publicat la 14.04.2019
publicat la 07.12.2018
publicat la 07.12.2018
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Cornuri cu gem
Intr-o cratita topiti untul sau margarina la foc mic.Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine. In alta cratita se bat ouale, drojdia si sarea.Se amesteca bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase cu un tel sau lingura de lemn.Apoi se adauga untul...
Prajitura noapte venetiana
Prima data se face blatul alb: Se bat spuma 6 albusuri bine,apoi se adauga pe rand cate o lingura de zahar( 8 linguri zahar) Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, amestecati usor. Aluatul se toarna intr-o tava de cuptor, cu hartie de copt(eu am folosit una...
Crostata cu nutela
Faina se amesteca cu zaharul,un varf de sare, coaja de lămâie Se adauga untul (lasat cu jumatate de ora inainte la temperatura camerei,taiat bucati)ouale si praful de copt. Frământaţi totul pana devine o pasta . Se intinde in forma de salam,...
Tort din blat de pandispan de ciocolata
Blat de pandispan de ciocolata Zaharul se imparte in 2 boluri mici a cate 150g in fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt. Apa clocotita se adauga la cacao si cu un tel sau lingura se amesteca bine sa nu mai fie cocoloase. Se separa albusurile de galbenusuri - in 2 boluri mai mari....
Tort cu frisca
Pregatiti crema exact dupa instructiunile de pe ambalaj Puneti prima foaie pe un platou intins si insiropati-o Adaugati crema,dar un sfert lasati pentru a doua foaie Se iau cam 250 grame de frisca si se amesteca cu crema ramasa Adaugati a doua foaie. Insiropati-o si pe...
Tort de biscuiti
Pregateste crema de unt. Freaca un pachet de unt, aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si doua galbenusuri, apoi adauga cacao. Trebuie sa obtii o pasta fina. Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut...
Prajitura cu mere
Cu faina, margarina,smantana , oul si otetul se face un aluat, se framanta putin ,cat sa devina omogen, se da la rece pentru 1 ora. Se imparte in doua si intindeti doua foi (groase circa 0,5 cm) de marimea unei tavi cu dimensiuni nu mai mari de 30/24 cm. Puneti prima foaie in tava iar...