Antricot la cuptor

de anisoara in Vita, 20 Aug 2010 | 14772 vizualizari

 

Pe aceasta caldura e bina sa mancati o felie de carne, preparata la cuptor ,cu o salata din legume proaspete. Se prepara usor si repede, nu necesita multa vreme, si e dietica. Eu cred , ca e mai sanatos o felie de carne preparata, decat o felie de salam cumparat.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg de carne de vita de pe spate - antrecotul
  • Condimente:
  • Rozmarin
  • Cimbru uscat
  • Leustean uscat
  • Marar
  • Menta rece uscata
  • Sare
  • Piper negru
  • 100 ml de ulei de masline
  • Hartie de pergament
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antricot la cuptor:

Se cumpara carnea de vita de pe spate si se taie dealungul ei 15-20 cm

Se pregateste  carnea si se condimenteaza dupa diferite metode, dar eu voi descrie o metoda de preparare mai dietética.

Se condimenteaza cu sare si piper . intr.-un vas se toarna uleiul si toate condimentele , maruntite si amestecate,in prealabil, totul se amesteca bine. Fiecare bucate de carne se inmoaie , se tavaleste pe toate partile prin amestecul primit si se inveleste  in hartie de pergament.

Se leaga fiecare punga cu ata de bumbac groasa si se pune la marinat pt 24 ore in frigider.Cu cat mai mult se marineaza , cu atat mai rosie se obtine  in taietura carnea, pentru ca e necesar sa-si imbibe marinada bine.

Se coace la cuptor timp de 40-50 minute la temperatura 220 C. Ultimele 10 minute, carnea se dezveleste, pentru  ca sa se rumeneasca bine . Se raceste bine, si apoi se serveste la masa cu salate din legume proaspete, sau  sosuri.

Carnea se obtine  foarte suculenta si gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin