Am plecat de la reteta Ritei Ilies https://www.bucataras.ro/retete/vegeta-facuta-in-casa-55610.html. Am renunțat la gulie si praz, am vrut sa pastrez o nota clasica. Numele VIGITA, vine de la VEGETA fără E-uri. Reteta am inceput-o inainte de startul noului concurs, dar uite ca a fost cu folos. Sper sa va placa. Spor si rabdare!
Rădăcinoasele se spală, se curăță și se rad, manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie, julien.
Ardeii, ceapa și roșiile se spală, curăță și se feliază în felii subțiri.
Există mai multe variante de a usca legumele. Clasic la soare, pe un pat de sârmă/ în cuptor, la foc mic, cu ușa deschisă sau cu ajutorul aparatului de deshidratat fructe/legume.
Eu am folosit varianta modernă, deși să știți că nu e rapidă, tot vreo 3 zile a trebuit să usuc legumele.
Odată uscate toate ingredientele, le-am dat prin robot în prima fază, apoi prin blender. La final, am amestecat cu sare, 1 lingură mare de sare la 10 linguri de legume uscate.
Nu e mare filozofie, doar că necesită timp și răbdare, ca toate ingredientele să fie bine uscate.
Spor și poftă bună!