Se spala bine pulpele de pui si se sterg cu un servet de hartie
-se ung cu un amestec de usturoi pisat ulei ,sare si piper , se pun in tava si se dau la cuptor
-se intorc pe ambele parti sa se rumeneasac frumos
-Cartofii se curata se taie se trec si ei prin si ei printr-un amestec...
-se transaza carnea si se bate cu ciocanul de snitele cat mai subtire
-se bate oul cu mustarul,sarea si piperul ,se adauga apa minerala
-adaugam faina cat sa iasa un aluat dens (aproape de consistenta celui de chec)
-se trec snitelele sarate si piperate(condimentate dupa gust)prin faina...
Carnea o taiem astfel incat sa obtinem un dreptungi destul de uniform si subtirel,acoperim cu folie alimentara si batem cu ciocanul de snitele pentru a o fragezi . Saram si piperam ,ungem cu putin mustar dulce. Asezam pe lungimea laturii mai lungi carnatul iar pe toata suprafata asezam ...
-Incepem prin a pune la fiert o oala cu apa si sare
-fierbem pastele /macaroanele conform indicatiilor de pe ambalaj
-tocam marunt ceapa,o punem la calit in putin ulei,
-in momentul in care a devenit sticloasa se adauga carnea tocata ,se tine pana se rumeneste putin carnea si scade...
Iata cum se prepara reteta de pulpe de pui pane la cuptor
Carnea de pui spalata si tamponata cu un servet de hartie absorbant si unsa cu ulei se sareasa si pipereaza
Carnea de pui se trece pe rand prin: faina,ou batut(in care vom adauga dupa gust condimente pentru...
Carnea de pui se pune la fiert in apa cu sare,adaugam 1 morcov si 1/2 ceapa,sa fie mai gustos
-dupa ce a fiert suficient carnea o scoatem si o calim in putin ulei,pe ambele parti pana capata o culoare frumoasa,le scoatem si le punem deoparte
-cealalta 1/2 de ceapa o punem la calit in uleiul...
-dovleceii se taie pe orizontala,se scobesc
-ceapa se taie marunt ,se pune la calit impreuna cu mijlocul dovleceilor maruntit
-se adauga carnea tocata,rosiile taiate cubulete,tinem pana scade zeama ,saram si piperam
-cu aceasta umplutura vom umple "cojile"de dovlecel,asezam felii de...
Ficateii se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos.
-se caleste ceapa in putin ulei,se adauga sucul de rosii,frunza de dafin se sareaza si pipereaza se tine putin ..se adauga usturoiul toacat
-adaugam ficateii amestecam si tinem pana ce sunt imbibati cu sosul.
se servesc calzi alaturi...
-se caleste ceapa in putin ulei
-se adauga faina si se amesteca bine pana se inglobeaza complet,
-adaugam rosiile pasate,fara coaja, apa si continuam fierberea pt inca 5-6 min.
-adaugam chiftelutele cat mai multe cu atat mai bine , reteta aici :...
Ceapa se caleste in putin ulei,se vor adauga rinichii taiati cubulete,se tin pana se rumenesc putin
-se adauga rosia data pe razatoare,se adauga usturoiul,sarea si piperul,cimbrul,se tine pana scade putin.
-ceapa se pune la calit in putin ulei
-se adauga ficatul si vinul,se tine pana se rumeneste putin
-se adauga untul si usturoiul tocat,,se sareaza si pipereaza ,se adauga cimbrul,se mai tine inca vre-o cateva minute pe foc,amestecand continuu,se opreste focul si se lasa sa se racoreasca...
-carnea se transaza in felii subtiri ,se bate cu ciocanul de snitele.-se sareaza si pipereaza
-se pune o feliuta de cascaval si se ruleaza
-din ou,faina,lapte se face un aluat mai gros ca cel de clatite prin care se trec rulourile
-se prajesc in ulei incins.
