Blat de pandispan de ciocolata
Zaharul se imparte in 2 boluri mici a cate 150g in fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt.
Apa clocotita se adauga la cacao si cu un tel sau lingura se amesteca bine sa nu mai fie cocoloase.
Se separa albusurile de galbenusuri - in 2 boluri mai mari....
Curatam anghinarea.
Taiem cozile, care sunt lungi.
Luam din frunzele fibroase, pana raman doar cateva,cele moi.
Tulpinele se curata si se taie mărunt.
Se taie marunt usturoiul si patrunjelul ,se amesteca adaugand sare dupa gust.
Apoi se umplu anghinarele.
Deasupra se pune...
Pregatiti crema exact dupa instructiunile de pe ambalaj
Puneti prima foaie pe un platou intins si insiropati-o
Adaugati crema,dar un sfert lasati pentru a doua foaie
Se iau cam 250 grame de frisca si se amesteca cu crema ramasa
Adaugati a doua foaie.
Insiropati-o si pe...
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se prajesc morcovii si ceapa timp de cateva minute pana se inmoaie, apoi adaugati bulionul legumele si apa cat cuprinde. Cand sunt aproape fierte puneti sare dupa gust, tortelinii ,iar cine vrea poate sa adauge si un pic de delicat. Se mai lasa cateva minute...
Pregateste crema de unt. Freaca un pachet de unt, aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si doua galbenusuri, apoi adauga cacao. Trebuie sa obtii o pasta fina.
Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut...
Cu faina, margarina,smantana , oul si otetul se face un aluat, se framanta putin ,cat sa devina omogen, se da la rece pentru 1 ora.
Se imparte in doua si intindeti doua foi (groase circa 0,5 cm) de marimea unei tavi cu dimensiuni nu mai mari de 30/24 cm.
Puneti prima foaie in tava iar...
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o farfurie mai adanca si se toarna otet ca s-o acopere bine. Se lasa o jumatate de ora sa se marineze, in acest timp se fierb cartofii si ouale.
Carnea se spala si se taie bucatele marunte. Se caleste in putin ulei pana se rumeneste bine,...
Tort din blat de pandispan de ciocolata
Blat de pandispan de ciocolata Zaharul se imparte in 2 boluri mici a cate 150g in fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt. Apa clocotita se adauga la cacao si cu un tel sau lingura se amesteca bine sa nu mai fie cocoloase. Se separa albusurile de galbenusuri - in 2 boluri mai mari....
Anghinare umplute
Curatam anghinarea. Taiem cozile, care sunt lungi. Luam din frunzele fibroase, pana raman doar cateva,cele moi. Tulpinele se curata si se taie mărunt. Se taie marunt usturoiul si patrunjelul ,se amesteca adaugand sare dupa gust. Apoi se umplu anghinarele. Deasupra se pune...
Tort cu frisca
Pregatiti crema exact dupa instructiunile de pe ambalaj Puneti prima foaie pe un platou intins si insiropati-o Adaugati crema,dar un sfert lasati pentru a doua foaie Se iau cam 250 grame de frisca si se amesteca cu crema ramasa Adaugati a doua foaie. Insiropati-o si pe...
Supa de tortellini si dovlecei
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se prajesc morcovii si ceapa timp de cateva minute pana se inmoaie, apoi adaugati bulionul legumele si apa cat cuprinde. Cand sunt aproape fierte puneti sare dupa gust, tortelinii ,iar cine vrea poate sa adauge si un pic de delicat. Se mai lasa cateva minute...
Tort de biscuiti
Pregateste crema de unt. Freaca un pachet de unt, aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si doua galbenusuri, apoi adauga cacao. Trebuie sa obtii o pasta fina. Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut...
Prajitura cu mere
Cu faina, margarina,smantana , oul si otetul se face un aluat, se framanta putin ,cat sa devina omogen, se da la rece pentru 1 ora. Se imparte in doua si intindeti doua foi (groase circa 0,5 cm) de marimea unei tavi cu dimensiuni nu mai mari de 30/24 cm. Puneti prima foaie in tava iar...
Salata "Troiene"
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o farfurie mai adanca si se toarna otet ca s-o acopere bine. Se lasa o jumatate de ora sa se marineze, in acest timp se fierb cartofii si ouale. Carnea se spala si se taie bucatele marunte. Se caleste in putin ulei pana se rumeneste bine,...