Chec cu suc de portocale

de Oana in Prajituri, 3 Mai 2009 | 28792 vizualizari

 

E reteta mea preferata  si o folosesc pentru checuri si pentru toate blaturile de tort. Din aceasta cantitatea ies doua checuri sau un blat de tort.

 

INGREDIENTE

  • 3/4 pahar suc proaspat de portocale
  • 1/3 pahar de ulei
  • 1,5 pahar zahar
  • 6 oua
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 pahare faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu suc de portocale:

Se amesteca cu mixerul uleiul, sucul de portocale, galbenusurile si un pahar cu zahar. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat albusurile spuma cu jumatatea de pahar de zahar, apoi se amesteca usor, cu o lingura, cele doua compozitii.

Pandispanul se pune in tavi de chec sau in forma de tort, unse cu ulei si tapetate cu faina sau cu hartie pentru copt. Se coace la foc potrivit pana trece “testul scobitorii”. Iese destul de “umed” si daca e folosit ca blat de tort nu mai necesita insiropare.

Eu am facut un chec tigru, dupa ce am facut compozitia de pandispan am impartit-o in doua, intr-una din jumatati am pus 3 linguri cu cacao si apoi am pus, alternativ, in forma de chec, cate un polonic de compozitie alba, apoi unul cu compozitie cu cacao, incepund din mijlocul formei si punand in acelasi loc, pana am terminat compozitiile - poza 10

Alta data am facut un chec alb si unul cu cacao- poza 9

Acelasi pandispan, dar cu ciocolata rasa inauntru, am pus cam doua patratele mari pentru fiecare chec (Anidor cu portocale)- ultimele poze

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

arakelian 1

30.05.2009, 06:40

io am facut-o ca prajitura. In loc de suc de portocale, am pus zeama de la compot de ananans si fructe taiate marunt peste tot. A iesit super faina!

si mai are un avantaj - daca bati albushurile spuma bine, nu mai e nevoie de praf de copt - creshte natural. (am io un ghimpe impotriva multor chimicale)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere