Aluat pentru legume prajite -tempura

de AnaDavid in Sosuri, 13 Oct 2017 | 9467 vizualizari

 

O reteta ușoară și grozavă pentru zilele de vară când toți vrem preparate rapide și usoare. Acest aluat se foloseste pentru legume ca dovlecei, ardei, morcovi, anghinare, frunze de spanac sau mangold, andive sau radicchio. Pentru un rezultat cat mai bun, nu puneti sare in aluat, deoarece scoate apa din legume si carne, asa ca preparatul final nu o sa fie crocant asa cum vrem.
Este perfect si pentru felii de carne sau pui dar si pentru peste. Cand nu aveti timp sa faceti snitele clasice, reteta asta este perfecta.
Trebuie sa prajim in baie de ulei pentru ca asa temperatura uleiului nu scade cand punem legumele la prajit si asa or sa iasa mai crocante si nu trag ulei in ecces. Temperatura ideala este 180 grade C maxim.

 

INGREDIENTE

ingrediente pentru 500 gr de legume

  • 200 gr apă minerala
  • 200 gr faina alba
  • 2 lingură de ulei de măsline
  • 1 lt ulei floarea soarelui pentru prajit
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 anghinare
  • 1 salata radicchio rosso sau andiva alba.
  • 1 dovlecel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru legume prajite -tempura:

Puneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și continuați să adăugați apă și făină cate putin pana se termina ingredientele. Trebuie sa fie un aluat nu prea gros si nu prea subtire. Lasati 5 minute la o parte si pregatiti legumele.

Se taie anghinarea si andiva in 4 ,dovlecelul si morcovii in fasii lungi de 1 cm grosime si ardeiul in fasii lungi cu 2 cm latime.

Luati cu o furculita ingredientele pe care vreti sa prajiti si le treceti prin aluat.

Puneti in uleiul fierbinte si lasati sa se prajeasca pana devine auriu.

Scoateti legumele si puneti pe un platou, serviti ca aperitiv sau garnitura.

TIPS-URI

1

Pentru un rezultat cat mai bun, nu puneti sare in aluat doarece scoate apa din legume si carne, asa ca preparatul final nu o sa fie crocant asa cum vrem.

2

prajiti cate putine fiecare data, nu aglomerati tigaia pentru ca scade temperatura uleiului si aluatul ramane moale si trage mai mult ulei.

3

prajirea trebuie sa fie cat mai rapida pentru a avea legume cat mai crocante si uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru legume prajite -tempura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Adrianele 1

14.10.2017, 11:18

E din India reteta?

MotanLaOale 1

17.10.2017, 10:27

AnaDavid 1

31.01.2018, 04:31

Nu, este o varianta din multe folosite in Italia. Eu am trait acolo 21 de ani.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salsa picanta cu legume