Cantitatile pentru aceasta reteta sunt ochiometrice ,dupa gustul fiecaruia
(pentru 500 g fasole:1 ceapa mare,2-300 g carnati proaspeti,3-4 lg bulion)
Fasolea se spala si se fierbe ,schimband la inceput apa de 3 ori,se tine pana se inmoaie,
-Separat se prajesc carnatii dupa care...
Cureti carnea de pielite,o speli,apoi o pui la fiert cu zarzavaturilecuratate si spalate,taiate in jumatati.Dupa ce a fiert carnea,o dezosezi si o portionezi.Intr-un vas pui uleiul la incins,adaugi faina ,o amesteciapoi torni supa fierbinte,ramasa de la carne,pana se formeaza o compozitie putin...
-puiul se spala bine si se parleste putin pe flacare de la aragaz dupa care i se va aplica un masaj ,si in interior,cu mustar si lasat intr-o punga cateva ore la frigider.
se stropeste cu putina bere ,se sareaza si condimenteaza .Se leaga bine aripile si copanele de pui dupa care se fixeaza in...
-carnea taiata cubulete se unge cu ulei si usturoi pisat,sare si piper si se da la rece
-ardeiul si ceapa se taie cubulete
-se incepe insirarea lor pe bete de frigarui
-se coc pe gratarul bine incins
-cotletele se spala si se bat cu ciocanul de snitele,se sareaza si pipereaza se trec prin faina
-se prajesc putin pe ambele parti in putin ulei alaturi de pastrama taiata subtirel
-se scot cotletele si fasiile de pastrama iar in uleiul ramas se adauga bulionul si rosiile taiate...
Pieptul de pui se spala , se transaza subtire, , se condimenteaza, sareaza si pipereaza dupa care se trece prin faina prin ou si printr-un amestec de nuca de cocos si pesmet
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti
Pulpele de pui se ung cu ulei, se sareaza ,pipereaza si se presara deasupra condimente pt pui
Cartofii se curata, se ung cu ulei si se presara peste ei frunzulite de cimbru,sare, piper, condimente pt cartofi
Se asaza in tava unsa cu ulei cartofii si pulpele iar pe putem aseza si rondele de...
se feliaza cat mai subtire pieptul de pui , se sareaza ,pipereaza, si se trece printr-un aluat facut dintr-un ou batut in care ama daugat cateva linguri de faina. si am subtiat cu bere.( trebuie sa fie un aluat ca de clatite nici prea moale nici prea tare).Se prajesc pe ambele parti in ulei incins!
Carnea, împreunã cu ceapa tãiatã mãrunt, se înãbuºe într-o lingurã de unturã pînã se înmoaie la sfarsit adaugam 2 oua,amestecam, si lasam deoparte. Varza tocata cat mai fin se cãleºte, in...
Incepem prin a felia subtire pieptul de pui
Condimentam,saram si piperam
Lasam in frigider pentru 1/2 ore
Facem un aluat din ou,faina si bere ,de consistenta celui pt clatite, prin care trecem carnea de pui pe care o prajim in baie de ulei pe ambele parti
Scoatem ,dupa ce s-au rumenit...
Prajim in ulei sau untura pe ambele parti cotletele sau bucati de carne de porc ,o scoatem deoparte intr-un castron, iar in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt dupa care adaugam rosiile taiate cubulete si bulionul. Si mai lasam putin pe foc
Varza o tocam cat putem de fin si o...
se spala cotletele, se ung cu ulei dupa care se condimenteaza si se pun in tava. Se dau la cuptor sa se rumeneasca pe ambele parti.
Intre timp curatam cartofiisi morcovii , ii stropim cu ulei si-i condimentam.
Cand cotletele s-au rumenit frumos pe ambele parti adaugam legumele, apa si vinul...
Se inabusa putin in ulei ceapa si morcovul dupa care le punem peste carnea tocata, adaugam orezul [umflat in putina apa pe aragaz si scurs] si ouale crude, dar si smantana.
