Blat:
Sirop:
Crema:
Glazura:
Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza 10-15 minute.(sau pana se topeste zaharul si devine o spuma tare si lucioasa)
Se adauga pe rand cate un galbenus,uleiul,apa si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Se tapeteaza o tava (35/25 cm ) cu folie/hartie de copt si se coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de min(testul scobitorii)
Se lasa blatul la racit si se taie in 2 pe orizontal.
Pentru sirop se da apa in fiert,se adauga zaharul si nessul si lasa pe foc pana se topeste zaharul.Cand e rece se adauga romul.
Pentru crema se bat galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul.Se incorporeaza cacaua si se pun la fiert pe baie de aburi pana se mai ingroasa putin (5 minute).
Se mixeaza untul la temperatura camerei spuma ,se adauga treptat din crema de galbenus racita si nutella.Se mixeaza timp de 5-10 min pana devine pufoasa si cremoasa.La final se adauga romul.
Se insiropeaza primul blat,se pune crema (se mai opresc cateva linguri pentru aveline) al 2-lea blat insiropat si se da la rece pana se intareste crema.
Se taie marginile frumos si se portioneaza prajitura in patrate/bucati potrivite.(mie mi-au iesit 15 amandine potrivit de mari)
Pentru glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida si se glazureaza fiecare amandina.Se da iar la rece pana se intareste glazura.
Se orneaza fiecare prajitura cu cate o avelina din crema si se da din nou la rece pana la momentul servirii!