publicat la 12.07.2017
publicat la 16.05.2017
publicat la 16.05.2017
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata boeuf cu ciupecute marinate
Se spala legumele, se curata de coaja si se pun la fiert in oala sub presiune impreuna cu carnea timp de 30 de minute. Intre timp facem maioneza din1 galbenus fiert si 1 crud. Se amesteca bine intr-o directie, adaugand treptat uleiul si, cand...
Piept de pui cu bacon la cuptor
Se dezoseaza pieptul de pui apoi fiecare parte se mai imaprte in doua asa obtinem 4 portii. Se aseaza intr-o tava fileul de pui se condimenteaza. Ciupecile se taie felii , kapia pai, Se aseaza peste pui ardeiul, apoi ciupercile jumate din cantitate, baconul iarasi ciuperci se acopera tava...
Pui cu sos de mustar
Pulpele de pui se spala si se usuca pe un prosop. Se incinge ulei in tigaie se prajesc pulpitele ata cat sa prinda o crusta se toarna dupa aceea vinul si apa se condimenteaza si se lasa sa fiarba, cand sunt aproape gata se amesteca mustarul cu smantana si se toarna peste ele . Se lasa sa dea...
Briose cremoase
Albusurile se bat spuma se adauga zaharul se bate bine apoi se pune iaurtul, uleiul , coaja de portocala , esenta si faina amestecata cu praf de copt. Se omogenizeaza compozitia. Se toarna in forme si se coace 30 min. Crema: Se pune laptele la fiert separat se amesteca galbenusurile cu...
Prajitura Bounty bars
Blat: Se mixeaza untul cu zaharul pana cand devine o crema spumoasa se adauga pe rand cate un ou apoi laptele si faina amestecata cu cacao si parf de copt se omogenizeaza compozitia si se pune in tava de copt . Se da la cuptor 20 min. Lapte caramel: se caramelizeaza 2-3 linguri de zahar!...
Pate de casa
Ficateii se curata si se pun la fiert in lapte, piper si foaiea de dafin! fara sare timp de 15 min. Dupa ce s-au fiert se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza bine se adauga untul moale si galbenusurile de ou fierte, sare dupa gust si busuioc verde se mixeaza pana cand totul devine o...
Salata vinegret- salata ruseasca
Se spala legumele(sfecla, morcov si cartofii) bine apoi se pun la fiert in apa cu sare.(legumele nu se curata de coaja) Puteti opta pentru varinta la cuptor, inveliti fiecare leguma in folie de aluminiu si le dati la cuptor 40--50 min. Salata este la fel de buna in ambele moduri. Dupa ce...
Salata de varza cu maioneza
Varza se taie fideluta apoi se "framanta " cu sare. Slamul se taie pai. Se amesteca varza cu salam/sunca maioneza, marar tocat masline, piper. Voila salata e gata!!!
Pui cu sos aromat
Carnea de pui se prajeste in ulei atat cat sa prinda o crusta aurie nu trebuie sa fie facuta. Ceapa se taie marunt, morcovul rondele, tulpina de telina marunt, usturoiul felii. Intr-o tigaie se incinge ulei se pune ceapa si usturoiul si se lasa pana cand devin transparente se adauga morcovul...
Gustari cu crema de branza
Feliile de paine se decupeaza cu forma dorita. Se face crema de branza amestenacd untul cu telemea(cantitatile sunt in functie de cat de mult facem)codimentam.Ungem prima forma de paine cu crema punem a doua iarasi crema iar deasupra ce dorim fiecare
Briose cu gem
Se amesteca gemul cu bicarbonatl stins pana cand acesta incepe sa creasca apoi se adauga oualele se mixeaza bine, zaharul uleiul si faina. Se toarna in forme de briose se pune cate o nuca din dulceata de nuci si se coc timp de 25 min. Glazura: se bate cu mixerul albusul de ou dupa...
Rulada aperitiv cu carne de porc
Carnea de porc se bate ca pentru snitele. Se face un amestec din carne tocata cu orez foarte putin si este optional, patrunjel tocat, sare , piper si delikat . Pe carnea de porc se pun feliile de cascaval, carnea tocata, maslinele deasupra in rand se ruleaza si se aseaza pe o folie de...
Briose Fluture
Se cerne faina cu praf de copt intr-un vas . Ouale se bat cu zahar, iaurt, ulei, si un varf de sare apoi se pun peste faina se adauga si coaja de portocala si esenta. Se amesteca bine toate ingredientele. Se toarna cate o lingura din comozitie in forme si se coc 20 min. Pt fluturi avem...
Friptura de porc cu miere
Se pune cotletul de poc intr-un vas se condimeteaza pe toate partile cu un amestec din sare, piper, condiment picant, usturoi, boia dulce(putina), rozmarin dupa care se toarna vinul , sosul worchester. Amestecul ar trebui sa acopere carnea si se lasa la macerat peste noapte. A doua zi se...
