publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.
Bucataras.ro
[email protected]
Briose yankee cu porumb
Intr-un vas se amesteca ingredientele solide faina,malai,zahar,sare si praf de copt;in alt vas se amesteca oul batut cu ulei,lapte apoi cu faina;in formele de briose se pune cu lingura aluat,se coc 20-30min.se scot din forme dupa ce s-au racit apoi se pudreaza cu zahar
Gutui cu apa de trandafiri si topping crocant
Pui pe foc timp de 10min intr-un vas apa,zahar,batonul de vanilie,cuisoarele,coaja si sucul de lamaie,iar dupa ce s-a format acest sirop adaugi apa de trandafiri;gutuile curatate de coaja si seminte,taiate cubulete,le imparti in forme individuale,deasupra imparti siropul cat sa le acopere,pui...
Budinca
In primul rand pun formele de silicon in apa rece apoi incep sa pregatesc budinca de vanilie in vas pe foc mic 400ml lapte,2linguri de zahar si praful;amestec cu telul pana se ingroasa;fac repede si budinca de cacao la fel doar ca mai adaug 2linguri praf de cacao pentru o aroma mai puternica;pun...
Chec cu mere
Galbenusurile frecate cu jumatate din zahar, ulei cate putin pana rezulta o crema fina, se adauga zeama de portocala si aromele; albusurile batute spuma cu sare si restul de zahar, se adauga la galbenusuri, apoi cu grija faina amestecata cu praful de copt; merele curatate de coaja si seminte,...
Prajitura cu branza (2)
Preparare prajitura cu branza si fructe. Piscoturile sfaramate,amestecate cu untul topit,intins intr-o forma de tort (eu am folosit un vas mic de yena) si formezi o margine putin mai inalta apoi se da forma la rece; Intre timp,se amesteca branza cu 1lingura de zahar,zeama de lamaie,frisca...
Trunchi de copac
Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul, adaugi zaharul vanilat razatura de la citrice, untul si amesteci totul pana devine o crema consistenta; Adaugi faina amestecata cu amidon, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare si amesteci totul usor cu o lingura. Ungi cu unt o...
Palmieri cu nuca
Aluatul dezghetat, il mai intinzi cu sucitorul sa nu fie prea gros, il ungi cu unt topit, deasupra pui nuca amestecata cu zahar, apoi incepi sa rasucesti marginile (din fata ta si opusa ei), pana la mijloc, mai presezi putin sa nu se desfaca, dupa care intorci aluatul cu fata in jos (cum se...
Braduti
Biscuitii dati prin masina de tocat se amesteca bine cu untul si restul ingredientelor, iar cand a rezultat un aluat suficient de tare, se pune cate putin in forme, se rastoarna pe platou si se pudreaza cu nuca de cocos verde si zahar pudra.
Galette cu prune
O forma rotunda o tapetezi cu hartie de copt, pui aluatul in interior lasand marginile in exterior; Intr-un castron pui prunele taiate, zahar, migdale, scortisoara si nuca; Acest amestec il pui in mijlocul aluatului, cubuletele de unt deasupra, iar marginile aluatului le rasucesti spre...
Prajitura cu mere
Ouale batute cu zahar pana-si dubleaza volumul, apoi se adauga pe rand ulei, mere, arome, faina amestecata cu praful de copt. Totul se rastoarna in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se da la cuptor 40 minute. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.
Dulceata de gutui
Gutuile bine sterse sau spalate de puf,le curat de coaja apoi scot sfere cu o forma speciala,direct in castronul cu apa si zeama de la 1lamaie;cu acelasi castron,3la numar,2cani cu apa si batonul de vanilie,fac un sirop suficient de legat si spumuit daca e nevoie; adaug gutuile si las sa...
Chec frantuzesc
Se face o crema fina din unt si zahar,se adauga ouale pe rand apoi faina amestecata cu praful de copt si sare; se imparte compozitia in doua boluri iar unul se amesteca cacao dizolvata in lapte si floare de portocal iar in al doi-lea,coaja de lamaie si esenta; cele doua compozitii se pun pe...
Prajitura Floarea soarelui
Portocala spalata cu apa calda,stearsa,taiata in cubulete,se pune in blender pana devine o pasta; se adauga galbenusurile,zaharul si ulei; se rastoarna intr-un castron si se amesteca cu faina si praful de copt,vanilia si albusurile batute spuma; totul se amesteca usor cu lingura sau...
Mini cakes cu lamaie si mac
Ouale batute se amesteca cu zahar iar cand si-au dublat volumul se adauga faina cu praful de copt,untul cate putin,macul si zeama de lamaie cu pulpa; Formele se ung cu putin ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se dau la cuptor 25-30min. Dupa ce s-au racit se toarna...
Madeleine-reteta clasica
Se amesteca ouale cu un praf de sare,zahar,apa de floare de portocal,putin lapte,faina si praful de copt cernute impreuna,untul si restul de lapte;formele se ung cu putin unt topit sau ulei cu pensula,apoi se toarna compozitia si se dau la cuptor 15-20min;pentru ca nu mi-am adus decat o singura...
