Pentru piure:
Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat boabele de mazare congelate, pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute, dupa care le-am scurs de apa si le-am pus in robot impreuna cu untul, putina sare, turmenic, piper si 1 catel de usturoi...
Am mixat bine untul moale la temperatura camerei cu zaharul, apoi am adaugat pe rand ouale, amestecand dupa fiecare foarte bine, am adaugat apoi zeama de la mineola, lichiorul (in tot acest timp robotul meu mergea), sarea, faina amestecata cu praful de copt si la urma ciocolata maruntita bine cu...
Blatul: Partea simpla a acestei prajituri incepe cu blatul, care e in cazul meu cam de fiecare data la fel. Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile cu vanilia si zaharul le-am batut bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit, apoi am adaugat usor rand pe rand...
Am pus ciolanele cu tot cu ambalaj intr-o oala cu apa fierbinte,pentru ca sosul din interior sa se incalzeasca si sa nu ramana nimic in ambalaj :).
Cartofii i-am taiat bucati mari si i-am pus intr-o tava,am tocat cepele si radacina de fenicul si le-am asezat peste cartofi,am presarat...
Prima data am taiat bananele cubulete mici si impreuna cu stafidele, 3 linguri zahar, cardamonul verde si nucsoara, le-am pus intr-o tigaie la foc mic pentru a le carameliza putin. Dupa ce au fost gata si zaharul s-a topit, le-am scos putin la aer pentru a se racori si am trecut la chec.
Am...
Am inceput cu blatul,fiind cu drojdie trebuia lasat la dospit,asa ca intr-un castron am pus 4 cani de faina alba,sare,zahar,drojdia,uleiul,apa,oregano si cimbrisor uscate,am amestecat in prima faza cu o lingura de lemn pana cand aluatul s-a legat,apoi am trecut la framantatul cu mana,pana cand...
Am curatat bine pestii si le-am taiat capetele,apoi am luat o tava mare,am tapetat-o cu hartie de copt, inmuiata in apa rece,am asezat pe ea 8 felii de lamaie,2 cate 2,pe lamaie am asezat pestii.In fiecare peste am introdus cate o frunza de salvie si o feliuta subtire de unt,la fel pe lamaie...
Am pus intr-o cratita la foc mic fenelul tocat marunt,cu usturoiul,putin ulei,turmenic,chimen,cardamon,chilly,pastaia de vanilie si le-am lasat sa se caleasca usor.Am adaugat apoi passata de rosii si apa si am lasat sosul sa fiarba usor.
Intr-un castron am pus carnea...
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,am amestecat bine galbenusurile cu zahar,pana cand s-au albit si si-au dublat volumul,am adaugat apoi pe rand cate o lingura de ulei,amestecand dupa fiecare lingura,apoi am adaugat tot asa treptat cate o lingura de lapte...
Am amestecat bine untul cu zaharul pana cand s-a format o spuma aerata si delicioasa,apoi am adaugat pe rand cate un ou,impreuna cu cate o lingura de faina (pentru a nu se taia crema de unt),am amestecat bine si la urma am adaugat laptele batut si restul de faina amestecata cu...
Am cernut faina si bicarbonatul intr-un castron,apoi am adaugat untul inca rece,taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos,am adaugat apoi galbenusurile de ou,cardamonul verde,nucsoara,zaharul pudra dat si el printr-o sita si am framantat bine aluatul pana...
Aluatul: Am bagat la robot toate ingredientele,am amestecat bine si cand s-au omogenizat,am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am dat pentru cateva ore la frigider.Pana la urma este un aluat fraged normal,nimic deosebit,asa ca procedati la fel cum o faceti de obicei cu acest aluat....
Am pus in robot biscuitii si untul si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se raceasca.
Intr-o oala mica am pus la foc frisca lichida cu zaharul,semintele si pastaia de vanilie si le-am lasat la foc mic sa fiarba...
Am dezosat pieptul de porc si l-am ajustat pentru a obtine o bucata cat de cat uniforma,pastrand soricul.Am marinat carnea cu sare,cimbrisor,boia afumata si am lasat-o sa se marineze pana a 2-a zi.Inainte de a rula si lega carnea de porc,am crestat bine soricul pentru a ajuta grasimea sa se...