Friptura de iepure
Se portioneaza carnea intr-un vas se amesteca berea cu sos de soia si sos worcester rozmarinul, boabele de piper si foaie de dafin se pune carnea trebuie sa fie acoperita de marinada, se acopera cu folie si se da la frigider pentru cel putin 4 ore. Dupa ce s-a macerat carnea se pune...
Pizza cu faina neagra
Se cern impreuna faina alba cu cea neagra intr-un castron . Drojdia se dizolva cu putina apa calduta apoi se pune peste faina si restul de apa , sare . Se framanta bine timp de 10 min si se pune cate un pic de ulei. Se lasa aluatul sa creasca 1h 30 min. Se intinde o foaie de dimensiunea tavi...
Rulada cu crema de nuca de cocos
Se bate bine untul cu zaharul, ouale , laptele, cacaoa, faina si praful de copt. Se toarna totul intr-o tava cu hartie de copt se da la cuptor 20 min se ruleaza dupa ce e gata . Crema: Se pun la foc laptele cu untul si grisul cand se ingroase se adauga celeleante ingrediente. Dupa ce...
Somon cu alune si orez prajit
Se aseaza fileul de somon in tava se stropeste cu zeama de lamaie. Alunele se zrobesc se presoara peste somon, se condimenteaza cu seminte de coriandru, frunze de busuioc tocate(3 fr), sare si piper. Se da la cuptor 25 min. Sos pesto: se zdrobesc la blender toate ingredientele pana cand...
Tort de Craciun 2
Blat: Se separa galbenusuile de albus,albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, dupa care faina cu cacaoa, zaharul vanialat si uleiul. Se coace 35min. Crema: Se pune laptele la fiert, galbenusurile se bat cu zaharul apoi se adauga amidonul cand...
Somon in crusta aromata
Se pregateste somonul(in cazul in care e cumparat intreg se portiozeaza se scoate pielea), dupa care se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie. Pentru crusta se amesteca pesmetul cu sarea, piper, praf de usturoi si curry(puneti mai mult sau mai putin in functie de cat de picant il doriti)...
Tort de Craciun
Blat: Se separa galbenusurile de albus. Albusul se bate bine, apoi se adauga zahar. Cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se incorporeaza cate putin. Se imparte compozitia in doua in una din ele se pune cacao se...
Rulada de clatite cu somon
La aluatul de clatite nu am sa insist pt ca toata lumea stie sa faca clatite. Se amesteca branza data prin razatoare cu feta crema de unt si piper pana cand se obtine o pasta. Pe foaia de clatita se pune crema de branza, ceapa verde tocata si felii de somon se ruleaza si se taie dupa preferinta
Salata cu surimi
Cartofi se taie cuburi, la fel si surimi. Se amesteca toate ingredientele
Fursecuri pentru Mosu
Untul se amesteca cu zaharul si se bate pane cand devine o spuma, dupa care se adauga oul, smantana, esenta se amesteca bine apoi se aduga faina . Luam cate o lingurita din compozitia obtinuta, formam bile si le asezam intr-o tava cu hartie de copt. le coacem 20 min.Se orneaza cu ciocolata...
Supa crema de mazare
Se pun la fiert legumele taiate bucati impreuna cu mazarea, ceapa intreaga iar dupa ce sunt gata legumele se arunca. Intre timp facem crutoanele; se taie felii de paine cubulete mici se pun in tava si se dau la cutor pana cand devin crocante. Dupa de au fiert legumele se deu la blendrer dupa ce...
Cartofi copti umpluti cu pui
Cartofii cu coaja se spala bine se pun in tava se inteapa cu o furculita si se dau la cuptor 45min-1 ora. cand sunt gata se taie in patru dar nu pana la capat. Pieptul de pui se face la gratar cu sare si piper dupa care se taie cubulete se amesteca cu smantana si cascaval ras se umplu cartofii si...
Costite de porc la tigaie
Se pune in tigaia incinsa foarte putin ulei dupa care costita de porc condimentata cu sare si piper coriandru se toarna vinul si 50 ml apa dupa care se pune capacul si se lasa la foc mic. Cand carnea este aproape gata se pun 2 catei de usturoi pisati peste carne si se mai...
somon cu ierburi aromate
Se pun intr-o tava feliile de lamaie, se aseaza deasupra fileul de somon, se toaca busuiocul cu rozmarinul, usturoi(2-3 catei) si se pune peste peste se condimenteza cu sare,piper si condiment picant dupa care se pune si untul taiat bucati, se stropeste cu ulei de masline.Se da la cuptor 20...
fursecuri fragede
Se amesteca ouale cu zaharul timp de 3 min apoi se adauga uleiul si faina la final se pune esenta de vanilie. Se fac forme in tava cu ajutorul unei linguri se toarna gramajoare sau al unui pos(eu am pus si bobite de ciocolata. Se dau la cuptor 10-15 min. atentie sa nu se arda la fund. crema :...
crap la cuptor cu sos de rosii
Se aseza pestele in tava uns cu ulei se face un amestec din sucul de rosii, usturoi pisat cimbru, sare si piper se toarna totul peste crap se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 25-30 min. In functie de grosimea pestelui.