O reteta de sezon si anti risipa. De ce aruncam frunzele de ridichi?
Din necunoaștere, pentru că așa am învățat să apreciem doar rădăcinile cărnoase și suculente si sa lasam la o parte frunzele lor consistente și bogate în nutrienți și vitamine.
Frunzele de ridichi sunt o excelentă sursă de vitamina C, pe care o regăsim într-o cantitate de şase ori mai mare decât în ridiche.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/chec-cu-ton-branza-si-frunze-de-ridichi.html
Spalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele.
Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Intr-un castron adanc sau in bolul robotului bateti ouale intregi cu smantana, cu sosul pesto rosso si cu crema St Môret. Adaugati tonul scurs, faina, sare, piper, cimbru si boia de ardei.
Incorporati frunzele de ridichi si amestecati bine.
Plasati compozitia in forma de chec unsa. Presarati cascavalul ras deasupra.
Dati la cuptor (am pus forma de chec intr-o tava cu 2 cm de apa).
Coaceti timp de 40 de minute.
Lasati sa se raceasca cateva minute si demulati.
Taiati-l in felii si serviti-le cu o salata verde.
Excelent cald sau rece acest chec.