Aluat pentru placinte

de gabriel39 in Dulciuri, 24 Oct 2016 | 3477 vizualizari

 

Aluat fraged pentru placinte.

 

INGREDIENTE

  • Aproximativ 400g faina
  • 1ou
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • esente, rom, vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru placinte:

Laptele, uleiul si zaharul se pun pe foc intr-n vas pana aproape clocoteste, apoi se ia de pe foc si se raceste.

Intr-un lighenas se pune compozitia rece de lapte,ulei si zahar, apoi se pune oul, lingurita de bicarbonat, zaharul vanilat si esentele, se amesteca bine apoi se pune putin cate putin din faina si se amesteca bine. In functie d emarimea oului se poate ca cele 400 g faina sa nu fie necesara toata. Se continua framantarea pana se incorporeaza faina si srezulta un aluat moale dar nelipicios.

Se formeaza o bila din aluat, se acopera cu folie alimentara apoi se da la frigider minimum o jumatate de ora.

Acest aluat dulce se poate folosi cu diferite umpluturi, mere, branza dulce si stafide, dovleac

Din acest alaut rezulta 2 foi. Daca dorim mai mult aluat se dubleaza cantitatile.'

Este un aluat garanta de fraged si gustos.

TIPS-URI

1

Pentru placinta cu dovleac, mere, branza dulce sau stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru placinte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere