micki

1

Bucataras
incepator

Forli

Bucataras din 04.10.2009

RETETE28
PRIETENI10
Retete

Rulouri din piept de pui cu Philadelphia,sunca si bacon

In Pui la 2 Mar 2011

Se curata dovlecelul de coaja,se da prin razatoare apoi se amesteca cu branza philadelphia,sare si piper dupa gust..Se bat bine feliile de carne se sareaza,,se ung fiecare in parte cu un strat de dovlecel amestecat cu branza,apoi se aseaza deasupra o felie de sunca.Se ruleaza cat mai strans...

Chessecake cu cirese

In Dulciuri la 9 Iul 2010

pentru blat pisam bine biscuitii sau ii dam prin mixer pana devin ca o faina,apoi ii amestecam cu untul topit. tapetam o tava rotunda care se deschide cu hartie de copt,apoi asezam blatul obtinut intr-un strat subtire dupa care il dam la congelator pentru circa 30 minute. intre timp...

Coffee Whip

In Cafea la 10 Iun 2010

Se pune in mixer(blender)laptele,smantana si zaharul ,se actioneaza viteza mijlocie pentru circa 30 secunde.Apoi se adauga si cacaoa si nesul dupa care se mai amesteca pana se topesc bine. La urma se adauga si gheata se omogenizeaza bine totul,apoi se varsa in doua pahare,se decoreaza cu...

Tiramisu reţeta adaptata

In Dulciuri la 19 Mai 2010

Tiramisu reţeta adaptata Spalam capsunele,le uscam,tinem cateva pentru decor iar restul le taiem bucatele si le bagam la mixer.Adaugam si 150 gr de zahar si mixam pana devine ca o salsa mai groasa.Punem totul intr-o oala si asezam la foc mic pentru circa 20 minute.Cam dupa 10 minute adaugam...

Lasagne alla bolognese

In Lasagna la 16 Mai 2010

Mai intai pregatin ragu-ul.Curatam legumele si le taiem bucatele sau le  bagam la robot(asa vor iesi mai fine).Incalzim cateva linguri de ulei intr-o oala,adaugam legumele si lasam putin sa se caleasca.Cand legumele s-au calit,adaugam si carnea tocata si o mestecam bine.Lasam pana...

Foietaj cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2010

Se desface aluatul de foietaj,se pune  mozzarella rasa prin razatoarea mare apoi deasupra feliile de sunca in asa fel incat sa acopere toata mozzarella..Se taie fasii pe lung apoi se ruleaza fff strans fiecare fasie.Cerculetele astfel formate se  aseaza pe o tava acoperita cu hartie de...

Mousse de iaurt cu capsune

In Dulciuri la 29 Apr 2010

Se spala bine capsunele apoi se taie cubulete,se amesteca cu cele 2 linguri de zahar si se lasa in frigider cat se topeste zaharul. Se bate smantana(cu mixerul)cu zaharul pudra,apoi cu telul se incorporeaza si iaurtul.Se rup bucatele biscuitii . Se pune un strat de biscuiti pe fundul unei...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 7 Mar 2010

Se framanta un aluat din toate ingredientele,se lasa la crescut pentru circa o ora(eu am incalzit cuptorul la minim,am stins focul,apoi am bagat ligheanul cu aluat in el.) Dupa ce a crescut bine aluatul se imparte in circa 15 bilute(eu le-am cantarit...in jur de 80 gr biluta),si se formeaza...

Tarta cu mere taiate sferturi

In Dulciuri la 2 Mar 2010

Untul se bate bine impreuna cu zaharul,se adauga aromele si ouale unul cate unul si la urma faina cernuta si amestecata cu praful de copt...se amesteca tot cu mixerul,dar la viteza mica....intre o lingura de faina si alta se adauga cate o lingura de lapte. Se tapeteaza cu unt si faina o...

Mousse de ciocolata alba

In Dulciuri la 28 Feb 2010

Topim ciocolata la bain marin,apoi o lasam la racit.Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.A parte batem galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam ciocolata topita,vanilia si gelatina stoarsa si topita in 2 linguri de apa calda. Batem frisca tare si o adaugam la crema cu...

Strudel cu mere si crema de vanilie

In Dulciuri la 28 Feb 2010

  Se sfarama bine biscuitii,se pun stafidele la inmuiat(eu am folosit apa cu putina esenta de rom),se rad merele apoi se stropesc cu zeama de la o lamaie. Se intinde foietajul se aseaza deasupra biscuitii sfarmati,peste biscuiti, marul ras. Se adauga si zaharul in ploaie,nuca si...

Sorbetto de lamaie

In Dulciuri la 28 Feb 2010

Se pune la fiert apa cu zaharul si cu coaja de la o lamaie(cea netratata).Se fierbe in jur de 15 minute pana se formeaza un sirop.Se strecoara bine de coaja apoi se lasa la racit.A parte se storc cele 3 lamai,apoi se bat spuma albusurile cu un praf de sare.Cand s-a racit siropul se amesteca cu...

Branzoaice moldovenesti

In Dulciuri la 24 Feb 2010

Mai intai facem maiaua astfel:Drojdia amestecata cu o lingurita de zahar se topeste in 50 ml de lapte caldut,apoi se adauga treptat 100 gr din faina.Se lasa la dospit 15 minute Cat timp creste maiaua pregatim intr-un caston ouale cu zaharul ,esenta,sarea,amestecam bine,apoi adaugam laptele...

Creveti prajiti

In Peste la 16 Feb 2010

Se curata si se spala bine crevetii! Se usuca poi se trec prin faina.Se incinge uleiul bine,apoi se pun crevetii la prajit(cam 3 minute pe parte).Se scot pe hartie de bucatarie si se sareaza dupa gust.  Se servesc cu lamaie stoarsa deasupra sau cu maioneza. Pofta buna!  

