Intr-un bol amestecam branza ricotta cu zaharul, pe rand punem uleiul, laptele, praful de copt, iar la sfarsit adaugam faina putin cate putin pana formam un aluat omogen si nelipicios.
Pe o hartie de copt intindem...
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu putina esenta de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute. ...
Pentru Blat:
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam...
Blatul:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, mixam la viteza mica, adaugam si putina aroma de vanilie si rom pentru un gust mai placut si mai aromat, iar la final trecem printr-o sita faina cu amidonul si plicul roz,...
Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Cat timp se raceste siropul din ibric, separam ouale, galbenusurile le mixam bine, iar...
Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, iar cand s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate marunt, amestecam usor cateva minute, dupa care punem si pieptul de pui tocat, (eu l-am dat prin blender) si amestecam din nou atat cat sa se prajeasca. Peste aceste ingrediente turnam apa...
Curatam pestii de solzi, apoi ii curatam de intestine, dupa care ii spalam bine cu apa rece. Condimentam bine pestii si la interior, dar si la exterior cu sare si piper, apoi asezam feliile de lamaie si cateii de usturoi in burta petilor.
Dovlecelul il spalam, apoi il taiem felii, ceapa...
Cum se prepara Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica
Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri.
Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine pentru a nu ramane cocoloase,...
Pentru foi:
Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul, sarea, iar cand s-au topit adaugam uleiul. Bicarbonatul de sodiu il dizolvam in laptele caldut si il adaugam peste celelalte ingrediente impreuna cu putina esenta de vanilie.
Cacaoa si...
Pentru Blat:
Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
Intr-o sita punem...
Pentru Blatul de vanilie:
Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.
Adaugam unutul topit si rece, putina esenta de vanilie si mixam pana le incorporam si pe...
Intr-un bol, punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute, pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul de masline. Amestecam cu mana toate ingredientele si incepem sa punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...
Pentru blat:
Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand obtinem o compozitie lucioasa. Adaugam si zaharul vanilat impreuna cu esentele (gupa gust, cca.1 lingurita din fiecare), mai mixam cateva secunde si ne ocupam...
Pentru inceput facem blaturile, pe rand:
Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
Intr-o...
Pieptul de pui il spalam, il stergem si il punem la marinat in amestecul de apa, sare, piper boabe, ienibahar si foile de dafin pentru 24 ore.
Dupa acest timp, il scoatem, il spalam, il stergem din nou si il bagam la recem in amestecul de zahar, sos de soia, piper si boia, pentru 12 ore.
Dupa...
Intr-un blender, punem conserva de ton scursa de ulei, adaugam untul la temperatura camerei, sare si zeama de limeta.
Blendam bine totul pana obtinem o pasta fina.
Cu ajutorul unui pos ornam ori pe biscuite, ori pe felii de castravete sau chiar pe...
Curatam cartofii, ii taiem in 4 si ii punem la fiert in apa cu sare, atat cat sa intre furculita in ei.
Cand sunt gata, ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca.
In acest timp, batem ouale cu sare si piper, adaugam smantana, mararul si branza sarata...
Pentru Blat:
Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se...
Pentru aluat:
Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic.
Pentru umplutura:
Intr-un ibric marisor, adaugam tot compotul din borcan, cu tot cu...
Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoare cu tot cu coaja. Ii saram putin pentru si ii lasam 20minute sa se inmoaie si sa isi lase zeama.
Intr-un bol, batem bine ouale, adaugam dovleceii scursi de zeama, adaugam si cascavalul, potrivim de sare si...
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, pe urma uleiul, esentele de vanilie si rom si mixam pana omogenizam bine totul.
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nuscoara si...
Spalam bine frunzele de loboda si le oparim 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se racesc.
Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete, patrunjeul si leusteanul le tocam si pe acestea marunt, iar loboda fasii.
...
Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai crocante.
Dupa ce scoatem semintele de susan, in tigaia deja incinsa, de...
Pentru inceput, spalam spanacul frunzulita cu frunzulita, indepartam coditele, apoi il oparim cca. 5-6 minute. Dupa ce s-a inmuiat, il scoatem intr-o sita pentru a se scurge de apa si pe urma il tocam marunt cu un cutit.
Intr-o oala mai mica, chiar si un...
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile, pe rand, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata...
Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, pasta de ardei, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam usor cele 2 compozitii pana omogenizam bine totul.
In tava mare de...
Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, omogenizam bine, pe urma untul topit si racit, iar spre final, bicarbonatul de sodiu si faina atat cat sa formam un aluat usor lipicios si usor de manevrat....
Intr-un vas mai mare, amestecam laptele condensat cu nutella, pana la omogenizare. Intr-un alt vas, punem frisca lichida si o mixam pana devine cremoasa, nu trebuie sa obtinem o spuma, cum este frisca, sa fie usor lichida, dar cremoasa.
...
Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute.
In acest timp batem ouale impreuna cu...
Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute.
In acest timp,...
Desert rulouri cu capsuni si crema de branza
Intr-un bol amestecam branza ricotta cu zaharul, pe rand punem uleiul, laptele, praful de copt, iar la sfarsit adaugam faina putin cate putin pana formam un aluat omogen si nelipicios. Pe o hartie de copt intindem...
Desert tort Sofia cu frisca si cirese din compot
Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu putina esenta de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute. ...
Desert prajitura Valurile Dunarii
Pentru Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam...
