publicat la 23.01.2022
publicat la 17.01.2022
publicat la 09.01.2022
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert cornuri dulci pufoase
Se pun în vasul robotului laptele condensat, laptele călduț și drojdia. Se amestecă bine cu o lingură, apoi se pune toată făina cernută. Se montează cârligul de frământat și se omogenizează ingredientele. Se pun untul moale și sarea și se frământă...
Tocanita cu naut
Se călesc pentru câteva minute în cele 3 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovul și țelina tocate cubulețe. Se adaugă jumătate de cană de supă și vinul și se fierb 10 minute cu capacul pus . Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se pune...
Ciorba de caltabos afumat
Punem caltaboșul tăiat bucăți la fiert în apă rece. După aproximativ 20 de minute de fiert la foc mediu adăugăm ceapa tocată mărunt, răzătura de țelină, morcov și păstârnac și sferturile de cartofi și lăsăm să fiarbă totul până ce cartofii sunt...
Desert Kurtos Kalacs la tava
Într-un castron se freacă drojdia cu zahărul, apoi se adaugă laptele călduț, se amestecă , apoi se presară deasupra o linguriță de făină cernută din cantitatea măsurată . Se lasă la odihnit 10 minute. Făina se pune în vasul robotului , se presară sarea, apoi...
Desert barcute foietate cu branza si fructe de padure
Punem in vasul robotului de bucatarie faina cernuta de doua ori, drojdia dizolvata in apa calda, zaharul, uleiul, sarea si aromele si framantam cu carligul special timp de 5 minute . Aluatul obtinut il strangem intr-o bila si il lasam in acelasi vas, acoperit cu folie alimentara, la...
Paine turceasca
Se pun in vasul robotului de framantat apa calda, drojdia si zaharul si se amesteca cu o lingura pana ce drojdia s-a dizolvat complet. Apoi se adauga laptele la temperatura camerei, uleiul si sarea . Se pun 200 g faina din cele 250 g si se porneste robotul la viteza medie. Se...
Aperitiv corndog
Se amestecă oul cu laptele rece, praf de copt şi făină cât să obţinem un aluat puţin mai gros decât cel de clătite. Crenvurştii fierţi sau nu ( dacă sunt din cei ce se pot mânca direct din conservă sau borcan) se taie în bucăţi mai mici. Fiecărei...
Baghete
Se pun într-un castron apa, drojdia, făina cernută şi deasupra ei sarea. Se amestecă întâi cu lingura, apoi se pune aluatul pe masa pudrată cu făină şi se frământă câteva minute, până obţinem un aluat nelipicios. Se unge un castron cu ulei, se...
Desert cornulete cu gem
Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele. Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi se amestecă cu lingura. Când aluatul a căpătat consistenţă, se frământă cu...
Tigaie cu rosii, cartofi si oua
Se curăţă cartofii, se spală, se şterg şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu ulei şi se presară cu sare şi piper. Se pun într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt . Se coc la 200 de grade pentru 20 – 25 de minute. Între timp se prepară sosul...
Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras
Se prepară aluatul: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine o cremă. Se adaugă praful de sare, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile pe rând, amestecând bine după fiecare, apoi făina cernută. Se frământă un...
Placinta cu pui si pate de ficat
Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se adaugă laptele, uleiul, sarea şi făina cernută cu praful de copt. Se frământă cu mâna...
Desert gogosi crocante cu sirop
Într-un castron se pun gălbenuşurile, smântâna sau iaurtul gras, untul, sare, praf de copt şi apa şi se amestecă bine. Se pun esenţa şi coaja rasă de lămâie şi se adaugă puţin câte puţin făină cernută, amestecând cu o lingură. Când...
Desert croissante
În vasul robotului se cerne făina, se adaugă zahărul, drojdia şi laptele cald. Se amestecă cu cârligul de frământat pentru câteva secunde. Se pune apoi untul topit lichid şi răcorit şi se frământă la viteză medie 3 minute. Se formează o bilă de aluat...
Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii
Se prepară întâi jeleul de fructe : se pune gelatina la hidratat în cele 2 linguri de apă. Se lasă deoparte. Amidonul se dizolvă în cei 50 ml apă şi se toarnă peste fructele presărate cu zahăr, apoi se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se...
Paine cu crenvursti si mozzarella
Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se amestecă cu uleiul şi se toarnă în vas. Se amestecă pentru câteva secunde, după...
Desert flori dulci cu gem
Într-un castron se pun laptele cald, drojdia şi lingura de zahăr. Se lasă 10 minute la loc călduţ. Oul se freacă cu cele 50 g zahăr, sarea, iaurtul şi esenţele. Peste această compoziţie se pune cea de lapte cu drojdie care a dospit un pic. Se amestecă bine, apoi totul...
Paine cu ceapa si masline
Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul . Se montează cârligul de frământare şi se amestecă câteva secunde. Se opreşte aparatul şi se adaugă şi restul de 150 g făină...
Aperitiv rulada cu cascaval si piept de pui
Se pune caşcavalul ras într-un castron, se adaugă ouăle bătute, smântâna şi mărarul proaspăt tocat şi se omogenizează bine totul. Tava de aragaz se tapetează cu hârtie de copt şi se întinde pe ea toată compoziţie. Se coace 13 minute la 180 grade C,...
Desert tort Medovik
Pentru foi: se pun untul şi mierea la foc mic până se topeşte untul. Se stinge focul şi se adaugă bicarbonatul, se amestecă bine, apoi se pun zahărul şi praful de sare. Se bat bine cele 2 ouă şi se toarnă şi ele in vas. Se aprinde aragazul şi se ţine crema la foc mic...
Desert prajitura Opera
Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se amestecă cu telul. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf...
Chifle pufoase
Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută. Se adaugă drojdia, sarea şi zahărul şi se amestecă un pic să se combine ingredientele uscate. Se montează cârligul de frământat. Apa şi uleiul se amestecă şi se toarnă usor peste făină, amestecând cu...
Desert tarta cu cremeux de ciocolata
Se pregăteşte aluatul pentru tartă: se pun în vasul robotului de bucătărie făina cernută şi untul tăiat cubuleţe. Se mixează cât să obţinem o consistenţă nisipoasă. Se adaugă apoi gălbenuşul şi apa rece puţin câte puţin. Se omogenizează bine...
Orez cu pui si rosii la cuptor
Se taie muşchiuleţii de pui în jumătăţi. Se pun la prajit în ulei, se presară cu piper şi se întorc de vreo două ori până îşi schimbă culoarea. Se scot pe o farfurie şi se lasă deoparte. În acelaşi ulei se căleşte întâi...
Desert negresa cu Nutella si bezele moi
Se amestecă într-un castron ingredientele uscate cernute : făina, cacaua, cafeaua solubilă şi praful de copt. Untul se topeşte la foc mic până devine lichid, apoi se dă deoparte de pe foc şi se toarnă zahărul. Se amestecă pentru câteva minute până se...
Mancare de praz cu limba si masline
Limba se pune la fiert în apă cu sare. Se ia spuma de câte ori e nevoie. Se lasă să fiarbă cca.1 ora şi jumătate, adăugând apă când scade. Se scoate la răcit şi se curăţă de pieliţă. Se taie bucăţele. Prazul tăiat rondele subţiri se...
Zucchini cu pui si mozzarella
Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime. Se scobeşte miezul cu o linguriţă. Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute. Înre timp se pun la călit ceapa şi usturoiul...
Lasagna cu spanac si ciuperci
Punem apă cu sare şi un pic de ulei la fiert pentru foile de lasagna. În alt vas punem roşiile din conservă pe care le mărunţim ( ca să nu avem bucăţi mari), sosul de roşii şi spanacul congelat. Lăsăm la foc mic până se dezgheaţă spanacul şi sosul capătă ceva...
Pui cu ciuperci in sos cremos
Carnea se porţionează şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile până sunt bine pătrunse. Separat se călesc ceapa şi usturoiul verde tocate mărunt. Se adaugă...
Desert friganele cu parmezan si fructe de padure
Feliile de pâine se taie în triunghiuri. Ouăle se bat ca pentru omletă şi se amestecă cu parmezanul ras fin. Pâinea se trece rapid prin lapte, apoi prin amestecul de ou cu parmezan. Se prăjesc frigănelele pe ambele părţi. Se servesc pudrate cu zahăr vanilat,...