Aripioare crocante marinate, cu sos

de anisoara in Pui, 18 Aug 2010 | 18251 vizualizari

 

Aceasta reteta am adaptat-o de la un restaurant din Chisnau. Imi placeau foarte mult aripioarele acestea la o halba de bere. Si mi-am pus scopul, cu orice pret sa le prepar , si sa ajung la gustul acela crocant si placut . Dar gustul cel deosebit , era de la condimentul Tarhun, putin iute si dulceag cu o aroma extraordinara. In combinatie cu sosul , care il voi expune in reteta urmatoare...fara cuvinte.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de aripi de pasare
  • boabe de piper negru  aromat- 10 buc.
  • 3-4 frunze de dafin
  • o capatina de usturoi
  • 2 linguri de miere de albina naturala
  • 50 ml de tarhun (optional)
  • cca 2 lingurite de sare
  • 400 ml de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante marinate, cu sos:

Aripile se parlesc la aragaz si se curata de tot perisorul ramas. Se spala bine in apa rece si se taie cu cutitul in bucati mai mici.  Prepararea marinadei: Intr-un vas se fierbe 1.5 de apa cu toate condimentele, inafara de usturoi. Se raceste apa.Se inlatura frunzele de dafin .Se adauga usturoiul curatat si pisat cu sare. Se amesteca bine. Se gusta, si daca e nevoie se mai adauga putina sare , ca sa obtineti o solutie saratica. Eu adaug cam 2 linguriti de sare.Dar si sarea, in ziua de azi, e diferita, de aceea nu va pot spune cantitatea concreta. Dupa ce s-a  facut saramura , se toarna peste aripioare si se lasa la marinat intr-un loc racoros, pentru cel putin 4 ore. Aripioarele se scot si se pun pe un reshou sa se scurga de marinada. Se incinge  uleiul intr-un ceaun . O parte din aripioare , deja  uscate ,se pun in cratita de reshou, si se introduc in uleiul bine incins. Se prajesc timp de 8-10 minute, la un foc mijlociu ,pana se rumenesc bine . Se scot si se pun pe un servetel de bucatarie , pt ca sa-si absoarbe uleiul de prisos.Nu se acopera intr-un vas oarecare sub capac, deoarece isi pierd gustul crocant. Se servesc la masa cu un sos foarte delicios . Reteta sosului va fi scrisa in reteta urmatoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante marinate, cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

eleny2010 1

12.11.2010, 16:10

arata super. kiar vreau si eu o aripioare. n am mai cerut de la altcineva dar astea mi au facut o pofta . bv bv .

elena1988 1

22.03.2011, 18:36

adry88 1

23.05.2011, 11:26

la cat de bn arata vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe si mici la gratar