Am amestecat condimentele cu uleiul de masline si sare si cu acest amestec am uns puiul pe toate partile si l-am asezat pe gratarul cuptorului. Sub gratar am asezat o tava cu apa. Am lasat in cuptor la temperatura de 200 grade pana cand puiul s-a rumenit bine(aproximativ 40 minute) ...
Am pregatit intai un amestec din condimente putin ulei, sare si usturoi. Usturoiul l-am pisat si l-am frecat cu ulei ca la mujdei, apoi am adaugat condimentele si putina apa.
Carnea am feliat-o am batut-o putin ca pe snitele, am uns-o pe ambele parti cu amestecul respectiv si am asezat-o in...
Am taiat pieptul de pui im cate doua bucati fiecare si le-am facut cate o adancitura pe mijloc. L-am spalat si l-am lasat la scucrs. Intre timp am curatat usturoiul, l-am pisat si l-am amestecat intr-un bol cu uleiul de masline(2 linguri am pus) si condimentele pentru carne de pui si am freat...
Am topit intr-un vas grasimea de la o gaina de curte( de la mama) si am prajit in ea pipota, ficatul si inima puiului taiate marunt. gaina era ouatoare, asa ca avea si oua mici, pe gare le-am adaugat la prajit.
Cum la gratarul de duminica am pregatit carne de porc, de vitel si carnati, ce nu...
Pentru compozitia de uns am frecat oul cu sare si mustarul, am diluat cu apa minerala si am incorporat faina astfel incat sa aiba consistenta unei smantani.
Am feliat pieptul de pui, l-am batut pe ambele parti, l-am sarat si l-am ltrecut prin faina, apoi prin compozitia de mustar si am prajit...
Am tocat toate legumele marunt si le-am pus la inabusit cu uleiul si putina apa, pe urma am pus carnea peste ele si sare.
Am tinut pe foc 10-15 minute mestecand continuu, apoi am pus orezul spalat si am mai tinut cateva minute, dupa care am pus totul intr-o sita sa se scurga surplusul de...
Am spalat costita, am taiat-o si am pus-o la fiert pentru a-i mai lua din afumatura. Cand a dat apa in clocot am scurs-o si am pus-o din nou la fiert in alta apa.
Ceapa impreuna cu ardeiul si usturoiul, le-am pus la inabusit cu ulei de masline si putina apa.
Eu am folosit spanac de la...
Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa si usturoiul tocaite, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, condimentele si si cele doua oua
Nu stiu de ce eu am tendinta sa folosesc cate doua oua.....
Am facut chiftele le-am trecut prin pesmet si le-am prajit in ulei.
Intre timp am pregatit si...
Am pus ulei la incins si am prajit cordonul bleu(nedezghetat) pe ambele parti la foc potrivit.
Am pus orezul la fiert cu 2 parti de apa, foi de dafin si putin delikat, am condimentat pe parcurs cu piper si cimbru, iar cand a fost aproape de final am pus untul taiat bucati si am amestecat(putin...
Se feliaza pieptul de pui si se bate ca pentru snitele.
Ouale se amesteca cu putin mustar, sare, lapte dulce si faina.
Se unge pieptul de pui cu putin mustar, se aseaza carnatul la mijloc si se ruleaza. Se tece intai prin faina, apoi prin compozitia cu ou si prin pesmet. Se prajeste...
Se toaca toate legumele marunt(eu le dau prin robot) si se pun la calit in putin ulei. Dupa ce se patrund se pune carnea tocata si se mai lasa pe foc pana este aproape gata, apoi se pun condimentele, sosul de rosii si mararul tocat marunt.
Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Se...
Am spalat puiul, l-am taiat bucati si l-am pus la inabusit cu ulei, putina apa si sare.
Am condimentat cu piper, foi de dafin, oregano putin cimbru si usturoiul maruntit.
Rosiile decojite, le-am trecut prin robot si le-am amestecat cu ketchup pentru ca erau putin acrisoare, iar noi in...
Am feliat pieptul de pui si l-am batut putin cu batatorul de snitele.
La mijlocul fiecarei felii de piept de pui am pus o felie de cascaval si una de kaizer si am impaturit.
Din oua, mustar, lapte, putin delikat si faina am facut o compozitie groasa ca la clatite. Am trecut...
Cum se prepara Chiftelute cu amestec de carne si legume fara faina, paine sau pesmet
Se trece ceapa si usturoiul prin masina de tocat si se amesteca cu carnea tocata. Morcovul si cartoful se dau pe razatoare sau prin masina de tocat, se scurg bine de zeama si se amesteca cu carnea si ceapa. Se...
Am facut o mamaliguta mai moale pe care nu am mai rasturnat-o pe platou.
Am prjajit 4 oua, carnatii si micii mi-au ramas de la gratar, branza telemea am amestecat-o cu cea de burduf.
Am uns o cratita cu unt, am pus 1/3 din cantitatea de mamaliga peste care am pus branza, iar 1/3 din...
Se taie puiul in bucati si se pune in ceaun cu ulei, foi de dafin, piper, 3-4 catei de usturoi taiati marunt si delikat sau sare.
Se acopera si se lasa sa se prajeasca innabusit.
Se pune untul intr-o tigaie la topit, se toaca ceapa marunt si se pune peste unt.
Ciupercile pentru...
Pui cu legume la cuptor
Am amestecat condimentele cu uleiul de masline si sare si cu acest amestec am uns puiul pe toate partile si l-am asezat pe gratarul cuptorului. Sub gratar am asezat o tava cu apa. Am lasat in cuptor la temperatura de 200 grade pana cand puiul s-a rumenit bine(aproximativ 40 minute) ...