Adaugam condimentele dupa gust si framantam bine.Punem in forma de cozonac, pe care am uns-o cu unt si faina...
se spala bine carnea si se unge cu ulei pt ca sarea ,piperul si condimentele sa adere mai bine ,se tine la frigider cateva ore , sau peste noapte.Se pun in tava, se stropesc cu ulei si se da la cuptor ,pana ce se rumenesc pe ambele parti ,se toarna deasupra apa si vinul si se lasa pana...
se spala bine ficatul si se alege de venisoarele vizibile ,se pune la fiert ,alaturi in alta oala fierbem si pieptul de pui,tocam verdeata,ceapa verde,usturoiul verde,mararul si patrunjelul iar feliile de paine la inmuiem in apa si scurgem bine
tocam marunt ficatul si pieptul de pui( dupa...
se caleste ceapa in putin ulei dupa care se adauga faina si se amesteca bine pana se inglobeaza complet, adaugam bulionul turnam apa si continuam fierberea pt inca 5-6 min. adaugam chiftelutele , preparate dupa reteta de aici...
dupa ce am curatat si spalat bine ciocanelele le punem la fiert (astfel obtinem supa) dupa care le tragem putin in ulei pe toate partile.le scoatem si le punem deoparte iar in uleiul ramas calim ceapa tocata cat mai fin , in momentul in care aceasta a devenit aurie punem cele doua linguri...
Pulpe de pui cu cartofi si rozmarin la cuptor
Se spala bine pulpele de pui si se sterg cu un servet de hartie -se ung cu un amestec de usturoi pisat ulei ,sare si piper , se pun in tava si se dau la cuptor -se intorc pe ambele parti sa se rumeneasac frumos -Cartofii se curata se taie se trec si ei prin si ei printr-un amestec...
Snitel de porc in aluat cu mustar
-se transaza carnea si se bate cu ciocanul de snitele cat mai subtire -se bate oul cu mustarul,sarea si piperul ,se adauga apa minerala -adaugam faina cat sa iasa un aluat dens (aproape de consistenta celui de chec) -se trec snitelele sarate si piperate(condimentate dupa gust)prin faina...
Rulada de carne si legume
Carnea o taiem astfel incat sa obtinem un dreptungi destul de uniform si subtirel,acoperim cu folie alimentara si batem cu ciocanul de snitele pentru a o fragezi . Saram si piperam ,ungem cu putin mustar dulce. Asezam pe lungimea laturii mai lungi carnatul iar pe toata suprafata asezam ...
Pastitio
-Incepem prin a pune la fiert o oala cu apa si sare -fierbem pastele /macaroanele conform indicatiilor de pe ambalaj -tocam marunt ceapa,o punem la calit in putin ulei, -in momentul in care a devenit sticloasa se adauga carnea tocata ,se tine pana se rumeneste putin carnea si scade...
Pulpe de pui pane la cuptor
Iata cum se prepara reteta de pulpe de pui pane la cuptor Carnea de pui spalata si tamponata cu un servet de hartie absorbant si unsa cu ulei se sareasa si pipereaza Carnea de pui se trece pe rand prin: faina,ou batut(in care vom adauga dupa gust condimente pentru...
Pui cu scortisoara si curry
Carnea de pui se pune la fiert in apa cu sare,adaugam 1 morcov si 1/2 ceapa,sa fie mai gustos -dupa ce a fiert suficient carnea o scoatem si o calim in putin ulei,pe ambele parti pana capata o culoare frumoasa,le scoatem si le punem deoparte -cealalta 1/2 de ceapa o punem la calit in uleiul...
Dovlecei umpluti
-dovleceii se taie pe orizontala,se scobesc -ceapa se taie marunt ,se pune la calit impreuna cu mijlocul dovleceilor maruntit -se adauga carnea tocata,rosiile taiate cubulete,tinem pana scade zeama ,saram si piperam -cu aceasta umplutura vom umple "cojile"de dovlecel,asezam felii de...
