Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI367
Articole

Ketchup

In Alimente, la: 16 Noi 2009

Este un sos rosu, dens, picant si condimentat, care nu se stie clar de cine a fost descoperit. Navigatorii englezi au adus din Malaezia sosul "kechap", un sos de peste, tipic asiatic, preparat din peste fermentat, scoici si condimente. Se spune ca lui Richard Brigg, un bucatar...

Sos Worcestershire

In Alimente, la: 16 Noi 2009

In anul 1835, lorul Sandys a dat comanda unor farmacisti sa prepare un sos asemanator cu acelea gutate de el in timpul sederii in India. Dupa ce acestia au preparat sosul, ei nu s-au declarat multumiti de rezultat. Totusi, ei nu au aruncat compozitia si aceasta a ramas inchisa intr-un butoi in...

Aranjarea meselor festive

In Tipsuri, la: 10 Noi 2009

O masa frumos impodobita cere si un buchet de flori , care nu trebuie sa fie prea mare sau inalt, aranjat in vaze corespunzatoare.Asezarea mesei se face in functie de tipul mesei, numarul musafirilor si importanta (obisnuita sau festiva), spatiul disponibil. Inainte de toate se pregateste...

Sosul de soia

In Alimente, la: 10 Noi 2009

Este preparat prin metode naturale, printr-un proces ce dureaza cateva luni. Prima data sunt macinate boabele sau amestecul de boabe de soia, apoi sunt amestecate cu mucegai, apa si sare.. Dupa toate acestea urmeaza procesul de fermentare. Proteinele vegetale sunt descompuse enzimatic, producand...

Alcatuirea meniurilor

In Tipsuri, la: 6 Noi 2009

La intocmirea meniului se va avea in vedere valoarea nutritiva a alimentelor, numarul si varsta  persoanelor ce vor servi masa, timpul de preparare al retetei, costul ingredientelor. De aceea este bine sa se intocmeasca dinainte o lista cu mai multe feluri de mancare, ce vor fi preparate...

Unitati de masura in bucatarie

In Tehnici, la: 6 Noi 2009

Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4...

Mustarul pasta

In Alimente, la: 5 Noi 2009

Mustarul se numara printre cele mai vechi paste de condimente din lume. In Antichitate, faina de mustar era considerata condiment si folosita pentru conservarea carnii. Contine: miere, ulei de masline, otet si seminte macinate de mustar. Boabele de mustar sunt zdrobite si semintele se toarna...

Vanilia

In Condimente, la: 3 Noi 2009

Este originara din sudul Mexicului, Guatemala si alte tari central-americane. Vanilia de foarte buna calitate se numeste "vanilie bourbon". Pastaile de vanilie sunt lungi si subtiri, iar in 6-8 luni sunt culese si puse la fermentat. Din verde-galben devin negre-maronii si emana o aroma...

Mustarul

In Condimente, la: 2 Noi 2009

Planta de mustar seamana cu cea de broccoli, are flori galbene si frunze verzi si ascutite. Semintele de mustar sunt in pastaile dezvoltate de florile plantei. Recoltarea semintelor se face cu putin timp inainte de coacerea lor. Enzima care este eliberata din celulele plantei in timpul...

Susan

In Condimente, la: 30 Oct 2009

Florile plantei de susan sunt albe sau rosii, iar semintele se coc la 12 saptamani de la semanare. Planta este taiata si stransa in manunchi, apoi pastaile se deschid usor. Susanul este bogat in calciu (recomandat in profilaxia osteoporozei), fier si magneziu. Contine 50% ulei care are in...

Afisate 31 - 40 din 52 articole    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]