Panda

de yammy in Prajituri, 7 Mai 2009 | 8165 vizualizari

 

Un cozonacel simpatic:)

 

INGREDIENTE

aluat alb:
  • 250g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 70ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 35g unt
aluat cu cacao:
  • 130g faina
  • 2/3 lingurita drojdie uscata
  • 3 lingura zahar
  • 1 lingura cacao
  • 80ml apa
  • 1/3 lingurita sare
  • 10g unt
Umplutura :
  • 2 linguri de stafide SAU rahat verde
  • 7~8 cirese confiate taiate in jumatate SAU rahat rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panda:

Aluat alb:

-se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 1)
-se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop (poza 2)

Aluat cacao:

-se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 3)
-se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop(poza 4)

Dupa 20 min se impart in bucati astfel:
aluatul alb:
- 70g (aluat C)
- 30g (aluat B)
- restul de aluat (aluat A)

aluat cacao:
- 10g (aluat D)
- 50g x 2 (aluat E)
- restul de aluat impartit in doua (aluat F)

(poza 5)

-se lasa din nou la dospit pentru un sfert de ora.
-aluatul A se intinde intr-o foaie de 20x25cm: (poza 6)
-pe mijlocul acestei foi se aseaza bucatile de rahat/ jumatatile de cirese una langa alta in linie (poza 7)
-aluatul B (30g) se intinde intr-o fasie de 20cm lungime si se aseaza peste rahat/cirese apasand putin (poza 8)
-aluatul cu cacao D se rasuceste in forma unui baton si se aseaza peste aluatu B (poza 9)
-aluatul C (70g) se intinde si el intr-o fasie de 20cm lungime si se aseaza peste aluatul D.
-bucatile de aluat cu cacao E (50g) se intind in fasii de 20cm pe centrul carora se aliniaza bucatile de rahat/stafidele, lipite una de alta:  (poza 10)
-se ruleaza si e aseaza peste aluatul C, pe laterala: (poza 11)
-marginile de aluat A se aduc peste aluaturile E acoperind totul (poza 12)
-cele 2 bucati de aluatul cu cacao F se rasucesc in batoane 20cm lungime care se aseaza peste aluatul A, mai spre margine
-se lasa 20 min la dospit dupa care se baga la cuptorul preincalzit circa 30 min, se taie rece (poza 13)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

yammy 1

14.05.2009, 15:45

Nico, reteta e de la CristinaK a postato si pe alt forum. Io nu am prea vazut retete pe aici la care sa scrie sursa de unde o au.
Si fara suparare reteta nu e a lui CristinaK, ca doar nu a inventat-o ea. Si pan' la urma unde a-si putea scrie de unde am reteta? ca sincer nu m-ar deranja

ANCA 1

14.05.2009, 15:47

si daca e reteta preluata, care-i problema, nu mai poate sa o faca nimeni? sau e inregistrata la OSIM?

luminita20_2006 1

14.05.2009, 15:53

f tare...ai muncit ceva la ea...felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac