Se curăță peștii de solzi, intestine, capuri și cozi (pentru ai curăța mai ușor de solzi folosiți cuțitul economic; eu am folosit capetele si cozile la borșul de pește) și se clătesc ușor cu apă rece pentru a înlătura eventualele reminescențe.
Se lasă la...
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (într-o oală, punem o cantitate suficientă de apă şi o dăm la foc mediu; când apa a început să fiarbă adăugăm sarea şi pastele şi le fierbem conform timpului indicat; după fierbere, le trecem rapid prin jet...
Curăţăm peştii de intestine (dacă doriţi, în această fază le puteţi îndepărta capurile), îi spălăm foarte bine cu apă rece şi îi lăsăm la scurs pe şervete de bucătărie pentru a îndepărta apa în exces.
Pregătim hărtiile de copt ce...
Se spală peştele, se curătă şi se lasă la scurs (pe cuburi de gheaţă) sau se şterg cu prosoape absorbante de bucătărie.
Dupa această operaţiune se unge cu ulei, se sărează şi se piperează (exterior şi interior).
Peştii se umplu cu caperele (scurse bine de...
Pesti mici prajiti crocant
Se curăță peștii de solzi, intestine, capuri și cozi (pentru ai curăța mai ușor de solzi folosiți cuțitul economic; eu am folosit capetele si cozile la borșul de pește) și se clătesc ușor cu apă rece pentru a înlătura eventualele reminescențe. Se lasă la...
Salată rapidă de paste
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (într-o oală, punem o cantitate suficientă de apă şi o dăm la foc mediu; când apa a început să fiarbă adăugăm sarea şi pastele şi le fierbem conform timpului indicat; după fierbere, le trecem rapid prin jet...
Păstrăv simplu la cuptor (en papillote)
Curăţăm peştii de intestine (dacă doriţi, în această fază le puteţi îndepărta capurile), îi spălăm foarte bine cu apă rece şi îi lăsăm la scurs pe şervete de bucătărie pentru a îndepărta apa în exces. Pregătim hărtiile de copt ce...
Păstrăv umplut cu capere la cuptor
Se spală peştele, se curătă şi se lasă la scurs (pe cuburi de gheaţă) sau se şterg cu prosoape absorbante de bucătărie. Dupa această operaţiune se unge cu ulei, se sărează şi se piperează (exterior şi interior). Peştii se umplu cu caperele (scurse bine de...