O reteta ușoară și grozavă pentru zilele de vară când toți vrem preparate rapide și usoare. Acest aluat se foloseste pentru legume ca dovlecei, ardei, morcovi, anghinare, frunze de spanac sau mangold, andive sau radicchio. Pentru un rezultat cat mai bun, nu puneti sare in aluat, deoarece scoate apa din legume si carne, asa ca preparatul final nu o sa fie crocant asa cum vrem.
Este perfect si pentru felii de carne sau pui dar si pentru peste. Cand nu aveti timp sa faceti snitele clasice, reteta asta este perfecta.
Trebuie sa prajim in baie de ulei pentru ca asa temperatura uleiului nu scade cand punem legumele la prajit si asa or sa iasa mai crocante si nu trag ulei in ecces. Temperatura ideala este 180 grade C maxim.
ingrediente pentru 500 gr de legume
Puneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și continuați să adăugați apă și făină cate putin pana se termina ingredientele. Trebuie sa fie un aluat nu prea gros si nu prea subtire. Lasati 5 minute la o parte si pregatiti legumele.
Se taie anghinarea si andiva in 4 ,dovlecelul si morcovii in fasii lungi de 1 cm grosime si ardeiul in fasii lungi cu 2 cm latime.
Luati cu o furculita ingredientele pe care vreti sa prajiti si le treceti prin aluat.
Puneti in uleiul fierbinte si lasati sa se prajeasca pana devine auriu.
Scoateti legumele si puneti pe un platou, serviti ca aperitiv sau garnitura.
1
Pentru un rezultat cat mai bun, nu puneti sare in aluat doarece scoate apa din legume si carne, asa ca preparatul final nu o sa fie crocant asa cum vrem.
2
prajiti cate putine fiecare data, nu aglomerati tigaia pentru ca scade temperatura uleiului si aluatul ramane moale si trage mai mult ulei.
3
prajirea trebuie sa fie cat mai rapida pentru a avea legume cat mai crocante si uscate.