Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete / Aperitive / Garnituri

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2024

Cum se prepara Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa: Rosiile le oparim, le curatam de pielita si le pasam. Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri de ulei. Se adauga apoi rosiile pasate si ardeiul kapia tocat. Sosul se fierbe pana ajunge la consistenta dorita,...

Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2024

Cum se prepara Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si apa, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In...

Clatite pufoase reteta cu sfecla si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2015

Clatite pufoase reteta Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa Breville Panini Maker . Punem...

Omleta cu ciuperci la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2014

Ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie cu ajutorul Salad Chef Smart, forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Curatatul ciupercilor de coaja este o optiune pur personala. Daca voi nu vreti sa le curatati nu e absolut nici o problema, ba din contra, chiar mai...

Placinta cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2014

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeaua sfaramata cu furculita, ouale si smantana. Saram si piperam dupa gust, iar la sfarsit adaugam mararul verde tocat. Foile de placinta decongelate la temperatura camerei se impart in 2. Fiecare foaie se unge cu ulei si se aseaza intr-o tava...

Tarta de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2014

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartof, se scurg de apa si se lasa la racit. Cartofii raciti se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. La fel procedam cu mozzarella si telemeaua. Adaugam sare si piper dupa gust, condimentele uscate si mararul verde tocat....

Orez cu ciuperci si parmezan la Multicooker

In Aperitive / Garnituri la 23 Noi 2013

Punem ciupercile in oala aparatului si le prajim in cateva linguri de ulei, selectand din MENU programul FRY. Cand ciupercile sunt gata, usor rumenite, adaugam ceapa si o calim usor, pana se inmoaie. Adaugam orezul si 3 cani de apa. Saram si piperam dupa gust. Apasam butonul MENU si selectam...

Cartofi cu rozmarin si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2013

In oala interioara a aparatului punem uleiul si untul. Setam programul BOIL pentru 8 minute. Cand untul este topit adaugam cartofii taiati cuburi potrivit de mari. Saram si piperam dupa gust. Adaugam 1/2 pahar de apa (100 ml), selectam programul BOIL pentru 30 de minute si inchidem capacul. Cu...

Omleta cu avocado la Multicooker

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2013

Avocado se taie cubulete, la fel si cascavalul. Se pun peste ouale batute cu sare si piper dupa gust. Se adauga si semintele de in. In oala interioara a aparatului punem putin ulei. Selectam programul BOIL din MENU, setam timpul la 10 minute. La jumatatea timpului intoarcem omleta pe partea...

Pizzete de vinete

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2013

Cantitatile sunt orientative, puteti adapta in functie de cum doriti si cate persoane aveti la masa. Rosiile se taie cubulete si se pun intr-un castron. Se adauga branza maruntita, busuiocul tocat, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Vanata se taie felii de cca 1 cm grosime ce se pun...

Sufleu de pui cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2013

Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si mozzarella si cascavalul. Se adauga busuiocul tocat, fulgii de ardei iute, sare si piper dupa gust. Punem smantana, apoi galbenusurile de ou, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si la sfarsit faina. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...

Placinta cu branza si chimen

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2013

Aluat: Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut. Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de lapte amestecat cu uleiul si sarea se toarna in castron peste faina. Se framanta un aluat elastic si...

Sufleu de mozzarella cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2013

Mozzarella se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pune intr-un castron, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga si fulgi de ardei iute, tot dupa gust, faina si galbenusurile.  Spanacul se toaca si se adauga in compozitie. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se bat pana se obtine o...

Placinta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2013

Aluat: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putin lapte caldut. Lasam cateva minute la dospit. Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si adaugam sarea, uleiul, restul de lapte si maiaua. Framantam un aluat elastic si nelipicios, acoperim vasul si lasam la dospit...

Carnati in aluat

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2013

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut. Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Se lasa la loc caldut vreo 10-15 minute, pana drojdia incepe sa faca basicute. Galbenusurile se amesteca cu untul topit...

Rosii cu branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2013

Feliem branza, la fel si rosiile cherry. Se pot folosi si rosii normale, la fel cum putem schimba si felul de branza. Totul e permis. ) Intr-un vas termorezistent punem un strat de felii de branza, saram si piperam dupa gust, apoi stropim cu putin ulei de masline. Acoperim cu un strat de...

