reteta inspirata de pe blogul gabrielei cu cateva modificari la aluat!
Am dizolvat zaharul si drojdia in lapte ,
am adaugat ouale , arome ( zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie )am adaugat faina putin cate putin si am framantat bine pana am obtinut un aluat potrivit pe care l-am lasat la crescut cam 1 1/2 ore ,
dupa care l -am luat iar la intins ,pleznit,rasucit de nici el nu mai stia , adaugand ulei din cand in cand
aluatul format se imparte in 6 bucati egale iar in mijlocul fiecareia se pune umplutura ( cacao, ciocolata, zahar si putin ulei amestecate bine)
se prind capetele ,avand grija ca umplutura sa ramana in interior
si se intinde cu ajutorul unui facalet sau pur si simplu cu mana
se fac pe mijlocul foii obtinute 4-5 taieturi,
se trage de margini si se invarte aluatul obtinandu-se un fel de sul rasucit,
capetele introducandu-le dedesupt
se asaza in tava de briose si se lasa la crescut
se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte iar deasupra se presara zahar,
se introduc in cuptor si se coc pana trec testul scobitorii