Untul se freaca bine cu zaharul,pana devine spumos. Adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie si omogenizam.
Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le adaugam unul cate unul in crema de unt, mixand bine dupa fiecare. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, iar la...
Aluat:
Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare . Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.
Mou de ciocolata:
Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste galbenusul de...
Pieptul de pui se taie cubulete.
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit intr-o tigaie incapatoare, in 2-3 linguri ulei de masline. Cand s-a inmuiat se adauga pieptul de pui si se inabusa cateva minute. Adaugam vinul si lasam la fiert pana tot lichidul scade pana la jumatate.
Adaugam...
Umplutura:
Merele spalate, curatate de coaja si cotoare se taie cuburi. Se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu zaharul, untul si scortisoara. Se fierb pana incep sa se inmoaie, apoi se pun la scurs intr-o sita.
Aluat faramitat:
Toate ingredientele se pun intr-un castron si se...
Aluatul il intindem pe masa, daca e prea gros il mai intindem putin cu sucitorul.
Cu rola zimtatata taiem fasii de 2 cm latime si lungime dupa preferinta.
Fiecare fasie o ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu sare si susan. Apoi impletim fasiile, cate 2 sau cate 3....
Albusurile se separa de galbenusuri.
Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devin ca o crema. Se adauga vanilia si faina si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se mixeaza pana...
Ciupercile le tocam marunt, la fel si ceapa pe care o punem la calit in 2 linguri cu ulei de masline. Cand a devenit sticloasa se adauga ciupercile si se fierbe la foc mic pana scade zeama lasata de acestea. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si usturoiul tocat. Lasam la racit....
Copanelele le curatam de piele, le condimentam dupa gust cu sare si piper, dupa care le trecem prin oul batut.
Pe o farfurie intinsa punem nuca de cocos si tavalim fiecare copanel, acoperind foarte bine.
Punem intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei si dam la cuptor, la foc mediu,...
Mou de ciocolata:
Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste cele 2 galbenusuri, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia...
Blat:
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare, cu un praf de sare. Cand s-a intarit bine se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul, dupa care incet incet le incorporam in bezea.
Faina o amestecam cu...
Initial am vrut sa fac reteta Ionelei , dar pana la urma a iesit altceva. :))
Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza.
Cu aceasta pasta ungem carnea, pe care o invelim in folie si dam la frigider pentru cel putin 1 ora....
Usturoiul se toaca si facem un mujdei cu cele 2 linguri ulei si zeama de lamaie. Adaugam restul condimentelor si omogenizam.
Cu acest amestec ungem pastravii la exterior, cat si la interior.
Fiecare pastrav il punem pe cate o bucata de folie de aluminiu. Umplem burtile cu legume si strangem...
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se lasa sa se racoreasca apoi se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat omogen, dar lipicios.
Pe masa bine infaina se formeaza rulouri subtiri, putin mai groase decat un deget. Apoi se...
Cum aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa fac cu ea...si cum Oana a venit cu ideea acestei ciorbite, am purces la treaba, mai ales ca piticilor mei le plac foarte mult perisoarele. :)
Perisoare:
Carnea se toaca impreuna cu verdeata, ou, sare si piper. Apoi se incorporeaza si orezul....
Aluat:
Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame.
Aluatul il impartim in doua parti, pe care le vom intinde pe masa infainata intr-o foaie rotunda. Mie nu-mi iese niciodata...
Pulpele le condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei
Cartofii ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii sfaramam ca pentru piure, adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, oul si nucsoara. Potrivim gustul de sare.
Pulpele le invelim in acesta...
Aluatul pentru acest desert este la fel si cel de la reteta Gauffre cu caramel si banane .
Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.
Ouale le mixam cu un praf de sare , pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente....
Cu gandul la clatitele Oanei am facut acest desert. Dar tot mi-a fost lene sa coc clatite, asa ca am apelat la aparatul special. :))
Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.
Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar...
Ideal ar fi sa se foloseasca cartofi cat mai mici si sa se prepare intregi. Daca acest lucru nu este posibil, cartofii se vor taia cubulete, felii sau rondele, dupa preferinta.
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si se fierb pana incep sa se inmoaie. Nu se fierb foarte mult, sa nu se...
Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin.
Restul ingredientelor le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina.
Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele.
Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.
Se pastreaza...
Crema bavareza:
Gelatina o pune la inmuiat in cateva linguri de apa rece.
Galbenusurile le mixam intr-un vas impreuna cu zaharul, pana devin ca o crema. Adaugam laptele cate putin si omogenizam. Punem vasul pe bain-marine si firbem pana incepe sa se ingroase. Adaugam ciocolata rupta...
Usturoiul se toaca si facem un mujdei cu cele 2 linguri ulei si zeama de lamaie. Adaugam restul condimentelor si omogenizam.
