Briose daneze

de ionela2682 in Dulciuri, 8 Mai 2010 | 7424 vizualizari

 

reteta inspirata de pe blogul gabrielei cu cateva modificari la aluat!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte,
  • 2 oua,
  • 1 cub de drojdie,
  • cam 100 ml ulei,
  • zahar dupa gust ( 1 cana am pus eu),
  • faina cat cuprinde ( CAM 500-600 G),
  •  arome
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose daneze:

Am dizolvat zaharul si drojdia in lapte ,

am adaugat ouale , arome ( zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie )am adaugat faina putin cate putin  si am framantat bine pana am obtinut un aluat potrivit pe care l-am lasat la crescut cam 1 1/2 ore ,

dupa care l -am luat iar la intins ,pleznit,rasucit de nici el nu mai stia , adaugand ulei din cand in cand


aluatul format se imparte in 6 bucati egale iar in mijlocul fiecareia se pune umplutura ( cacao, ciocolata, zahar si putin ulei amestecate bine)

se prind capetele ,avand grija ca umplutura sa ramana in interior

si se intinde cu ajutorul unui facalet sau pur si simplu cu mana
se fac pe mijlocul foii obtinute 4-5 taieturi,

se trage de margini si se invarte aluatul obtinandu-se un fel de sul rasucit,

capetele introducandu-le dedesupt

se asaza in tava de briose si se lasa la crescut


se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte iar deasupra se presara zahar,

se introduc in cuptor si se coc pana trec testul scobitorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose daneze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremes delicios - Reteta cu aluat de casa