Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete

Bastonase cu ciocolata

In Prajituri la 19 Ian 2012

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine pana la incorporare. Separat amestecam faina cu migdalele macinate, cacaoa, praful de copt si ciocolata rasa, apoi incorporam in crema de unt. Amestecam bine cu...

Sandwich cu ciocolata

In Prajituri la 18 Ian 2012

Ouale se bat cu un praf de sare si zaharul vanilat pana devin ca o crema si aproape ca isi tripleaza volumul. Se adauga untul topit si racit, apoi laptele condensat, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt se amesteca in compozitie, omogenizand usor. Compozitia se toarna in...

Briose cu crema de ciocolata

In Prajituri la 17 Ian 2012

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu laptele praf, amidonul, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam amestecul in crema de unt. Ciocolata...

Crema de ciocolata

In Dulciuri la 16 Ian 2012

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam  si adaugam cele 2 galbenusuri. Amestecam bine si lasam sa se raceasca. Mascarpone il mixam cu laptele condensat indulcit, apoi il incorporam in crema de ciocolata. Simplu si delicios!

Prajitura cu mere in caramel

In Prajituri la 16 Ian 2012

Aluat: Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu un praf de sare, fulgii de ovaz, zaharul vanilat si praful de copt, apoi o incorporam in crema de unt, amestecand cu o...

Prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 13 Ian 2012

Pentru siropul de zahar ars vom carameliza 2 linguri de zahar. Caramelul il "stingem" apoi cu putina apa rece. Lasam la racit, pana se dizolva caramelul. Blat: Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.  Galbenusurile se mixeaza cu...

Sunca de curcan

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2012

O sunca ce este foarte buna si inlocuieste cu succes mezelurile din comert. Ca si la pastrama de pui , trebuie nitica rabdare in procesul de preparare, dar rezultatul final merita totul. Prepararea presupune doua etape consecutive: fierbere si coacere. Mai intai am legat bucata de...

Tort cu budinca de caramel si ciocolata

In Torturi la 12 Ian 2012

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. Separat amestecam faina cu...

Tort cu bezea si ciocolata

In Torturi la 11 Ian 2012

Vom prepara mai intai blatul de bezea , prepararea acestuia durand cateva ore.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie, cate putin, si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa, care face tepi in momentul in care scoatem paletele...

Prajiturele cu ciocolata si migdale

In Prajituri la 11 Ian 2012

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine bine. Separat amestecam faina cu migdalele macinate, un praf de sare, praful de copt si ciocolata taiata bucatele cu cutitul. Incorporam amestecul in...

Salata de sfecla rosie cu hrean

In Salate la 10 Ian 2012

Sfecla se coace in cuptor, la foc mediu, pentru cca 1 ora, pana se inmoaie putin. Se poate si fierbe, dar isi va pierde din culoare si chiar din gust, parerea mea!  Se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se da pe razatoare. Mie imi place data pe razatoarea cu ochiuri...

Briose cu lapte condensat

In Prajituri la 10 Ian 2012

Ouale se mixeaza pana se albesc si aproape ca isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul cate putin si mixam usor, apoi laptele condensat. Separat amestecam faina cu amidonul, cu praful de copt si bilutele de ciocolata. Rasturnam peste crema de oua si amestecam usor cu o spatula, pana se...

Chiftelute gratinate

In Pui la 9 Ian 2012

Mai intai vom prepara compozitia pentru chiftelute. Carnea o tocam, apoi o amestecam cu morcovul ras, usturoiul pisat, oul si salvia (eu am pus uscata). Condimentam cu sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite formam chiftelutele pe care pe asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei....

Prajitura cu blat de biscuiti

In Prajituri la 9 Ian 2012

Blat: Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite si se amesteca cu nuca taiata bucati si migdalele macinate. Topim ciocolata impreuna cu untul intr-un vas la foc mic. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o "desfacem" cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata topita. Se...

Muschiulet de porc in crusta de mustar

In Porc la 9 Ian 2012

Peste usturoiul pisat cu putina sare se toarna uleiul, mustarul si ketchup-ul. Se amesteca pana se obtine o emulsie stabila. Cu aceasta emulsie ungem muschiuletul de porc pe toate partile. Amestecam condimentele boabe (punem atat cat consideram de cuviinta, dupa gustul si preferinta...

Tarta cu mascarpone si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2012

Aluat: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de...

