Foile: albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul,galbenusurile se freaca cu uleiul si se amesteca cu albusurile si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in doua din care coacem doua foi.
Crema: mixam frisca cu praful ole ,crema obtinuta se intinde peste prima foaie...
Biscuitii se sfarma marunt, se adauga oul, untul topit, laptele si se amesteca bine . Intr-o tava rotunda unsa cu unt se aseaza compozitia de biscuiti presand bine cu ajutorul unui pahar , sa nu ramana goluri de aer.
Se mixeaza ouale cu zaharul,se adauga crema de...
Fasolea se spala bine,se pune la fiert apoi cand este fiarta se lasa intr-o sita sa se scurga.Varza se clateste in mai multe ape,se toaca marunt si se toarna peste ceapa tocata si calita cu uleiul punand apa cat sa cuprinda varza si se pune la fiert la foc mijlociu .Cand varza este fiarta...
Din 5 linguri faina,drojdie si putina apa calda facem maiaua pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul apoi o rasturnam peste restul de faina,impreuna cu zaharul ,coaja de lamaie,vanilia, sarea ,turnam cate putina apa calda si framantam adaugand uleiul caldut , dupa ce am...
portocalele spalate,se taie in forma de cosulete si se scobesc cu ajutorul unui cuttit cu varful rotund. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece. Ouale cu zaharul si laptele se pun pe fiert la foc mic amestecand continu pana se ingroasa, dam de pe foc si punem gelatina amestecand...
Pregatim plicul de puding urmand instructiunile de pe plic,
cand este aprope gata punem galbenusul si untul,
lasam la racit apoi umplem tartele,
ornam cu bucatele de fructe si turnam geltina pe care o pregatim urmand instructiunile de pe plic.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si margarina pana devine spumoasa apoi se adauga iaurtul , faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma amestecand usor.Compozitia se imparte in trei parti egale din care facem trei foi.Fiecare foaie se coace cate 15 minute fiecare....
Blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, faina, cacao, amestecand usor de jos in sus si nucile. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit ptr 35-40min.
Crema: topim ciocolata impreuna cu...
Albusurile se mixeaza spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,uleiul si faina amectecand usor de jos in sus.Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul incins ptr 30-35minute.
Pregatim praful de puding urmand instructiunile de pe plic,cand...
galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi se adauga grisul,faina,vanilia,coaja de lamaie si albusurile batute spuma amestecand cu atentie de jos in sus.
Compozitia se pune intr-o tava in forma de inima si se introduce in cuptorul incins ptr 35 minute.
Blatul racit se taie in...
Din toate ingredientele se formeaza un aluat care se tine la frigider timp de 2h, apoi pe o planseta tapetata cu faina se decupeaza forme cu ajutorul unui paharel rotund, iar ptr bradut cu ajutorul unei forme de bradut si de coace pe dosul tavii timp de 15-20min.
Crema: untul de freaca spuma...
Blatul: albusul se bate spuma impreuna cu zaharul,se adauga galbenusurile,uleiul cacaoa,faina,nuca macinata si se amesteca usor de sus in jos. Compozitia,se pune intr-o tava dreptunghiulara si se introduce in cuptorul incins pentru 40 minute.
Crema: smantana lichida impreuna cu praful se...
piscoturile se insiropeaza in zeama de la compot si se aseaza intr-o tava detasabila,
gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa ,ouale cu zaharul si laptele se fierb la foc mic pana devine o smantana groasa apoi se adauga gelatina si se amesteca bine ,
cand s-a racit se adauga ananasul...
Peste carne se pune sare,piper,ulei, se amesteca bine si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduce in cuptorul incins.Cartofii curatati si spalati se fierb cu putina sare ,apoi se st recoara si se paseaza impreuna cu untul si smantana .Cand carnea este facuta si rumenita se...
Blatul: se amesteca untul,oul,zaharul,smantana,praful de copt stins in putin otet,faina pana se obtine un aluat moale pe care il intinzi intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Pentru ca aluatul este moale il intinzi cu ajutorul unei spatule inclusiv pe marginile tavii.
Amesteci...
Blatul :albusurile se bat spuma,galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat in fir,apoi se rastoarna peste albusuri ametecand usor si faina cate o lingura amestecand de sus in jos.Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul incins pentru30...
