publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Lasagna cu spanac si branzeturi
Pentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă cu zacusca de ciuperci. Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze de busuioc, piper și sare, dacă mai necesită. Pentru amestecul de spanac cu brânzeturi, se...
Lasagna cu carne de vitel
Amestecăm carnea tocată și o condimentăm cu sare, piper, cimbru și busuioc. Inăbușim legumele curățate și tocate, în ulei cu puțină apă, iar când sunt ușor pătrunse, adăugăm carnea tocată și le amestecăm . Când carnea este bine preparată, adăugăm...
Lasagna cu piept de pui si ciuperci
Tocăm carnea de pui, o condimentăm cu sare, piper, cimbru, busuioc și oregano și o lăsăm să se odihnească până pregătim celelalte ingrediente. Tocăm ceapa, radăcinoasele și usturoiul și le inăbușim în ulei de măsline cu puțină apă, apoi, când sunt...
Oua ochiuri, in cuib de spaghete fara gluten
Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare pana cand sunt bine patrunse, apoi le scurgem, dar nu le trecem prin jet de apa rece. Ungem cu unt, din belsug, niste forme de minitarte si asezam spaghetele in ele. Punem cate incap si le facem o adancitura la mijloc. Presaram din loc in...
Paste fara gluten, cu ciuperci si ardei tricolor
Punem apa la fiert cu o lingura de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana sunt usor patrunse. Nu le fierbem de tot, doar cat sa se patrunda usor. Le scurgem de apa in care au fiert si le trecem prin untul topit si aromatizat cu usturoi si...
Tagliatele cu legume mexicane si bacon
Tocam ceapa solzisori si usturoiul rondele si le calim in untul topit, pana cand ceapa devine translucida. Adaugam apoi rosiile tocate in cuburi, iar peste 10-15 minute, ardeii curatati de seminte si nervuri si trecuti prin blender. Lasam sosul sa fiarba la foc incet, pana cand scade la...
Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan
Preparam mai intai ciupercile ca necesita mai mult timp, in comparatie cu spatzelele care se prepara imediat. Tocam ceapa solzisori, usturoiul rondele si le punem la calit in 50 g unt, pana cand se patrund bine. Adaugam apoi ciupercile spalate, curatate si taiate in bucati mai mici si le...
Spaghete cu branza si stafide
Punem apa cu sarea la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam spaghetele rupte in doua sau in trei, in functie de vasul in care le vom prepara, sau in functie de preferinte. Putem sa le punem si intregi, daca vasul in care le fierbem ne permite. Le lasam sa fiarba pana cand isi...
Spaghete cu zacusca si ton, la multicooker
Punem uleiul de masline in vasul aparatului, adaugam ceapa si usturoiul, tocate marunt. Cuplam aparatul la sursa de curent, apasam butonul MENU si selectam programul FRY, apoi apasam butonul COOKING TIME si selectam 5 minute, dupa care apasam butonul START. Mestecam cu spatula din dotare...
Spaghete cu ton si ciuperci
Am pus apa la fiert cu putina sare si cand a atins punctul de fierbere am adaugat spaghetele. am lasat cam 15 minute la fiert la foc mediu dupa care le-am scurs si le-am trecut prin jet de apa rece. In acelasi timp am pregatit si restul ingredienteleor. Ceapa si usturoiul le-am...
Farfale cu zacusca
Am folosit unul din felurile de zacusca preparate in vara ce a trecut din vinete gogosari +kapia, ciuperci si ceapa. Am pus apa la fiert, am adaugat putina sare, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat farfalele si am lasat aproximativ 15 minute la foc mediu mestecand din cand in cand....
Lumaconi cu sardine in sos tomat
Se pune apa la fiert cu putina sare. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se inabuse in putin ulei de masline si cativa stropi de apa. Se desfac conservele de peste si se adauga continutul peste ceapa si usturoi. Se asezoneaza cu piperul macinat, cam un varf de lingurita, cu putin...
Lasagna
Foietajul – se pune margarina la topit si se iau 9 linguri din ea intr-un bol, se pun 9 linguri de ulei peste margarina (pe foc) si cand da in clocot se pune putina faina cat sa iasa o ciulama mai groasa. Se lasa la racit. Peste cele 9 linguri de margarina se pun 2 oua intregi, cele 11...