Prajitura cu nuca si caramel

In Prajituri la 6 Ian 2012

Mai intai vom prepara caramelul, pentru care vom folosi 1 cutie de lapte condensat pe care o turnam intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau tava cu apa. Apa va trebui sa ajunga pana la nivelul laptelui. Daca apa scade prea mult in...

Tarta cu aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2012

Pieptul de pui se taie cubulete, de marime potrivita. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se stropeste cu sosul de soia si se da la frigider pentru 15-20 de minute. Baconul se prajeste intr-o tigaie antiaderenta, pana devine crocant. Adaugam pieptul de pui si il intoarcem pe...

Vafe de cartofi cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2012

Am vrut sa fac niste bulete de cartofi cu cascaval ca garnitura pentru o friptura de pui. Dar in ultima clipa am schimbat directia :)) si le-am copt in aparatul de vafe, sa le fac mai...usurele. Foarte bune au iesit. Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa...

Crumble cu zmeura

In Prajituri la 2 Ian 2012

Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare, zaharul si migdalele macinate. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varful degetelor amestecam pana obtinem un aluat ca niste firimituri. Intr-un vas termorezistent punem zmeura. Presaram o lingura de zahar (sau mai mult daca vreti...

Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent

In Prajituri la 15 Dec 2011

Cum se prepara Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent Mi-a placut atat de mult crema de mascarpone ce-am folosit-o de curand la clatitele cu zmeura, incat am zis ca musai e s-o incerc si cu blat de tort, cu pandispan de cacao mai exact. Ca e bun, moale...

Vinete marinate

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2011

Se taie vanata in felii subtiri.  Se sareaza si se lasa sa se scurga de zeama timp de 30 minute. Se coc pe gratar. Peste usturoiul pisat se adauga piperul si uleiul. Se omogenizeaza si se amesteca pana se obtine o emulsie in care vom adauga pe rand mierea si otetul balsamic. Se amesteca...

Rulouri de porc umplute

In Porc la 14 Dec 2011

Usturoiul, busuiocul si mararul se piseaza bine bine, apoi se adauga smantana. Se omogenizeaza si se potriveste gustul de sare. Se da la rece. Feliile de cotlet se invelesc in folie alimentara si se bat cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se dau...

Clatite cu crema mascarpone si zmeura

In Dulciuri la 13 Dec 2011

Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Tigaia in care vom coace clatitele se...

Evantai de vinete

In Mancaruri de legume la 13 Dec 2011

Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor. Ceapa si rosia se feliaza. Intre feliile de vanata se aseaza cate o felie de bacon, ceapa, cascaval si rosie. Apoi vanata se leaga strans cu ata de...

Crumble cu pui

In Pui la 12 Dec 2011

Copanelele se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi scoatem carnea de pe oase si o rupem  bucatele cu...

Chiftelute crocante la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2011

Pieptul de pui taiat bucati se pune in vasul robotului impreuna cu restul ingredientelor si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena. Cu mana umeda formam chiftelutele, pe care le tavalim apoi din abundenta prin fulgii de porumb maruntiti ( cu sucitorul sau la robot, la viteza mica) ....

Chec cu banane si dulce de leche

In Prajituri la 12 Dec 2011

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema. Adaugam apoi ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Cand ouale sunt bine incorporate punem bananele pasate cu furculita si omogenizam. Faina o amestecam cu praful de...

Branzoaice trandafir

In Dulciuri la 7 Dec 2011

Robert a vrut placinta cu branza, astfel ca a trebuit sa ma conformez. Si atunci mi-am adus aminte de branzoaicele lui Lory si-am zis ca e cea mai buna ocazie sa le incerc, sa-mi incerc maiestria. :))) Nu, n-am reusit sa fac trandafiri , aluatul a crescut mult, dar am reusit sa fac niste...

Salata de paste cu piept de pui

In Salate la 6 Dec 2011

Intai de toate pregatim carnea. O feliem si o asezam pe un platou. Condimentam dupa gust cu sare, piper cu usturoi si ierburi de Provence. Stropim cu ulei de masline si sos de soia, acoperim cu folie alimentara si dam la rece. Pastele le punem la fiert in apa cu sare. Se fierb conform...

Afisate 211 - 240 din 1130 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ai, intr-adevar, o mare fixatie: propria-ti persoana. Dac-ar fi dupa tine, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul tau!

 
 
 
Retete preferate
Beijos de Mulata

Voturi:40

Pui Cacciatore

Voturi:16

Prajitura cu nuca

Voturi:13

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]