Tort "indragostit"

In Torturi la 14 Feb 2010

Preparam biscuitele astfel: Se bate cu mixerul,ouale galbenusurile,praful de sare si zaharul.Se amesteca cam 15 minute pana devine o crema tare.Se adauga si faina in ploaie,se amesteca cu o lingura, apoi aluatul format se aseaza intr-o tava mare(cea de cuptor e buna) tapetata cu...

Spaghete cu gamberetti si dovlecei

In Spaghete la 10 Feb 2010

Se pun la fiert spaghetele in abundanta apa sarata....se fierb dupa indicatiile de pe cutie.Se taie dovlecelui a "julienne".Se oparesc gamberetti... Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 3 linguri de ulei de masline.Dupa ce a devenit trasparenta se adauga dovlecelul  si se...

Crema de naut cu paste

In Mancare copii la 10 Feb 2010

Se fierbe nautul bine. Se taie ceapa,morcovul si telina marunt si se pun la calit cu 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Se mesteca des,iar dupa circa 5 minute  se adauga si paharul de supa.Se mai lasa 5 minute apoi se adauga si nautul sa mai fiarba impreuna inca 10...

Bomboloni

In Dulciuri la 10 Feb 2010

Se amesteca drojdia cu faina,apoi se adauga si celelalte ingrediente.Eu am topit untul si l-am amestecat cu zaharul si laptele caldut.Am framantat un aluat molcut pe care l-am lasat la crescut pentru circa 2 ore. Dupa ce a crescut frumos,l-am intins intr-o foaie de circa 0,5 cm,le-am taiat cu...

Bretzel

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2009

Se topeste drojdia si zaharul in 100 ml apa calduta.Se lasa la dospit pana se formeaza o spuma densa deasupra.Se cerne faina ,se adauga untul topit si racit,sarea (topita in 50 ml apa calduta),apoi se toarna si drojdia....se framanta un aluat elastic si fin. Dupa ce a crescut acest aluat(circa...

Croissants frantuzesti

In Prajituri la 24 Noi 2009

Mai intai pregatim maiaua...drojdia se topeste in 60 ml lapte caldut apoi se framanta cu 100 gr de faina.Se face o biluta se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut pentru 45 minute circa... cat creste maiaua pragatim untul....framantam 240 unt taiat bucatele cu 60 gr de faina,apoi...

Fursecuri cu dulceata din fructe de padure

In Prajituri la 6 Noi 2009

Faina se cerne pe masa de lucru,se face o gaura in mijlok si se adauga untul taiat cubulete,se "framanta" cu vf degetelor pana devine o pasta sfaramicioasa. Apoi se adauga si ouale,zaharul,esenta,praful de sare si vanilia,si se framanta repejor pana devine un aluat elastic si...

Bucataras Halloween: Degete de vrajitoare

In Prajituri la 31 Oct 2009

Se amesteca toate ingredientele inafara de mandorle si marmelata pana obtinem un aluat fin si elastic. Acest aluat il impartim in circa 20 bilute(cam 25 gr de biluta),apoi incepem sa modelam biscuitii dupa cum se vede in imaginile de mai jos. Dupa ce le-am modelat le punem o migdala ca si...

Muffins cu bucati de ciocolata

In Prajituri la 20 Oct 2009

Preparare:Pentru a avea o reusita in prepararea acestei retete,ingredientele lichide trebuie sa fie amestecate mai intai separat de cele uscate .Deci amestecam prima toate ingrendientele lichide,apoi le adaugam la amestecul de ingrendiete uscate.Se amesteca cu o lingura sau cu un tel ,nu cu...

Chec "patru sferturi"

In Prajituri la 14 Oct 2009

Se separa albusurile de galbenusuri....albusurile se bat spuma cu un praf de sare... Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina,apoi se adauga galbenusurile,si se amesteca bine. Cu o lingura se incorporeaza si faina care o trecem prin sita,iar la urma albusurile...

Fursecuri cu nuca de cocos

In Prajituri la 11 Oct 2009

Se amesteca zaharul cu ouale ,faina,praful de sare si esenta de vanilie,apoi treptat se adauga si faina de cocos.Ar trebui sa obtineti un aluat molcut si lipicios.Din acest aluat se fac bilute(cu mainile) care se "turtesc" putin,se aseaza pe hartie de copt ,apoi intr-o tava dupa care se dau la...

Salsa "mou"

In Sirop / Compot la 9 Oct 2009

zaharul se pune intr-o cratita ,la foc mic,se mesteca incontinuu pana s-a caramelizat frumos si uniform... atentie:nu trebuie sa fie prea inchis la culoare,altfel prinde un gust amarui crema... Dupa ce s-a caramelizat zaharul, se da deoparte si se lasa 2-3 minute la racit.Intre timp se...

Crema pasticcera

In Dulciuri la 6 Oct 2009

Laptele se pune la foc,cand aproape sa dea un clocot se stinge focul si se adauga esenta de vanilie. Intr-un vas se pune zaharul,galbenusurile,coaja de lamaie,amidonul si praful de sare , se amesteca ,apoi se toarna laptele cald si se amesteca bine dupa care se pune din nou la foc in oala...

Krapfen cu crema pasticcera

In Prajituri la 5 Oct 2009

Se amesteca faina cu zaharul,praful de sare,.Se face o gropita in mijloc unde se pune oul,untul moale,aromele... Drojdia se topeste in laptele caldut,apoi se adauga la restul ingredietelor. Se framata un aluat molcut(chiar daca vi se pare ca e prea moale si mai trebuie faina nu mai...

Afisate 1 - 28 din 28 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Retete preferate
Lemon cake

Voturi:25

Fursecuri duo

Voturi:43

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]