Se fierbe budinca din praful de budinca, zaharul si laptele.
Se face un aluat din margarina, zahar, oua, faina si praful de copt.
Se pune aluatul in tava rotunda si se ridica putin si pe marginea tavii. Peste aluat se pune jumatate din budinca, merele curatate si taiate felii si...
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Apoi se adauga cate un galbenus amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava patrata tapetata cu hartie de copt....
Se amesteca iaurtul, zaharul, cacaoa, amidonul si banana si se lasa deoparte.
Se face aluatul:
Se amesteca untul moale cu zaharul si vanilia.
Se adauga ouale, iar apoi iaurtul si la final faina si praful de copt.
Se unge tava si se pune 2/3 din aluat apoi se pune amestecul cu...
Se alege si se spala orezul. Se pune la fiert in apa 2-3 minute.
Se scurge si se pune mai departe la fiert in laptele fierbinte, in care am adaugat zaharul, vanilia si un praf de sare.
Se lasa sa fiarba pana se inmoiaie bine. Se lasa sa se racoreasca putin.
Intre timp curatam merele si...
Blatul:
Se topeste ciocolata si se lasa sa se raceasca ( sa fie calduta). Intre timp se separa ouale. Se freaca untul cu zaharul si vanilia. Se adauga galbenusele, ciocolata calduta si nuca taiata. La final se adauga albusele batute spuma si deasupra faina. Se amesteca usor.
Se coace cu...
Se freaca galbenusele cu zaharul, apoi se adauga nucile, faina si pesmetul si la final albusurile batute spuma. Se coace in tava unsa si tapetata cu pesmet
Dupa ce se coace se lasa sa stea 24 de ore.
Pentru crema se bate frisca bine apoi se adauga celelalte ingrediente.
Dupa 24 de ore...
Se curata merele si se taie bucatele mici. Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate.
In alt castron se bate oul si se amesteca cu vanilia, zaharul, uleiul si laptele. Se adauga treptat amestecul de faina si se amesteca bine.
Aluatul se pune in formele unse cu unt....
Tort de mere cu budinca
Se fierbe budinca din praful de budinca, zaharul si laptele. Se face un aluat din margarina, zahar, oua, faina si praful de copt. Se pune aluatul in tava rotunda si se ridica putin si pe marginea tavii. Peste aluat se pune jumatate din budinca, merele curatate si taiate felii si...
Krem a la Krem
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Apoi se adauga cate un galbenus amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava patrata tapetata cu hartie de copt....
Chec cu banane si iaurt
Se amesteca iaurtul, zaharul, cacaoa, amidonul si banana si se lasa deoparte. Se face aluatul: Se amesteca untul moale cu zaharul si vanilia. Se adauga ouale, iar apoi iaurtul si la final faina si praful de copt. Se unge tava si se pune 2/3 din aluat apoi se pune amestecul cu...
Budinca de orez cu mere
Se alege si se spala orezul. Se pune la fiert in apa 2-3 minute. Se scurge si se pune mai departe la fiert in laptele fierbinte, in care am adaugat zaharul, vanilia si un praf de sare. Se lasa sa fiarba pana se inmoiaie bine. Se lasa sa se racoreasca putin. Intre timp curatam merele si...
Tort trenulet
Blatul: Se topeste ciocolata si se lasa sa se raceasca ( sa fie calduta). Intre timp se separa ouale. Se freaca untul cu zaharul si vanilia. Se adauga galbenusele, ciocolata calduta si nuca taiata. La final se adauga albusele batute spuma si deasupra faina. Se amesteca usor. Se coace cu...
Tort cu nuca Praga
Se freaca galbenusele cu zaharul, apoi se adauga nucile, faina si pesmetul si la final albusurile batute spuma. Se coace in tava unsa si tapetata cu pesmet Dupa ce se coace se lasa sa stea 24 de ore. Pentru crema se bate frisca bine apoi se adauga celelalte ingrediente. Dupa 24 de ore...
Briose cu mere
Se curata merele si se taie bucatele mici. Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate. In alt castron se bate oul si se amesteca cu vanilia, zaharul, uleiul si laptele. Se adauga treptat amestecul de faina si se amesteca bine. Aluatul se pune in formele unse cu unt....