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul pana cand s-au albit si si-au dublat volumul,am adaugat apoi pe rand cate o lingura de ulei,amestecand dupa fiecare,iar la final am adaugat faina amestecata cu bicarbonat si am incorporat-o cu o spatula in...
Am spalat bine curcanul si apoi l-am uscat cu prosoape de hartie si l-am asezat sa se odihneasca pe o coala mare de hartie de copt. Intr-un castronel am pus untul la temperatura camerei,frunzele de salvie tocate marunt,sare,piper,nucsoara,scortisoara,boia afumata si am amestecat totul foarte bine...
Am spalat bine pipotele si carnea de curcan si le-am portionat in bucatele potrivite pentru a fierbe uniform.Intr-o cratita am pus ulei de masline sa se incinga,am adaugat si putin unt,apoi am pus ceapa,usturoiul si prazul tocate marunt si le-am lasat la foc mic sa se caleasca fara a le arde,am...
Am pus laptele la incalzit,pana atunci,intr-un castron mare am pus faina,untul,smantana,ouale,drojdia,coaja de lamaie si cea de portocala,scortisoara,anasonul macinat si la urma laptele caldut.Am framantat aluatul bine pana cand a inceput sa se dezlipeasca de mana si,desi se spune ca baigli nu se...
Am marinat din timp pulpele de rata cu sos soia,crema de otet balsamic,zahar brun,scortisoara,anason,chilly,boia iute afumata,le-am lasat aproximativ 3 ore intorcandu-le din cand in cand pe toate partile.Dupa acest timp,am scos pulpele din marinata,le-am zvantat bine cu un prosop de hartie si...
Legumele le-am curatat de coaja si le-am taiat in cuburi de marime oarecum egala,conopida am desfacut-o in buchetele,le-am condimentat cu sare,piper,boia iute afumata,am zdrobit la mojar semintele de chimen si fenicul si le-am adaugat si pe ele,apoi am adaugat in tava cu legume putin ulei,o cana...
Am dizolvat putin drojdia in laptele caldut,intr-un castron mare am pus faina,ouale,coaja de portocala,cuisoare macinate,scortisoara,125 gr unt taiat cubulete,uleiul de masline,sarea,zaharul si laptele care a ramas dupa ce am pus la inmuiat drojdia,am adaugat si drojdia la final cu laptele in...
Am rupt biscuitii in bucati si apoi i-am maruntit bine la robot,amestecandu-i cu untul.Dupa ce au fost bine sfaranati,i-am asezat in forma de tort,aranjand blatul sa fie cat de cat uniform,am turnat putin suc de portocale proaspat stors si am dat forma la cuptor pentru 10 minunte.
Am curatat...
Carnea de porc am marinat-o de cu seara pentru a avea timp sa isi stranga toate aromele in ea,in sos soia,crema de otet balsamic,chilly pudra si putin chimen macinat.Am tocat marunt un morcov,putin ghimbir marinat si un catel de usturoi,le-am pus putin la calit intr-o cratita care suporta...
Inainte de a face blatul am pregatit capsunile,din pacate pentru ca suntem in luna noiembrie,la prajitura mea am folosit capsuni congelate,le-am pus intr-o tigaie cu semintele de la o pastaie de vanilie si zeama de la o jumatate de lime,si le-am lasat la foc mic pana cand capsunile s-au inmuiat...
Am marinat coastele de cu o seara inainte in sos de soia,zahar brun,otet de orez,am presarat peste ele pentru un plus de aroma si scortisoara si le-am bagat la frigider. Astazi,le-am lasat inainte de a le gati sa ajunga la temperatura camerei si intre timp am incins cuptorul apoi le-am bagat in...
Am pregatit prima data dovleacul,spalat,curatat,si apoi maruntit cu ajutorul robotului meu drag care mereu imi vine in ajutor cand am treburi grele cum ar fi fost sa dau un intreg dovleac pe razatoare
Odata maruntit dovleacul am pus intr-o cratita unt si putin ulei (pentru a nu se arde...
