Aperitiv briose dospite cu stir rosu si fulgi de mei

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2018 | 2585 vizualizari

 

Picnicul bucatarasilor

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • cca 400 ml apa calduta
  • cca 650-700 gr. faina alba proaspat cernuta
  • cca 50 ml ulei

Umplutura:

  • cca 300 gr. stir rosu
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri fulgi de mei

Pentru uns:

  • 1 lingurita cu varf de faina alba
  • 1 varf lingurita turmeric
  • susan alb
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose dospite cu stir rosu si fulgi de mei:

Frunzele de stir se desprind de pe tulpini, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie fasii care se pun la calit in 3 linguri ulei de masline. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade lichidul lasat de fruze. Dupa ce s-a racit, adaugam doua linguri fulgi de mei care au rolul de a absorbi tot lichidul si uleiul si de a da fermitate umpluturii.

Intr-un castron incapator punem drojdia, sarea, zaharul si apa calduta.

Adaugam faina si framantam aluatul la mana. Din cand in cand picuram putin ulei pentru a-l face mai elastic.

Acoperim aluatul cu un servet curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi trimpleaza volumul. La mine a durat vreo trei ore.

Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.

Infainam masa de lucru, rupem din aluat bucati de marimea mingiutelor de ping pong, le aplatizam cu facaletul, apoi punem la mijloc cate o lingurita de umplutura.

"Inchidem" mingiutele unind capetele, apoi le asezam cu acestea orientate in jos,in forme de silicon pentru briose.

Pentru uns am pus intr-un castronel o lingurita de faina si putin turmeric, am adaugat putina apa si am amestecat, apoi am uns toate briosele iar deasupra am presarat susan alb.

Am dat tava cu formele de briose la copt pentru 40 minute.

Le-am scos aurii si le-am lasat la racorit, apoi am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose dospite cu stir rosu si fulgi de mei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu ton si masline