Cu acest amestec ungem pastravii. Ungem si la interior.
Bacon-ul il taiem felii subtiri, cu care vom inveli pastravii, de la cap pana la coada. Punem intr-o tava unsa...
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Rosiile se decojesc si se mixeaza impreuna cu branza de vaci si smantana. Adaugam putin busuioc, sare si piper dupa gust.
Pastele fierte se scurg de apa si se amesteca cu crema de branza cu rosii. Punem totul intr-un vas...
Amestecam intr-un vas ingredientele uscate.
In alt vas mixam oul cu vanilia, untul topit si lapte. Adaugam ingredientele uscate, amestecam lejer.
Cu o lingura turnam compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei. Cand incepe sa faca basicute deasupra le intoarcem cu o spatula.
Se servesc...
Pieptul de pui se toaca mare, impreuna cu cascaval, ou si condimente.
Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, pe care le punem intr-o tava cu putin ulei incins. Se da tava la cuptorul incins la foc mediu spre mare si se lasa 5 minute. Se intorc chiftelutele pe partea cealalta si se mai lasa...
Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase.
Pieptul de pui taiat cubulete se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir.
Intru-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de felii de cartof, saram si piperam dupa gust. Acoperim cu pieptul de pui, untul...
Umplutura:
Merele se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu nuca, zahar, unt si scortisoara, pana scade zeama. Se lasa la racit.
Sos:
Apa se pune la fiert cu zaharul, pana acesta se topeste si incepe sa se ridice spuma. Se adauga untul si se omogenizeaza. Punem...
Ideea acestui desert mi-a venit din necesitate. :)) Aveam niste ciocolata de la Mos si nu stiam ce sa fac cu ea.
Dupa o scurta, dar minutioasa cautare prin frigider, am decis sa fac un chec cu branza , pe care l-am imbunatatit :)) cu crema de ciocolata.
Untul moale la temperatura camerei...
Chifle:
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.
In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare ,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul.
Am folosit programul de framantare+dospire....
Brownie cu nuca si caramel
Untul se freaca bine cu zaharul,pana devine spumos. Adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie si omogenizam. Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le adaugam unul cate unul in crema de unt, mixand bine dupa fiecare. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, iar la...
Rulouri cu mou de ciocolata
Aluat: Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare . Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted. Mou de ciocolata: Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste galbenusul de...
Pui Stroganoff
Pieptul de pui se taie cubulete. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit intr-o tigaie incapatoare, in 2-3 linguri ulei de masline. Cand s-a inmuiat se adauga pieptul de pui si se inabusa cateva minute. Adaugam vinul si lasam la fiert pana tot lichidul scade pana la jumatate. Adaugam...
Placinta americana cu mere
Umplutura: Merele spalate, curatate de coaja si cotoare se taie cuburi. Se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu zaharul, untul si scortisoara. Se fierb pana incep sa se inmoaie, apoi se pun la scurs intr-o sita. Aluat faramitat: Toate ingredientele se pun intr-un castron si se...
Crocantele
Aluatul il intindem pe masa, daca e prea gros il mai intindem putin cu sucitorul. Cu rola zimtatata taiem fasii de 2 cm latime si lungime dupa preferinta. Fiecare fasie o ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu sare si susan. Apoi impletim fasiile, cate 2 sau cate 3....
Pandispanul amorezat
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devin ca o crema. Se adauga vanilia si faina si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se mixeaza pana...
Pulpe de pui umplute cu ciuperci
Ciupercile le tocam marunt, la fel si ceapa pe care o punem la calit in 2 linguri cu ulei de masline. Cand a devenit sticloasa se adauga ciupercile si se fierbe la foc mic pana scade zeama lasata de acestea. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si usturoiul tocat. Lasam la racit....
Pui cu nuca de cocos
Copanelele le curatam de piele, le condimentam dupa gust cu sare si piper, dupa care le trecem prin oul batut. Pe o farfurie intinsa punem nuca de cocos si tavalim fiecare copanel, acoperind foarte bine. Punem intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei si dam la cuptor, la foc mediu,...
Banane prajite cu mou de ciocolata
Mou de ciocolata: Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste cele 2 galbenusuri, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia...
Tort caramel
Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare, cu un praf de sare. Cand s-a intarit bine se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, dupa care incet incet le incorporam in bezea. Faina o amestecam cu...
File de porc in foietaj
Initial am vrut sa fac reteta Ionelei , dar pana la urma a iesit altceva. :)) Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza. Cu aceasta pasta ungem carnea, pe care o invelim in folie si dam la frigider pentru cel putin 1 ora....
Pastrav cu legume la cuptor
Usturoiul se toaca si facem un mujdei cu cele 2 linguri ulei si zeama de lamaie. Adaugam restul condimentelor si omogenizam. Cu acest amestec ungem pastravii la exterior, cat si la interior. Fiecare pastrav il punem pe cate o bucata de folie de aluminiu. Umplem burtile cu legume si strangem...