Friptura de porc cu legume si carnati picanti la cuptor
Am pregatit intai un amestec din condimente putin ulei, sare si usturoi. Usturoiul l-am pisat si l-am frecat cu ulei ca la mujdei, apoi am adaugat condimentele si putina apa. Carnea am feliat-o am batut-o putin ca pe snitele, am uns-o pe ambele parti cu amestecul respectiv si am asezat-o in...
Portofele de pui umplute cu ciuperci si legume
Am taiat pieptul de pui im cate doua bucati fiecare si le-am facut cate o adancitura pe mijloc. L-am spalat si l-am lasat la scucrs. Intre timp am curatat usturoiul, l-am pisat si l-am amestecat intr-un bol cu uleiul de masline(2 linguri am pus) si condimentele pentru carne de pui si am freat...
Tocanita cu carne fel de fel si legume
Am topit intr-un vas grasimea de la o gaina de curte( de la mama) si am prajit in ea pipota, ficatul si inima puiului taiate marunt. gaina era ouatoare, asa ca avea si oua mici, pe gare le-am adaugat la prajit. Cum la gratarul de duminica am pregatit carne de porc, de vitel si carnati, ce nu...
Snitele de pui in compozitie de mustar
Pentru compozitia de uns am frecat oul cu sare si mustarul, am diluat cu apa minerala si am incorporat faina astfel incat sa aiba consistenta unei smantani. Am feliat pieptul de pui, l-am batut pe ambele parti, l-am sarat si l-am ltrecut prin faina, apoi prin compozitia de mustar si am prajit...
Ardei umpluti in sos de rosii
Am tocat toate legumele marunt si le-am pus la inabusit cu uleiul si putina apa, pe urma am pus carnea peste ele si sare. Am tinut pe foc 10-15 minute mestecand continuu, apoi am pus orezul spalat si am mai tinut cateva minute, dupa care am pus totul intr-o sita sa se scurga surplusul de...
Piure de spanac cu costita afumata si oua ochiuri
Am spalat costita, am taiat-o si am pus-o la fiert pentru a-i mai lua din afumatura. Cand a dat apa in clocot am scurs-o si am pus-o din nou la fiert in alta apa. Ceapa impreuna cu ardeiul si usturoiul, le-am pus la inabusit cu ulei de masline si putina apa. Eu am folosit spanac de la...
Chiftelute marinate
Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa si usturoiul tocaite, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, condimentele si si cele doua oua Nu stiu de ce eu am tendinta sa folosesc cate doua oua..... Am facut chiftele le-am trecut prin pesmet si le-am prajit in ulei. Intre timp am pregatit si...
Cordon bleu pe pat de orez si zacusca de dovlecel
Am pus ulei la incins si am prajit cordonul bleu(nedezghetat) pe ambele parti la foc potrivit. Am pus orezul la fiert cu 2 parti de apa, foi de dafin si putin delikat, am condimentat pe parcurs cu piper si cimbru, iar cand a fost aproape de final am pus untul taiat bucati si am amestecat(putin...
Rulou din piept de pui cu carnat la mijloc
Se feliaza pieptul de pui si se bate ca pentru snitele. Ouale se amesteca cu putin mustar, sare, lapte dulce si faina. Se unge pieptul de pui cu putin mustar, se aseaza carnatul la mijloc si se ruleaza. Se tece intai prin faina, apoi prin compozitia cu ou si prin pesmet. Se prajeste...
Musaca de cartofi cu mixt de legume si carne tocata
Se toaca toate legumele marunt(eu le dau prin robot) si se pun la calit in putin ulei. Dupa ce se patrund se pune carnea tocata si se mai lasa pe foc pana este aproape gata, apoi se pun condimentele, sosul de rosii si mararul tocat marunt. Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Se...
Ostropel de pui
Am spalat puiul, l-am taiat bucati si l-am pus la inabusit cu ulei, putina apa si sare. Am condimentat cu piper, foi de dafin, oregano putin cimbru si usturoiul maruntit. Rosiile decojite, le-am trecut prin robot si le-am amestecat cu ketchup pentru ca erau putin acrisoare, iar noi in...
Cordon bleu cu cartofi la cuptor
Am feliat pieptul de pui si l-am batut putin cu batatorul de snitele. La mijlocul fiecarei felii de piept de pui am pus o felie de cascaval si una de kaizer si am impaturit. Din oua, mustar, lapte, putin delikat si faina am facut o compozitie groasa ca la clatite. Am trecut...
Chiftelute cu amestec de carne si legume fara faina, paine sau pesmet
Cum se prepara Chiftelute cu amestec de carne si legume fara faina, paine sau pesmet Se trece ceapa si usturoiul prin masina de tocat si se amesteca cu carnea tocata. Morcovul si cartoful se dau pe razatoare sau prin masina de tocat, se scurg bine de zeama si se amesteca cu carnea si ceapa. Se...
Bulz cu branza de burduf si telemea, oua ochiuri si carnati
Am facut o mamaliguta mai moale pe care nu am mai rasturnat-o pe platou. Am prjajit 4 oua, carnatii si micii mi-au ramas de la gratar, branza telemea am amestecat-o cu cea de burduf. Am uns o cratita cu unt, am pus 1/3 din cantitatea de mamaliga peste care am pus branza, iar 1/3 din...
Ciulama de ciuperci
Se taie puiul in bucati si se pune in ceaun cu ulei, foi de dafin, piper, 3-4 catei de usturoi taiati marunt si delikat sau sare. Se acopera si se lasa sa se prajeasca innabusit. Se pune untul intr-o tigaie la topit, se toaca ceapa marunt si se pune peste unt. Ciupercile pentru...