publicat la 04.07.2014
publicat la 18.11.2012
publicat la 10.08.2012
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Salată asortată pentru iarnă
Din aceste cantitati mi-au iesit doua borcane de 10 kg. Varza se taie fidelute sau se da prin razatoarea speciala pentru varza. Apoi se freaca cu sare, dupa gust. Morcovul se taie rondele subtirele. Ardeiul se taie felii. Dupa ce avem pregatite toate ingredientele, le...
Gogonele în saramură
Legumele se pregatesc astfel: -Hreanul se curata si se taie bucati mai mare. -Morcovii se curata si se taie rondele mai mari. -Usturoiul se taie felii mai mari -Telina se taie-n bucati mai mari -Gogonele se spala bine, sa nu fie niciun fir de nisip la codita. Se aseaza...
Gogosari in otet
Gogosarii trebuie alesi , ii pune pe cei care nu-s batuti deloc si nici juliti. Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, ii taiem felii si-i lasam sa se usuce. Morcovii se spala bine si se taie rondele. Hreanul se curata, se spala si se taie...
Compot de pere
Perele se spala bine, se scoate cotorul si se taie in 6 felii. Asezam perele in borcane, sa fie cam in 3/4 din borcan. Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana dau in clocot. Cand siropul s-a facut adaugam conservantul si amestecam bine. Siropul fierbinte se toarna...
Compot de prune
Prunele se spala bine, le scoatem samburii si le uscam. Le asezam in borcane, asta pentru a ne fi mai usor cand oparim cate o portie de borcan. Intr-o oala mare punem apa si zaharul la fiert. In momentul in care siropul de zahar a dat in clocot punem prunele din 2-3 borcane si...
Castraveti in otet
Castravetii trebuie sa fie neaparat cornisor si mai mititei, aia-s mai gustosi, si trebuie alesi cei care nu-s batuti deloc si nici juliti. Se spala castravetii si se usuca bine, nu trebuie sa ramana nicio picatura de apa pe ei. Morcovii se spala bine si se taie rondele. Hreanul...
Zarzavat pentru ciorbe
Rosiile se dau prin masina speciala pentru suc de rosii. Sucul de rosii se da intr-un clocot impreuna cu 4 linguri cu ulei, cat sa se lege un pic sucul (eu l-am lasat cam vreo 2 ore si 30 min). Se da la racit putin sucul, cat sa fie caldut dupa, iar intre timp pregatim celelalte ingrediente....
Zacuscă iute
Vinetele se coc, se scot pe ziare, se curăţă cât sunt fierbinţi, se lasă în apă rece circa 15-20 de minute şi apoi se pun la scurs. Ardeii capia şi gogoşarii se coc, se dau cu sare mere, se pun într-un vas şi se acopera bine cu hârtie sau ziare, se decojesc...
Zacuscă cu dovlecei
Vinetele se coc, se curate si se lasa la scurs. La fel facem si cu ardeii grasi. Vinetele si ardeii copti se vor taia cubulete. Ceapa se curate, se spala si se taie cubulete. Dovleceii se dau pe razatoare pe ochiurile mici si se lasa la scurs intr-o sita. Intr-o ceaun mai inalt se...
Varza Murata
Mod de preparare varza murata Se curata verzele de frunzele vestejite, se scoate un pic din cotor si se curata de partile manate ale verzei. Indesam varza in butoi astfel incat sa fie cat mai compacta. Printre verze se pune telina taiata, felii de gutui, felii de hrean, porumb, marar...
Cum se face sucul de rosii pentru iarna
Cum se face sucul de rosii. Se spala bine rosiile si se taie in 4. Se dau pe masina speciala pt suc de rosii sau pe masina de tocat, adaugand separatorul pentru rosii. Intr-un ceaun mare sau o oala mare se pun 250 ml ulei apoi se pune sucul de rosii. Peste sucul de rosii se toarna restul...
Gogonele in saramura
Se spala bine gogonele si se aseaza in borcan. Printre gogonele se pune telina, frunze de telina, morcov taiat rondele, cate un mar intreg in fiecare borca, felii de gutuie si hrean. Din apa, boabe de piper, boabe de mustar, sare si foi de dafin se face o saramura. Saramura se...
Ardei iuti & ardei capia in otet
Se spala ardeii iuti si ardeii capia, se curata de seminte bine si se taie cubulete . Se aseaza bucatile de ardei iuti si capia taiati in borcane iar peste ei, deasupra, se pune cate o frunza de telina si una de dafin. Apa, otetul, sarea, mierea, boabele de mustar si boabele de piper...
Zacusca
Se prepara mai intai sucul de rosii dand pe masina speciala astfel incat sa nu ramana semintele si nici coaja. Sucul se pune la fiert cu 3 linguri de ulei. Se lasa la fiert circa 4-5 ore, pana scade un pic. Apoi se lasa la racit. Se coc vinetele, eu le-am copt in cuptor invelind fiecare...