Am scos foile de placinta din congelator cu aproximativ o ora inainte de a incepe sa lucrez la placinta.Am uns o tava cu unt,am pus in ea cam jumatate din foi,ungand cu unt tot a 3-a foaie.
Intr-un castron am batut spuma 9 albusuri,am adaugat peste ele unul cate unul 8 galbenusuri( al 9-lea...
Eu am pus la marinat cu o seara inainte cozile de vitel,(dupa ce le-am spalat bine) in vin rosu si turmenic.A doua zi am trecut la treaba,am tocat ceapa si usturoiul,le-am calit putin in ulei,am adaugat apoi semintele de chimen si fenicul,zdrobite putin in mojar,boia afumata,semintele din...
Am taiat carnea cubulete,apoi am marinat-o 2-3ore in apa de flori de portocal,otet de orez,scortisoara,turmenic,boia iute afumata,chimen macinat si putina sare.
Ceapa si urturoiul le-am tocat,nu chiar foarte marunt,le-am calit in putin ulei in care am adaugat si pasta de curry si cea de...
Am cumparat si eu,cum probabil face toata lumea,burta prefiarta,pe care am lasat-o la decongelat de seara si pana a 2-a zi dimineata.A doua zi,am spalat burta decongelata in cateva ape,apoi am pus o oala cu apa si putina sare la foc si am oparit acolo burta aproximativ 10 minute,apoi am scos-o si...
Chiftelute cu piure de mazare
Pentru piure: Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat boabele de mazare congelate, pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute, dupa care le-am scurs de apa si le-am pus in robot impreuna cu untul, putina sare, turmenic, piper si 1 catel de usturoi...
Fursecuri moi cu ciocolata
Am mixat bine untul moale la temperatura camerei cu zaharul, apoi am adaugat pe rand ouale, amestecand dupa fiecare foarte bine, am adaugat apoi zeama de la mineola, lichiorul (in tot acest timp robotul meu mergea), sarea, faina amestecata cu praful de copt si la urma ciocolata maruntita bine cu...
Prajitura cu fructe de padure si frisca
Blatul: Partea simpla a acestei prajituri incepe cu blatul, care e in cazul meu cam de fiecare data la fel. Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile cu vanilia si zaharul le-am batut bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit, apoi am adaugat usor rand pe rand...
Ciolan cu crusta de miere si mustar
Am pus ciolanele cu tot cu ambalaj intr-o oala cu apa fierbinte,pentru ca sosul din interior sa se incalzeasca si sa nu ramana nimic in ambalaj :). Cartofii i-am taiat bucati mari si i-am pus intr-o tava,am tocat cepele si radacina de fenicul si le-am asezat peste cartofi,am presarat...
Chec cu banane caramelizate si stafide - pentru Bucatarasi
Prima data am taiat bananele cubulete mici si impreuna cu stafidele, 3 linguri zahar, cardamonul verde si nucsoara, le-am pus intr-o tigaie la foc mic pentru a le carameliza putin. Dupa ce au fost gata si zaharul s-a topit, le-am scos putin la aer pentru a se racori si am trecut la chec. Am...
Pizza cu bacon si salam
Am inceput cu blatul,fiind cu drojdie trebuia lasat la dospit,asa ca intr-un castron am pus 4 cani de faina alba,sare,zahar,drojdia,uleiul,apa,oregano si cimbrisor uscate,am amestecat in prima faza cu o lingura de lemn pana cand aluatul s-a legat,apoi am trecut la framantatul cu mana,pana cand...
Dorada la cuptor cu legume
Am curatat bine pestii si le-am taiat capetele,apoi am luat o tava mare,am tapetat-o cu hartie de copt, inmuiata in apa rece,am asezat pe ea 8 felii de lamaie,2 cate 2,pe lamaie am asezat pestii.In fiecare peste am introdus cate o frunza de salvie si o feliuta subtire de unt,la fel pe lamaie...