Desert prajitura cu crema de iaurt si cirese
Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, mixam la viteza mica, adaugam si putina aroma de vanilie si rom pentru un gust mai placut si mai aromat, iar la final trecem printr-o sita faina cu amidonul si plicul roz,...
Desert guguluf cu nuca, cacao si visine din visinata
Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaua, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Cat timp se raceste siropul din ibric, separam ouale, galbenusurile le mixam bine, iar...
Canellonni din carne de pui
Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, iar cand s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate marunt, amestecam usor cateva minute, dupa care punem si pieptul de pui tocat, (eu l-am dat prin blender) si amestecam din nou atat cat sa se prajeasca. Peste aceste ingrediente turnam apa...
Dorada la cuptor pe pat de legume
Curatam pestii de solzi, apoi ii curatam de intestine, dupa care ii spalam bine cu apa rece. Condimentam bine pestii si la interior, dar si la exterior cu sare si piper, apoi asezam feliile de lamaie si cateii de usturoi in burta petilor. Dovlecelul il spalam, apoi il taiem felii, ceapa...
Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica
Cum se prepara Strudel cu mere cu aluat de casa, reteta gustoasa si economica Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri. Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine pentru a nu ramane cocoloase,...
Desert prajitura Televizor
Pentru foi: Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul, sarea, iar cand s-au topit adaugam uleiul. Bicarbonatul de sodiu il dizolvam in laptele caldut si il adaugam peste celelalte ingrediente impreuna cu putina esenta de vanilie. Cacaoa si...
Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale
Pentru Blat: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Intr-o sita punem...
Desert entremet cu ricotta si zmeura
Pentru Blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare. Adaugam unutul topit si rece, putina esenta de vanilie si mixam pana le incorporam si pe...
Pizza cu nuci, pere si gorgonzola
Intr-un bol, punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute, pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul de masline. Amestecam cu mana toate ingredientele si incepem sa punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...
Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness
Pentru blat: Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand obtinem o compozitie lucioasa. Adaugam si zaharul vanilat impreuna cu esentele (gupa gust, cca.1 lingurita din fiecare), mai mixam cateva secunde si ne ocupam...
Desert tort Foret Noire
Pentru inceput facem blaturile, pe rand: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Intr-o...
Pastrama de pui
Pieptul de pui il spalam, il stergem si il punem la marinat in amestecul de apa, sare, piper boabe, ienibahar si foile de dafin pentru 24 ore. Dupa acest timp, il scoatem, il spalam, il stergem din nou si il bagam la recem in amestecul de zahar, sos de soia, piper si boia, pentru 12 ore. Dupa...
Mousse de ton
Intr-un blender, punem conserva de ton scursa de ulei, adaugam untul la temperatura camerei, sare si zeama de limeta. Blendam bine totul pana obtinem o pasta fina. Cu ajutorul unui pos ornam ori pe biscuite, ori pe felii de castravete sau chiar pe...
Aperitiv cartofi cu branza si marar la cuptor
Curatam cartofii, ii taiem in 4 si ii punem la fiert in apa cu sare, atat cat sa intre furculita in ei. Cand sunt gata, ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca. In acest timp, batem ouale cu sare si piper, adaugam smantana, mararul si branza sarata...
Desert tort Crina
Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se...
Desert tarta cu cirese si crema de branza
Pentru aluat: Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic. Pentru umplutura: Intr-un ibric marisor, adaugam tot compotul din borcan, cu tot cu...
Aperitiv rulada din dovlecei umpluta cu crema de branza
Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoare cu tot cu coaja. Ii saram putin pentru si ii lasam 20minute sa se inmoaie si sa isi lase zeama. Intr-un bol, batem bine ouale, adaugam dovleceii scursi de zeama, adaugam si cascavalul, potrivim de sare si...
Desert prajitura aromata cu morcovi
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, pe urma uleiul, esentele de vanilie si rom si mixam pana omogenizam bine totul. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nuscoara si...
Bors de loboda
Spalam bine frunzele de loboda si le oparim 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se racesc. Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete, patrunjeul si leusteanul le tocam si pe acestea marunt, iar loboda fasii. ...
Legume soté la tigaie
Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai crocante. Dupa ce scoatem semintele de susan, in tigaia deja incinsa, de...
Mancare de spanac cu ou ochi
Pentru inceput, spalam spanacul frunzulita cu frunzulita, indepartam coditele, apoi il oparim cca. 5-6 minute. Dupa ce s-a inmuiat, il scoatem intr-o sita pentru a se scurge de apa si pe urma il tocam marunt cu un cutit. Intr-o oala mai mica, chiar si un...
Desert rulada umpluta cu gem de visine
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile, pe rand, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata...
Aperitiv rulada din ardei rosii umpluta cu crema de branza
Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, pasta de ardei, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam usor cele 2 compozitii pana omogenizam bine totul. In tava mare de...
Desert biscuiti fragezi si parfumati
Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, omogenizam bine, pe urma untul topit si racit, iar spre final, bicarbonatul de sodiu si faina atat cat sa formam un aluat usor lipicios si usor de manevrat....
Desert inghetata cu Nutella
Intr-un vas mai mare, amestecam laptele condensat cu nutella, pana la omogenizare. Intr-un alt vas, punem frisca lichida si o mixam pana devine cremoasa, nu trebuie sa obtinem o spuma, cum este frisca, sa fie usor lichida, dar cremoasa. ...
Desert inghetata de casa cu aroma de cacao si rom
Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute. In acest timp batem ouale impreuna cu...
Desert inghetata de casa cu aroma de vanilie
Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute. In acest timp,...