Ptr blat: albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul apoi adaugam pe rand galbenusurile,uleiul ,aromele ,faina in ploaie si amestecam usor .Compozitia o pune intr-o tava rotunda care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina si introducem in cuptorul incins pentru 45 minute.
Crema :...
Pestele se taie bucati si se pune la fiert in oala minune ,impreuna cu apa otetul si putina sare ptr 15-20 minute,ceapa tocata se caleste cu uleiul apoi se adauga pestele care a fost scurs si dat prin masina de tocat ,condimentele si sare dupa gust . Se lasa la fiert...
pregatim foile: amestecam toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit de moale pe care il impartim in trei parti egale apoi intindem 3foi pe dosul unei tavi si le coacem pe rand timp de 15-20 minute.
crema :faina se amesteca cu 10 linguri lapte iar restul se pune intr-o craticioara la...
Formam un aluat asemanator cu cel de paine din toate ingredientele. Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi intindem in tava unsa cu ulei o foaie subtire. Punem sosul de bulion, cabanosul taiat marunt,ciupercile, apoi cascavalul. Bagam la cuptorul incins ptr 40-45min. Servim...
pregatim blatul: mixam ouale impreuna cu zaharul si untul, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom , apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava ptr tarta care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina. Prunele spalate si curatate de samburi se trec putin...
Ptr. blat: Se se para galbenusurile de albusuri, se bat spuma albusurile se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul in fir subtire. Se adauga faina amestecand usor. Compozitia se intinde intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul incins pana se coace....
Ceapa, ardeiul si morcovul se toaca marunt si se calesc in ulei, apoi se pune apa, orezul si delikatul. Cand incepe sa fiarba se adauga perisoarele facute din: carne, putin orez si putin delikat. Cand ciorba este fiarta se adauga bors magic dupa gust, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se...
Cartofii se fierb, apoi se strecoara si se face un pireu in care adaugam untul si 2 oua. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei, apoi se pune carnea care a fost fiarta si tocata si caizerul. Se lasa pe foc 10 min, apoi se amesteca cu cartofii. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu ulei....
Se bat albusurile cu sarea si se pune zaharul treptat, apoi apa si galbenusurile, faina amestecand usor de sus in jos. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se introduce in cuptorul incins ptr 35min. Cand blatul este copt se rastoarna peste un prosop umed presarat cu...
Albusurile se bat cu sarea si zaharul. Adaugam ciocolata, amidonul, faina amestecata cu praf de copt.
Ptr bombite: amestecam toate ingredietele, pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, asezam bombitele distantate intre ele, apoi adaugam compozitia de aluat.
Se introduce...
Ptr blat: albusul se bate spuma cu sarea si se adauga zaharul treptat, apoi apa, uleiul, mirodeniile si faina amestecand usor de sus in jos. Compozitia se rastoarna intr-o tava si se introduce in cuptorul incins ptr 35min. Cand blatul este copt se rastoarna imediat pu un prosop umed pe care...
Ptr crema: ciocolata se topeste cu 100gr smantana si 50gr unt.
Ptr frisca: batem 200ml smantana cu 4 linguri de zahar si zahar vanilat.
Pregatim un sirop din apa, 4 linguri de zahar, 2 linguri de coniac. Intr-un platou mai inalt, punem un strat de piscoturi insiropate, ciocolata,...
Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea, se adauga treptat zaharul. Se adauga galbenusurile care au fost frecate impreuna cu uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, zaharul vanilat, coaja de lamaie.Formele se tapeteaza cu ulei si cu faina.Se adauga compozitia.Se introduce in...
Prajitura cu crema ole,ciocolata si frisca
Foile: albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul,galbenusurile se freaca cu uleiul si se amesteca cu albusurile si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in doua din care coacem doua foi. Crema: mixam frisca cu praful ole ,crema obtinuta se intinde peste prima foaie...
Cheesecake cu ciocolata alba
Biscuitii se sfarma marunt, se adauga oul, untul topit, laptele si se amesteca bine . Intr-o tava rotunda unsa cu unt se aseaza compozitia de biscuiti presand bine cu ajutorul unui pahar , sa nu ramana goluri de aer. Se mixeaza ouale cu zaharul,se adauga crema de...