Chiftelute cu ricotta in sos
Am pus intr-o cratita la foc mic fenelul tocat marunt,cu usturoiul,putin ulei,turmenic,chimen,cardamon,chilly,pastaia de vanilie si le-am lasat sa se caleasca usor.Am adaugat apoi passata de rosii si apa si am lasat sosul sa fiarba usor. Intr-un castron am pus carnea...
Prajitura cu ciocolata si ardei iute :)
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,am amestecat bine galbenusurile cu zahar,pana cand s-au albit si si-au dublat volumul,am adaugat apoi pe rand cate o lingura de ulei,amestecand dupa fiecare lingura,apoi am adaugat tot asa treptat cate o lingura de lapte...
Pandispan cu compot de mere
Am amestecat bine untul cu zaharul pana cand s-a format o spuma aerata si delicioasa,apoi am adaugat pe rand cate un ou,impreuna cu cate o lingura de faina (pentru a nu se taia crema de unt),am amestecat bine si la urma am adaugat laptele batut si restul de faina amestecata cu...
Biscuiti fragezi cu gem
Am cernut faina si bicarbonatul intr-un castron,apoi am adaugat untul inca rece,taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos,am adaugat apoi galbenusurile de ou,cardamonul verde,nucsoara,zaharul pudra dat si el printr-o sita si am framantat bine aluatul pana...
Tarta de lamaie
Aluatul: Am bagat la robot toate ingredientele,am amestecat bine si cand s-au omogenizat,am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am dat pentru cateva ore la frigider.Pana la urma este un aluat fraged normal,nimic deosebit,asa ca procedati la fel cum o faceti de obicei cu acest aluat....
Tort cu fructul pasiunii si frisca
Am pus in robot biscuitii si untul si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se raceasca. Intr-o oala mica am pus la foc frisca lichida cu zaharul,semintele si pastaia de vanilie si le-am lasat la foc mic sa fiarba...
Rulada din piept de porc
Am dezosat pieptul de porc si l-am ajustat pentru a obtine o bucata cat de cat uniforma,pastrand soricul.Am marinat carnea cu sare,cimbrisor,boia afumata si am lasat-o sa se marineze pana a 2-a zi.Inainte de a rula si lega carnea de porc,am crestat bine soricul pentru a ajuta grasimea sa se...
Tort cu banane,nuci pecan si sos de capsuni
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul pana cand s-au albit si si-au dublat volumul,am adaugat apoi pe rand cate o lingura de ulei,amestecand dupa fiecare,iar la final am adaugat faina amestecata cu bicarbonat si am incorporat-o cu o spatula in...
Curcan la cuptor cu legume
Am spalat bine curcanul si apoi l-am uscat cu prosoape de hartie si l-am asezat sa se odihneasca pe o coala mare de hartie de copt. Intr-un castronel am pus untul la temperatura camerei,frunzele de salvie tocate marunt,sare,piper,nucsoara,scortisoara,boia afumata si am amestecat totul foarte bine...
Ciulama by papabundetot :)
Am spalat bine pipotele si carnea de curcan si le-am portionat in bucatele potrivite pentru a fierbe uniform.Intr-o cratita am pus ulei de masline sa se incinga,am adaugat si putin unt,apoi am pus ceapa,usturoiul si prazul tocate marunt si le-am lasat la foc mic sa se caleasca fara a le arde,am...
Baigli cu nuca si mac
Am pus laptele la incalzit,pana atunci,intr-un castron mare am pus faina,untul,smantana,ouale,drojdia,coaja de lamaie si cea de portocala,scortisoara,anasonul macinat si la urma laptele caldut.Am framantat aluatul bine pana cand a inceput sa se dezlipeasca de mana si,desi se spune ca baigli nu se...
Pulpa de rata cu varza rosie
Am marinat din timp pulpele de rata cu sos soia,crema de otet balsamic,zahar brun,scortisoara,anason,chilly,boia iute afumata,le-am lasat aproximativ 3 ore intorcandu-le din cand in cand pe toate partile.Dupa acest timp,am scos pulpele din marinata,le-am zvantat bine cu un prosop de hartie si...
