Alba ca Zapada

de lilik in Prajituri, 26 Apr 2011 | 16471 vizualizari

 

Nu are rost sa va mai spun ca e un deliciu....pt crema m-am inspirat nitel de la Miha (ca reteta mamei avea prea mult unt),cu mici modificari...super buna..merci frumos:)

 

INGREDIENTE

  • PT FOI:
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde(cam 4 pahare si jumatate de plastic)
  • PT CREMA:
  • 1 litru lapte
  • 200 gr zahar
  • 11 linguri de faina
  • 3 oua
  • 250 gr unt
  • coaja de la 1 lamaie
  • putina vanilie
  • sucul de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

Prima data pregatim crema:

frecam ouale cu zaharul apoi adaugam faina,amestecand in continuare,apoi punem treptat laptele fierbinte(pus in precedenta pe foc cu vanilia) si amestecam.

Dupa ce am pus tot laptele punem pe foc mic,amestecand mereu sa nu faca cocoloase si lasam pana se ingroasa(consistenta unei budinci).Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Cand crema e rece adaugam treptat untul moale,amestecand energic de fiecare data,apoi punem coaja de lamaie si zeama.

Amestecam si lasam deoparte.

Cat timp crema se raceste pregatim foile:

facem un aluat din ingredientele de mai sus(trebuie sa iasa consistent si nelipicios),apoi il impartim in 4(sau 5) si intindem cate o foaie pe dosul unei tavi tapetate cu hartie.Dam la cuptorul incins 8-10 minute apoi scoatem si lasam sa se raceasca;procedam la fel cu fiecare foaie in parte,avand grija sa nu le rupem deoarece sunt foarte delicate.

Cand avem totul gata luam tava unde am copt foile,o tapetam in interior cu folie de plastic si montam prajitura.

Punem o foaie,apoi un strat de crema si tot asa pana se termina ingredientele.

Eu am terminat cu un strat de crema si deasupra am presarat marginile foilor zdrobite.

Dam la frigider pana se inmoaie foile bine bine.(lasam 1-2 zile)

Cand servim putem presara zahar pudra..

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamington - Tavalita cu cocos si ciocolata