Prajitura cu prune
Jumatate din cantitatea de unt impreuna cu zaharul brun si mierea se pun intr-o forma rotunda(eu am pus intr-o cratita) sa se topeasca. Se adauga jumatatile de prune asezate cu taietura in sus iar printre ele restul fructelor. Intr-un castron se cerne faina cu scortisoara, praful de copt si...
Creme brulee cu smochine si boabe de struguri
Smantana se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu semintele de la batonul de vanilie doar cat se incalzeste; separat se amesteca zaharul cu galbenusurile,se amesteca cu smantana si se da la frigider 2h; se pune apoi crema in forme,pe jumatate se pun boabele de struguri iar in partea opusa...
Creme brulee cu anason stelat
Smantana se pune intr-un vas pe foc mic(doar cat se incalzeste),impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie si anasonul; separat se freaca galbenusurile cu zahar,se amesteca cu smantana si se da la frigider 1h; se scot stelutele,se pune crema in forme,formele intr-o tava cu apa calda iar...
Panna cotta cu zmeura
Smantana se pune intr-un vas la foc mic impreuna cu zahar si semintele de la batonul de vanilie; dupa ce s-a incalzit suficient,se opreste focul si se adauga fisticul curatat si taiat cu cutitul foarte marunt,de asemenea se adauga zmeura lasand cateva pentru ornat si gelatina care a stat in...
Dulceata de catina
Am facut un sirop putin mai gros din zahar,apa si batonul de vanilie(l-am scos la sfarsit) apoi am adaugat catina curatata si spalata. Am lasat focul mare 15-20 min iar la sfarsit am adaugat zeama de lamaie. Am pus fierbinte in borcane si le-am adus acasa.
Prajitura cu visine
Visinile decongelate,se tin cateva ore intr-un castron cu ceasca de zahar; galbenusurile frecate cu zaharul pudra,aromele,faina si albusurile batute spuma cu zeama de lamaie; se imparte compozitia in doua si una se amesteca cu 1lingura de cacao(eu am pus mai multa si nu a fost bine); in...
Compot frantuzesc de nectarine
Nectarinele foarte bine coapte,curatate de coaja,taiate cubulete,se pun in vas pe foc mic,amestecand sa nu se lipeasca,iar cand fructele nu mai au suc si au devenit o pasta,compotul este gata
Sarlota
Am tapetat peretii si fundul formei cu piscoturi inmuiate in sirop,apoi am pus intercalat piscoturi si iaurt amestecat cu fructe;am pus capacul(forma are si capac),am pus-o in frigider pana a doua zi,cand am rasturnat-o pe platou,am ornat cu fructe si am pus deasupra toping de fructe de...
Sarlota cu fructe
Fructele curatate de coaja(eu am folosit nectarine,pentru ca livada era la 100m),taiate cubulete,amestecate cu iaurt si zahar; Forma speciala,captusita cu piscoturi inmuiate in sirop(si pe fundul formei). Pui 2linguri de fructe,deasupra alte piscoturi inmuiate si tot asa pana se ajunge la baza...
Madeleine cu iaurt
Se amesteca ouale cu iaurt, zahar, ulei turnat cate putin, praful de copt stins, vanilia si la urma faina; Compozitia se toarna in forme si se da la cuptor 10-15 minute, depinde de cuptor; Pentru ca eu am intampinat greutati la scosul din forme, am uns cu foarte putin ulei.
Panna Cotta
Se amesteca smantana cu zahar si semintele de la batonul de vanilie pe foc foarte mic(doar cat se topeste zaharul)apoi se adauga gelatina care a fost tinuta 10min.in apa rece;se amesteca bine apoi se toarna compozitia in forme si se da la frigider cateva ore(3-4);cand se consuma se rastoarna pe...
Gem de cirese,visine si zarzare
Fructele spalate scoase samburii,le-am pus in vasul de dulceata cu zahar,am scuturat vasul sa se amestece si l-am lasat cateva ore dupa care l-am pus la fiert 1 1/2h,spumuind din cand in cand;cand a fost gata,am adaugat vanilia si l-am pus fierbinte in borcane;are o aroma deosebita;voi mai face...
Prajitura Noire
Biscuitii i-am sfaramat in palme,i-am amestecat bine cu 100g de unt topit,am pus compozitia intr-o forma de chec cu folie alimentara,am presat bine cu o paleta si am dat la frigider 2ore; pentru crema ,am topit ciocolata impreuna cu untul la microunde: -dupa ce s-a racit am amestecat...
Prajitura in trei culori
Ouale frecate cu zahar si zahar vanilat pana rezulta o crema spumoasa alba; se adauga untul la temperatura camerei,laptele caldut,si faina amestecata cu praful de copt; aluatul se imparte in trei si se pune la copt in forma de tort cu hartie de copt; nu recomand o alta tava,pentru ca...
Sirop de trandafiri
Petalele,frecate bine cu sare de lamaie,pana capata o culoare rosiatica,apoi se pun in oala cu 4l de apa si se fierbe 5min;se pune capacul si se lasa pana a doua zi,cand se strecoara petalele,intr-un alt vas se pune 1cana de zahar si 2cani de lichid;se lasa sa fiarba incet pana capata consistenta...