Pide cu branza si spanac

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2013

Aluat: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam laptele caldut si uleiul si framantam un aluat elastic si omogen, ce nu se lipeste de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul. Umplutura: Intr-un bol amestecam...

Tarta cu branza si spanac

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2013

Aluat: Intr-un castron amestecam faina, malaiul, praful de copt si sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete si incepem sa framantam cu varful degetelor pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Incepem apoi sa adaugam apa rece, cate putin, pana aluatul devine compact si nu se mai lipeste...

Omleta la cuptor cu rosii si spanac

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2012

Ouale se bat foarte bine cu putina sare si piper. Adaugam mozzarella taiata cubulete, telemeaua sfaramata cu furculita si spanacul taiat grosier. Omogenizam. Intr-un vas (20/20 cm) tapetat cu hartie de copt punem rosia taiata felii, apoi turnam deasupra compozitia pentru omleta. Dam la...

Cuiburi cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2012

Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline si putina apa. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam pieptul de pui  taiat cubulete si ciupercile tocate marunt. Amestecam si fierbem pana scade toata zeama lasata de ciuperci. La final, saram si piperam dupa gust si adaugam...

Mic dejun in cuib

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2012

Formele de sufleu se ung cu unt si se imbraca cu feliile de kaizer. Ouale se bat bine cu sare si piper, apoi se amesteca cu sunca si cascavalul taiate cubulete. Adaugam faina si omogenizam. Turnam compozitia  in forme, ornam cu cateva feliute de masline si dam la cuptor la foc...

Rulada de curcan cu legume

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2012

Carnea se toaca la masina de carne, apoi se amesteca impreuna cu morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust. Pe o bucata de folie de aluminiu unsa cu ulei se intinde compozitia de carne in strat subtirel. Deasupra se pun legumele...

Rulada de cascaval cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2012

Punem un vas cu apa la fiert. Cand da in clocot stingem focul si punem calupul de cascaval pe care l-am invelit in folie alimentara. Il lasam in apa pentru vreun sfert de ora, timp in care se va inmuia. Scoatem din apa, punem pe o alta bucata de folie alimentara si intindem usor cu...

Tarta cu rosii

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2012

Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine. Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina, trebuie sa avem un aluat elastic si  nelipicios. Aluatul dospit il intindem intr-o tava mica (18 cm diametru) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Punem deasupra...

Aperitiv cu rosii

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2012

Busuioc am folosit uscat, pentru ca tufa mea de busuioc verde...s-a prapadit. Tare rau mi-a parut! Daca aveti busuioc verde nu ezitati sa-l folositi. Rosiile se spala, li se taie cate un capacel, apoi cu o lingurita se scoate miezul si se aseaza intr-un vas termorezistent. Miezul...

Orez cu curry si legume

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2012

Ancuta mi-a facut pofta cu salata ei. Am pornit hotarata spre bucatarie, dar pana la urma, nu mai stiu din ce motive :)) mi-a iesit altceva. O reteta simpla, chiar foarte buna as putea spune, avand in vedere ca au papat si piticii, cei mai aprigi critici ai mei. :))) Orezul se spala in mai...

Sunca de curcan

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2012

O sunca ce este foarte buna si inlocuieste cu succes mezelurile din comert. Ca si la pastrama de pui , trebuie nitica rabdare in procesul de preparare, dar rezultatul final merita totul. Prepararea presupune doua etape consecutive: fierbere si coacere. Mai intai am legat bucata de...

Tarta cu mascarpone si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2012

Aluat: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de...

Tarta cu aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2012

Pieptul de pui se taie cubulete, de marime potrivita. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se stropeste cu sosul de soia si se da la frigider pentru 15-20 de minute. Baconul se prajeste intr-o tigaie antiaderenta, pana devine crocant. Adaugam pieptul de pui si il intoarcem pe...

Vafe de cartofi cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2012

Am vrut sa fac niste bulete de cartofi cu cascaval ca garnitura pentru o friptura de pui. Dar in ultima clipa am schimbat directia :)) si le-am copt in aparatul de vafe, sa le fac mai...usurele. Foarte bune au iesit. Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa...

Afisate 1 - 30 din 120 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]