publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza Hawaiana
Blatul: Se face o maia din drojdie, putina apa calduta si jumatate lingurita zahar, se amesteca toate si se lasa deoparte pt a-si dubla volumul. Se face un aluat potrivit impreuna cu faina, sarea si apa calduta cat cuprinde. Se lasa la dospit dupa care se intinde un blat potrivit pt tava...
Pizza Muresana
Se face o maia din drojdie, putina apa calduta si 1/2 lgt zahar, se amesteca toate si se lasa intr-un loc cald sa-si dubleze volumul. Intr-un vas se cerne faina, se pune sarea iar in mijloc se toarna maiaua. Se toarna apa calduta cat cuprinde si se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa la...
Pizza pentru copii
Blatul: Se cerne faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc unde se pune drodia maruntita si cu un pic de apa calduta, iar pe margine se pune sarea. Se lasa cateva minutele pana creste putin drojdia apoi se adauga uleiul si apa calduta si se incepe sa se framante aluatul. Se toarna apa calduta...
Pizza cu ton
Se pune bulionul pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin apoi se condimenteaza dupa gust. La final se adauga oregano. Se intinde blatul de pizza si se pune in tava. Se unge blatul cu sosul de rosii, se pune deasupra tonul scurs de ulei, ceapa taiata juliene si usturoiul taiat...
Pizza Capriciosa
Se cerne faina, se adauga sarea si uleiul, iar in mijloc se toarna maiaua obtinuta din drojdie, zahar, faina si putina apa calduta. Se framanta un aluat potrivit de moale (sa nu se lipeasca de degete) adaugand apa calduta atat cat cere aluatul. Se lasa la crescut. Se intinde un aluat de...
Focaccia la tigaie
Intr-un bol se cerne faina, se face o gropita la mijloc unde se adauga drojdia dizolvata in putina apa calduta. Se adauga si sarea si se framanta un aluat moale si elastic, adaugand apa atat cat cere aluatul. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Se fac din aluat mici bilute care se...
Paine coapta pe varza
Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa 15 minute asa. Se adauga sarea, zaharul si apa calduta. Se amesteca pana se incorporeaza faina dupa care framantam cu mana (eu nu am masina de paine) pana cand nu se mai lipeste de degete. O lasam la dospit o ora. Pe...
Pizza cu piept de pui
Din blat ies doua portii pt tava aragazului iar topping-ul este pt o portie. Se framanta un aluat elastic din toate ingredientele dupa care se lasa la dospit pana creste in volum. Pieptul de pui il taiem in 2 sau 3 felii pe orizonatala (sa fie subtiri) dupa care il taiem in fasiute pe...
Pizza grill cu spanac
Am facut un aluat din faina, drojdie, apa, sare si putin ulei. L-am lasat la dospit. Spanacul bine spalat se pune la fiert si apoi taiat dupa ce s-a scurs bine. Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se raceste si se toaca maruntel (eu l-am dat la robot). Sosul se pune...
Prima mea paine de casa reusita
Intr-un vas se pune faina cernuta si se face in mijloc o gaura. Se presara sarea pe margini. Mierea si drojdia se dizolva in 300 ml apa. Se toarna cate putin in mijloc amestecandu-se incet spre exterior pana se incorporeaza toata faina adaugandu-se si restul de apa. Se framanta cu mana timp de...
Pizza cu sunca
Se face sosul de rosii din bulionul amestecat cu condimentele (sare, zahar, oregano). Se aseaza blaturile de pizza in tava unsa cu putin ulei, se ung cu sosul, se pune sunca taiata felii mai mici, ceapa taiata feliute si porumbul. Deasupra se rade cascavalul si se adauga felii de ardei gras. Se...
Pizza Ardeleneasca
Blatul : se face maiaua, dupa care se amesteca toate ingredientele cat sa iasa un aluat putin mai moale decat la paine. Se lasa la dospit. Sosul de rosii : ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea mica si se pun la calit in putin ulei dupa care se stinge cu bulionul si se lasa sa...