Legume la cuptor cu miere
Legumele le-am curatat de coaja si le-am taiat in cuburi de marime oarecum egala,conopida am desfacut-o in buchetele,le-am condimentat cu sare,piper,boia iute afumata,am zdrobit la mojar semintele de chimen si fenicul si le-am adaugat si pe ele,apoi am adaugat in tava cu legume putin ulei,o cana...
Coronite cu gem de capsuni
Am dizolvat putin drojdia in laptele caldut,intr-un castron mare am pus faina,ouale,coaja de portocala,cuisoare macinate,scortisoara,125 gr unt taiat cubulete,uleiul de masline,sarea,zaharul si laptele care a ramas dupa ce am pus la inmuiat drojdia,am adaugat si drojdia la final cu laptele in...
Cheesecacke de portocale
Am rupt biscuitii in bucati si apoi i-am maruntit bine la robot,amestecandu-i cu untul.Dupa ce au fost bine sfaranati,i-am asezat in forma de tort,aranjand blatul sa fie cat de cat uniform,am turnat putin suc de portocale proaspat stors si am dat forma la cuptor pentru 10 minunte. Am curatat...
Fasole cu legume si porc la tava
Carnea de porc am marinat-o de cu seara pentru a avea timp sa isi stranga toate aromele in ea,in sos soia,crema de otet balsamic,chilly pudra si putin chimen macinat.Am tocat marunt un morcov,putin ghimbir marinat si un catel de usturoi,le-am pus putin la calit intr-o cratita care suporta...
Tort cu capsuni
Inainte de a face blatul am pregatit capsunile,din pacate pentru ca suntem in luna noiembrie,la prajitura mea am folosit capsuni congelate,le-am pus intr-o tigaie cu semintele de la o pastaie de vanilie si zeama de la o jumatate de lime,si le-am lasat la foc mic pana cand capsunile s-au inmuiat...
Coaste lipicioase la cuptor
Am marinat coastele de cu o seara inainte in sos de soia,zahar brun,otet de orez,am presarat peste ele pentru un plus de aroma si scortisoara si le-am bagat la frigider. Astazi,le-am lasat inainte de a le gati sa ajunga la temperatura camerei si intre timp am incins cuptorul apoi le-am bagat in...
Placinta cu dovleac
Am pregatit prima data dovleacul,spalat,curatat,si apoi maruntit cu ajutorul robotului meu drag care mereu imi vine in ajutor cand am treburi grele cum ar fi fost sa dau un intreg dovleac pe razatoare Odata maruntit dovleacul am pus intr-o cratita unt si putin ulei (pentru a nu se arde...
Placinta cu iaurt si merisoare
Am scos foile de placinta din congelator cu aproximativ o ora inainte de a incepe sa lucrez la placinta.Am uns o tava cu unt,am pus in ea cam jumatate din foi,ungand cu unt tot a 3-a foaie. Intr-un castron am batut spuma 9 albusuri,am adaugat peste ele unul cate unul 8 galbenusuri( al 9-lea...
Tocana din coada de vitel
Eu am pus la marinat cu o seara inainte cozile de vitel,(dupa ce le-am spalat bine) in vin rosu si turmenic.A doua zi am trecut la treaba,am tocat ceapa si usturoiul,le-am calit putin in ulei,am adaugat apoi semintele de chimen si fenicul,zdrobite putin in mojar,boia afumata,semintele din...
Tocana de porc la cuptor
Am taiat carnea cubulete,apoi am marinat-o 2-3ore in apa de flori de portocal,otet de orez,scortisoara,turmenic,boia iute afumata,chimen macinat si putina sare. Ceapa si urturoiul le-am tocat,nu chiar foarte marunt,le-am calit in putin ulei in care am adaugat si pasta de curry si cea de...
Ciorba de burta
Am cumparat si eu,cum probabil face toata lumea,burta prefiarta,pe care am lasat-o la decongelat de seara si pana a 2-a zi dimineata.A doua zi,am spalat burta decongelata in cateva ape,apoi am pus o oala cu apa si putina sare la foc si am oparit acolo burta aproximativ 10 minute,apoi am scos-o si...