Varza cu fasole
Fasolea se spala bine,se pune la fiert apoi cand este fiarta se lasa intr-o sita sa se scurga.Varza se clateste in mai multe ape,se toaca marunt si se toarna peste ceapa tocata si calita cu uleiul punand apa cat sa cuprinda varza si se pune la fiert la foc mijlociu .Cand varza este fiarta...
Mucenici moldovenesti cu miere,nuci si cocos
Din 5 linguri faina,drojdie si putina apa calda facem maiaua pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul apoi o rasturnam peste restul de faina,impreuna cu zaharul ,coaja de lamaie,vanilia, sarea ,turnam cate putina apa calda si framantam adaugand uleiul caldut , dupa ce am...
Cosulete diplomate
portocalele spalate,se taie in forma de cosulete si se scobesc cu ajutorul unui cuttit cu varful rotund. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece. Ouale cu zaharul si laptele se pun pe fiert la foc mic amestecand continu pana se ingroasa, dam de pe foc si punem gelatina amestecand...
Mini tarte cu crema de vanilie
Pregatim plicul de puding urmand instructiunile de pe plic, cand este aprope gata punem galbenusul si untul, lasam la racit apoi umplem tartele, ornam cu bucatele de fructe si turnam geltina pe care o pregatim urmand instructiunile de pe plic.
Prajitura cu crema de ciocolata
Galbenusurile se freaca cu zaharul si margarina pana devine spumoasa apoi se adauga iaurtul , faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute spuma amestecand usor.Compozitia se imparte in trei parti egale din care facem trei foi.Fiecare foaie se coace cate 15 minute fiecare....
Tort cu ciocolata si frisca
Blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, uleiul, faina, cacao, amestecand usor de jos in sus si nucile. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul preincalzit ptr 35-40min. Crema: topim ciocolata impreuna cu...
Prajitura martisor
Albusurile se mixeaza spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,uleiul si faina amectecand usor de jos in sus.Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul incins ptr 30-35minute. Pregatim praful de puding urmand instructiunile de pe plic,cand...
Savarina pentru indragostiti
galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi se adauga grisul,faina,vanilia,coaja de lamaie si albusurile batute spuma amestecand cu atentie de jos in sus. Compozitia se pune intr-o tava in forma de inima si se introduce in cuptorul incins ptr 35 minute. Blatul racit se taie in...
Fursecuri si braduti de craciun
Din toate ingredientele se formeaza un aluat care se tine la frigider timp de 2h, apoi pe o planseta tapetata cu faina se decupeaza forme cu ajutorul unui paharel rotund, iar ptr bradut cu ajutorul unei forme de bradut si de coace pe dosul tavii timp de 15-20min. Crema: untul de freaca spuma...
Tort "Brad de Craciun"
Blatul: albusul se bate spuma impreuna cu zaharul,se adauga galbenusurile,uleiul cacaoa,faina,nuca macinata si se amesteca usor de sus in jos. Compozitia,se pune intr-o tava dreptunghiulara si se introduce in cuptorul incins pentru 40 minute. Crema: smantana lichida impreuna cu praful se...
Tort diplomat
piscoturile se insiropeaza in zeama de la compot si se aseaza intr-o tava detasabila, gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa ,ouale cu zaharul si laptele se fierb la foc mic pana devine o smantana groasa apoi se adauga gelatina si se amesteca bine , cand s-a racit se adauga ananasul...
Carne de pui la cuptor cu garnitura de piure si castraveti murati
Peste carne se pune sare,piper,ulei, se amesteca bine si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduce in cuptorul incins.Cartofii curatati si spalati se fierb cu putina sare ,apoi se st recoara si se paseaza impreuna cu untul si smantana .Cand carnea este facuta si rumenita se...
Prajitura cu branza,budinca si spuma de capsuni
Blatul: se amesteca untul,oul,zaharul,smantana,praful de copt stins in putin otet,faina pana se obtine un aluat moale pe care il intinzi intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Pentru ca aluatul este moale il intinzi cu ajutorul unei spatule inclusiv pe marginile tavii. Amesteci...
Rulada aperitiv
Blatul :albusurile se bat spuma,galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat in fir,apoi se rastoarna peste albusuri ametecand usor si faina cate o lingura amestecand de sus in jos.Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul incins pentru30...
