Amandine

de laura_n in Prajituri, 7 Oct 2012 | 16105 vizualizari

 

Din seria...am vazut, mi-a placut, ce ramane de facut....am prestat niste amandine. Salivam mereu la pozele postate de Gaby si cum pana la ea drumul e lung :P mi-am luat inima in dinti si am facut si eu. Cum insa nu am avut tot ce impunea o reteta, am inlocuit cateva ingrediente. Dar au iesit bune rau...si foarte "dietetice" :)))

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 8 oua
  • 8 lg faina
  • 8 lg zahar brut
  • 50 ml ulei
  • 4 lg cacao
  • 1 lgta praf copt

pt crema

  • 200 gr unt nesarat (eu am folosit unt cu continut mai scazut de grasimi)
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr ciocolata cu rom
  • 100 gr zahar pudra(daca doriti mai dulce, puteti suplimenta cantitatea de zahar)
  • 30 ml lapte condensat (eu nu am avut lapte dulce si am folosit lapte condensat)

pt sirop

  • 500 ml apa
  • 7 lg zahar brut
  • 3 lg cacao
  • 20 ml lichior Sheridan's (nu am avut rom)

pt glazura

  • 150 gr ciocolata cu rom
  • 1 cub unt
  • 30 ml lapte condensat
  • putina frisca
  • cirese confiate
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea.

Galbenusurile le mixam cu uleiul si le incorporam usor in bezeaua obtinuta anterior. Adaugam faina cu praf de copt si cacaoa si amestecam bine.

Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de copt. Eu am folosit o forma dreptunghiulara, pecare am uns-o in prealabil cu unt si am pus o hartie de copt. Adera mai bine in forma de copt daca ungeti inainte cu unt sau margarina.

Lasam la copt blatul cam 40 min. Dupa ce s-a copt, il scoatem si lasam sa se raceasca.

Facem un sirop din apa cu zahar, cacao si punem la fiert. Dupa ce a fiert, lasam sa se raceasca un pic si adaugam lichiorul.

Crema o obtinem mixand spuma untul cu zaharul. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi, adaugam galbenusurile si frecam bine, bine, adauga laptele condensat si lasam sa fiarba cateva minute. Luam de pe foc si lasam la racit.

Dupa ce s-a racit crema de oua, adaugam putin cate putin in crema de unt si omogenizam.

Glazura o obtinem topind pe baie de aburi ciocolata cu untul si cu laptele condensat. Lasam sa fiarba un pic si apoi lasam sa se raceasca.

Avem blatul, avem siropul, avem crema, ramane sa ne apucam de asamblat.

Taiem blatul in doua pe orizontala.

Insiropam primul blat, punem crema distribuind-o uniform, venim cu cel de-al doilea blat insiropat peste crema si dam la frigider pentru vreo ora.

Dupa ce s-a racit un pic, taiem prajitura in patratele la dimensiunea la care doriti si turnam deasupra glazura de ciocolata.

Ornam cu putina frisca si o cireasa confiata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Alinutza80 1

14.10.2012, 17:52

ce-mi plac!delicioase!

jolygina 1

14.10.2012, 18:24

foarte bune

BuburuzaBubu 1

14.10.2012, 23:40

buuune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amandina