Gnocchi
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se lasa sa se racoreasca apoi se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat omogen, dar lipicios. Pe masa bine infaina se formeaza rulouri subtiri, putin mai groase decat un deget. Apoi se...
Ciorba cu perisoare de vitel
Cum aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa fac cu ea...si cum Oana a venit cu ideea acestei ciorbite, am purces la treaba, mai ales ca piticilor mei le plac foarte mult perisoarele. :) Perisoare: Carnea se toaca impreuna cu verdeata, ou, sare si piper. Apoi se incorporeaza si orezul....
Carnati imbracati
Aluat: Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame. Aluatul il impartim in doua parti, pe care le vom intinde pe masa infainata intr-o foaie rotunda. Mie nu-mi iese niciodata...
Pulpe de pui in crusta de cartofi
Pulpele le condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei Cartofii ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii sfaramam ca pentru piure, adaugam untul, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, oul si nucsoara. Potrivim gustul de sare. Pulpele le invelim in acesta...
Mere prajite cu nuca si caramel
Aluatul pentru acest desert este la fel si cel de la reteta Gauffre cu caramel si banane . Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf de sare , pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente....
Gauffre cu caramel si banane
Cu gandul la clatitele Oanei am facut acest desert. Dar tot mi-a fost lene sa coc clatite, asa ca am apelat la aparatul special. :)) Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar...
Piept de pui marinat
Reteta de za'atar. * 2 lingurite oregano uscat * 2 lingurite maghiran uscat * 2 lingurite cimbru uscat * 1/2 lingurita sare * 2 lingurite boia dulce * coaja rasa de la 1 lamaie...
Cartofi aurii
Ideal ar fi sa se foloseasca cartofi cat mai mici si sa se prepare intregi. Daca acest lucru nu este posibil, cartofii se vor taia cubulete, felii sau rondele, dupa preferinta. Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si se fierb pana incep sa se inmoaie. Nu se fierb foarte mult, sa nu se...
Za'atar
Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin. Restul ingredientelor le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina. Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele. Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul. Se pastreaza...
Tort Opera
Crema bavareza: Gelatina o pune la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Galbenusurile le mixam intr-un vas impreuna cu zaharul, pana devin ca o crema. Adaugam laptele cate putin si omogenizam. Punem vasul pe bain-marine si firbem pana incepe sa se ingroase. Adaugam ciocolata rupta...
Pastrav in bacon
Usturoiul se toaca si facem un mujdei cu cele 2 linguri ulei si zeama de lamaie. Adaugam restul condimentelor si omogenizam. Cu acest amestec ungem pastravii. Ungem si la interior. Bacon-ul il taiem felii subtiri, cu care vom inveli pastravii, de la cap pana la coada. Punem intr-o tava unsa...
Fusilli de porumb cu branza
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Rosiile se decojesc si se mixeaza impreuna cu branza de vaci si smantana. Adaugam putin busuioc, sare si piper dupa gust. Pastele fierte se scurg de apa si se amesteca cu crema de branza cu rosii. Punem totul intr-un vas...
Clatite pufoase reteta
Amestecam intr-un vas ingredientele uscate. In alt vas mixam oul cu vanilia, untul topit si lapte. Adaugam ingredientele uscate, amestecam lejer. Cu o lingura turnam compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei. Cand incepe sa faca basicute deasupra le intoarcem cu o spatula. Se servesc...
Chiftelute cu sos alb de cascaval
Pieptul de pui se toaca mare, impreuna cu cascaval, ou si condimente. Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, pe care le punem intr-o tava cu putin ulei incins. Se da tava la cuptorul incins la foc mediu spre mare si se lasa 5 minute. Se intorc chiftelutele pe partea cealalta si se mai lasa...
Cartofi gratinati cu piept de pui
Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase. Pieptul de pui taiat cubulete se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir. Intru-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de felii de cartof, saram si piperam dupa gust. Acoperim cu pieptul de pui, untul...
Lasagna cu mere si nuci
Umplutura: Merele se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu nuca, zahar, unt si scortisoara, pana scade zeama. Se lasa la racit. Sos: Apa se pune la fiert cu zaharul, pana acesta se topeste si incepe sa se ridice spuma. Se adauga untul si se omogenizeaza. Punem...
Chec cu branza si ciocolata
Ideea acestui desert mi-a venit din necesitate. :)) Aveam niste ciocolata de la Mos si nu stiam ce sa fac cu ea. Dupa o scurta, dar minutioasa cautare prin frigider, am decis sa fac un chec cu branza , pe care l-am imbunatatit :)) cu crema de ciocolata. Untul moale la temperatura camerei...
Fasole in paine
Chifle: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare ,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul. Am folosit programul de framantare+dospire....