Dupa o lunga absenta de pe bucataras, cauzata de niste probleme cu accesarea siteului, revin cu ceva bun :)
Am spalat separat fructele, le-am lasat intr-un bol cu apa 10 - 15 minute, ca sa iasa musculitele sau alte vietati :) Apoi le-am scurs in cate o sita si le-am pus in doua sticle, afinele intr-o sticla, zmeura in alta. Peste fructe am pus zaharul si am amestecat. Lasam fructele cu zaharul la temperatura camerei si agitam sticlele in fiecare zi, pentru ca sa se dizolve zaharul si sa se formeze un sirop. In acest timp, acoperim sticlele cu un tifon, nu le inchidem cu dopul. Dupa o saptamana, adaugam alcoolul peste fructe, amestecam bine si inchidem sticlele si le pastram in camara cam 2-3 luni inainte de a incepe sa le consumam. Vom avea niste bauturi extraordinar de aromate, iar din afinele din sticla putem face niste bomboane fantastice.