperitiv

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec multicolor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Corabioare cu salata de pui