Ficatei cu suc de rosii
Ficateii se prajesc in ulei pana se rumenesc frumos. -se caleste ceapa in putin ulei,se adauga sucul de rosii,frunza de dafin se sareaza si pipereaza se tine putin ..se adauga usturoiul toacat -adaugam ficateii amestecam si tinem pana ce sunt imbibati cu sosul. se servesc calzi alaturi...
Chiftelute cu sos
-se caleste ceapa in putin ulei -se adauga faina si se amesteca bine pana se inglobeaza complet, -adaugam rosiile pasate,fara coaja, apa si continuam fierberea pt inca 5-6 min. -adaugam chiftelutele cat mai multe cu atat mai bine , reteta aici :...
Tochitura de rinichi -varianta mea!
Ceapa se caleste in putin ulei,se vor adauga rinichii taiati cubulete,se tin pana se rumenesc putin -se adauga rosia data pe razatoare,se adauga usturoiul,sarea si piperul,cimbrul,se tine pana scade putin.
Pate din ficat de porc
-ceapa se pune la calit in putin ulei -se adauga ficatul si vinul,se tine pana se rumeneste putin -se adauga untul si usturoiul tocat,,se sareaza si pipereaza ,se adauga cimbrul,se mai tine inca vre-o cateva minute pe foc,amestecand continuu,se opreste focul si se lasa sa se racoreasca...
Rulouri din carne de porc cu cascaval
-carnea se transaza in felii subtiri ,se bate cu ciocanul de snitele.-se sareaza si pipereaza -se pune o feliuta de cascaval si se ruleaza -din ou,faina,lapte se face un aluat mai gros ca cel de clatite prin care se trec rulourile -se prajesc in ulei incins.
Fasole scazuta cu carnati
Cantitatile pentru aceasta reteta sunt ochiometrice ,dupa gustul fiecaruia (pentru 500 g fasole:1 ceapa mare,2-300 g carnati proaspeti,3-4 lg bulion) Fasolea se spala si se fierbe ,schimband la inceput apa de 3 ori,se tine pana se inmoaie, -Separat se prajesc carnatii dupa care...
Ciulama de pui
Cureti carnea de pielite,o speli,apoi o pui la fiert cu zarzavaturilecuratate si spalate,taiate in jumatati.Dupa ce a fiert carnea,o dezosezi si o portionezi.Intr-un vas pui uleiul la incins,adaugi faina ,o amesteciapoi torni supa fierbinte,ramasa de la carne,pana se formeaza o compozitie putin...
Pui la rotisor
-puiul se spala bine si se parleste putin pe flacare de la aragaz dupa care i se va aplica un masaj ,si in interior,cu mustar si lasat intr-o punga cateva ore la frigider. se stropeste cu putina bere ,se sareaza si condimenteaza .Se leaga bine aripile si copanele de pui dupa care se fixeaza in...
Frigarui din carne de porc
-carnea taiata cubulete se unge cu ulei si usturoi pisat,sare si piper si se da la rece -ardeiul si ceapa se taie cubulete -se incepe insirarea lor pe bete de frigarui -se coc pe gratarul bine incins
Cotlete cu sos de rosii si masline
-cotletele se spala si se bat cu ciocanul de snitele,se sareaza si pipereaza se trec prin faina -se prajesc putin pe ambele parti in putin ulei alaturi de pastrama taiata subtirel -se scot cotletele si fasiile de pastrama iar in uleiul ramas se adauga bulionul si rosiile taiate...
Snitele de pui cu nuca de cocos
Pieptul de pui se spala , se transaza subtire, , se condimenteaza, sareaza si pipereaza dupa care se trece prin faina prin ou si printr-un amestec de nuca de cocos si pesmet Se prajesc in ulei incins pe ambele parti
Pulpe de pui cu cartofi aromati la cuptor
Pulpele de pui se ung cu ulei, se sareaza ,pipereaza si se presara deasupra condimente pt pui Cartofii se curata, se ung cu ulei si se presara peste ei frunzulite de cimbru,sare, piper, condimente pt cartofi Se asaza in tava unsa cu ulei cartofii si pulpele iar pe putem aseza si rondele de...