Tort cu frisca si crema de trufe
Ptr blat: albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul apoi adaugam pe rand galbenusurile,uleiul ,aromele ,faina in ploaie si amestecam usor .Compozitia o pune intr-o tava rotunda care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina si introducem in cuptorul incins pentru 45 minute. Crema :...
Pasta de peste pentru iarna
Pestele se taie bucati si se pune la fiert in oala minune ,impreuna cu apa otetul si putina sare ptr 15-20 minute,ceapa tocata se caleste cu uleiul apoi se adauga pestele care a fost scurs si dat prin masina de tocat ,condimentele si sare dupa gust . Se lasa la fiert...
Prajitura cu crema de ciocolata
pregatim foile: amestecam toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit de moale pe care il impartim in trei parti egale apoi intindem 3foi pe dosul unei tavi si le coacem pe rand timp de 15-20 minute. crema :faina se amesteca cu 10 linguri lapte iar restul se pune intr-o craticioara la...
Pizza picanta cu ciuperci
Formam un aluat asemanator cu cel de paine din toate ingredientele. Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi intindem in tava unsa cu ulei o foaie subtire. Punem sosul de bulion, cabanosul taiat marunt,ciupercile, apoi cascavalul. Bagam la cuptorul incins ptr 40-45min. Servim...
Tarta cu prune
pregatim blatul: mixam ouale impreuna cu zaharul si untul, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom , apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata se rastoarna intr-o tava ptr tarta care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina. Prunele spalate si curatate de samburi se trec putin...
Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca
Ptr. blat: Se se para galbenusurile de albusuri, se bat spuma albusurile se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul in fir subtire. Se adauga faina amestecand usor. Compozitia se intinde intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul incins pana se coace....
Ciorba cu perisoare din piept de pui
Ceapa, ardeiul si morcovul se toaca marunt si se calesc in ulei, apoi se pune apa, orezul si delikatul. Cand incepe sa fiarba se adauga perisoarele facute din: carne, putin orez si putin delikat. Cand ciorba este fiarta se adauga bors magic dupa gust, sare, piper si verdeata tocata marunt. Se...
Musaca de cartofi cu piept de pui
Cartofii se fierb, apoi se strecoara si se face un pireu in care adaugam untul si 2 oua. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei, apoi se pune carnea care a fost fiarta si tocata si caizerul. Se lasa pe foc 10 min, apoi se amesteca cu cartofii. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu ulei....
Rulada cu crema de ciocoata
Se bat albusurile cu sarea si se pune zaharul treptat, apoi apa si galbenusurile, faina amestecand usor de sus in jos. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se introduce in cuptorul incins ptr 35min. Cand blatul este copt se rastoarna peste un prosop umed presarat cu...
Prajitura cu bombite de branza ciocolatoase
Albusurile se bat cu sarea si zaharul. Adaugam ciocolata, amidonul, faina amestecata cu praf de copt. Ptr bombite: amestecam toate ingredietele, pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, asezam bombitele distantate intre ele, apoi adaugam compozitia de aluat. Se introduce...
Rulada cu crema caramel
Ptr blat: albusul se bate spuma cu sarea si se adauga zaharul treptat, apoi apa, uleiul, mirodeniile si faina amestecand usor de sus in jos. Compozitia se rastoarna intr-o tava si se introduce in cuptorul incins ptr 35min. Cand blatul este copt se rastoarna imediat pu un prosop umed pe care...
Tochitura moldoveneasca
Se prajeste carnea impreuna cu carnatii. Pregatim mamaliga, mujdeiul de usturoi si ochiurile. Se serveste cu branza de oi framantata sau cas.
Prajitura cu piscoturi, ciocolata si frisca
Ptr crema: ciocolata se topeste cu 100gr smantana si 50gr unt. Ptr frisca: batem 200ml smantana cu 4 linguri de zahar si zahar vanilat. Pregatim un sirop din apa, 4 linguri de zahar, 2 linguri de coniac. Intr-un platou mai inalt, punem un strat de piscoturi insiropate, ciocolata,...
Mini guguluf
Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea, se adauga treptat zaharul. Se adauga galbenusurile care au fost frecate impreuna cu uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, zaharul vanilat, coaja de lamaie.Formele se tapeteaza cu ulei si cu faina.Se adauga compozitia.Se introduce in...