Snitele de pui in aluat pufos cu bere
se feliaza cat mai subtire pieptul de pui , se sareaza ,pipereaza, si se trece printr-un aluat facut dintr-un ou batut in care ama daugat cateva linguri de faina. si am subtiat cu bere.( trebuie sa fie un aluat ca de clatite nici prea moale nici prea tare).Se prajesc pe ambele parti in ulei incins!
Varza a la Cluj
Carnea, împreunã cu ceapa tãiatã mãrunt, se înãbuºe într-o lingurã de unturã pînã se înmoaie la sfarsit adaugam 2 oua,amestecam, si lasam deoparte. Varza tocata cat mai fin se cãleºte, in...
Snitele de pui in aluat pufos cu bere
Incepem prin a felia subtire pieptul de pui Condimentam,saram si piperam Lasam in frigider pentru 1/2 ore Facem un aluat din ou,faina si bere ,de consistenta celui pt clatite, prin care trecem carnea de pui pe care o prajim in baie de ulei pe ambele parti Scoatem ,dupa ce s-au rumenit...
Varza calita cu cotlete de porc
Prajim in ulei sau untura pe ambele parti cotletele sau bucati de carne de porc ,o scoatem deoparte intr-un castron, iar in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt dupa care adaugam rosiile taiate cubulete si bulionul. Si mai lasam putin pe foc Varza o tocam cat putem de fin si o...
Cotlete cu legume
se spala cotletele, se ung cu ulei dupa care se condimenteaza si se pun in tava. Se dau la cuptor sa se rumeneasca pe ambele parti. Intre timp curatam cartofiisi morcovii , ii stropim cu ulei si-i condimentam. Cand cotletele s-au rumenit frumos pe ambele parti adaugam legumele, apa si vinul...
Rulada din carne
Se inabusa putin in ulei ceapa si morcovul dupa care le punem peste carnea tocata, adaugam orezul [umflat in putina apa pe aragaz si scurs] si ouale crude, dar si smantana. Adaugam condimentele dupa gust si framantam bine.Punem in forma de cozonac, pe care am uns-o cu unt si faina...
Friptura de miel
se spala bine carnea si se unge cu ulei pt ca sarea ,piperul si condimentele sa adere mai bine ,se tine la frigider cateva ore , sau peste noapte.Se pun in tava, se stropesc cu ulei si se da la cuptor ,pana ce se rumenesc pe ambele parti ,se toarna deasupra apa si vinul si se lasa pana...
drob de pui
se spala bine ficatul si se alege de venisoarele vizibile ,se pune la fiert ,alaturi in alta oala fierbem si pieptul de pui,tocam verdeata,ceapa verde,usturoiul verde,mararul si patrunjelul iar feliile de paine la inmuiem in apa si scurgem bine tocam marunt ficatul si pieptul de pui( dupa...
Chiftelute cu sos tomat
se caleste ceapa in putin ulei dupa care se adauga faina si se amesteca bine pana se inglobeaza complet, adaugam bulionul turnam apa si continuam fierberea pt inca 5-6 min. adaugam chiftelutele , preparate dupa reteta de aici...
Chiftelute
Se amesteca foarte bine ingredientele de mai sus ,se formeaza chiftelutele ,se trec prin pesmet sau faina si se prajesc in baie de ulei.
Ciulama de pui
dupa ce am curatat si spalat bine ciocanelele le punem la fiert (astfel obtinem supa) dupa care le tragem putin in ulei pe toate partile.le scoatem si le punem deoparte iar in uleiul ramas calim ceapa tocata cat mai fin , in momentul in care aceasta a devenit aurie punem cele doua linguri...