publicat la 16.07.2019
Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!
Bucataras.ro
[email protected]
Coznac cu mac
Pentru inceput realizam umplutura de mac: punem macul, laptele si 4 linguri cu varf de zahar la fiert. Le lasam pe foc pana scade aproape tot laptele. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si o lingura de rom. Apoi trecem sa realizam aluatul. Pregatim maiaua din 50 ml lapte, drojdie si o lingurita...
Piftie de porc- Racitura
Parlim la flacara de la aragaz picioarele si capul de porc, apoi le radem cu lama cutitului, le freacam bine cu malai si le spalam. Rasolul de porc si urechile curatate bine se pun intr-un vas mare cu apa si sare la fiert. Dupa ce scoatem spuma de mai multe ori punem si zarzavatul si continuam...
Sarmale
Pentru inceput ne pregatim foile de varza: daca varza este prea acra sau prea sarata spalam frunzele in apa calduta si le stoarcem. Daca frunzele sunt prea mici taiem nervurile groase pe dos, fara sa rupem frunza, iar daca frunzele sunt prea mari le putem taia in doua. Tocam carnea impreuna cu...
Briose cu ciocolata
Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt, sare si cacao. In alt bol amestecam ouale cu zaharul pana devin ca o crema pufoasa. Adaugam esenta de vanilie si untul topit.Incorporam pe rand ingredintele solide si laptele. Turnam compoazitia in formele tapetate cu unt si...
Mini cozonaci cu Nutella
Pentru a pregati aluatul procedam exact ca cozonacul cu nuca postat acum 2 zile. Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min....
Omleta cu cartofi si branza
Radem branza si cartoful, le condimentam cu un varf de cimbru, sare si piper. Batem 2 oua si le amestecam cu branza si cartoful. Punem in tigaie o lingura de ulei si cand acesta este fierbinte turnam compozitia de oua. O rumenim pe ambele parti si o servim fierbinte. Pofta buna!
Cozonac cu fructe uscate
Pentru a pregati aluatul procedam exact ca la cozonacul cu nuca postat ieri. Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min....
Coltunasi cu branza
Cartofii fierti ii dam prim razatoarea mare. Facem un aluat din faina, cartofi si sare. Framantam bine si ajustam cantitatea de faina pana ce se obtine un aluat moale si omogen care sa nu se lipeasca nici de mana, nici de planseta. Intindem aluatul cu sucitorul si taiem patratele cu latura de 5-7...
Cozonac cu nuca
Intr-un vas pregatim faina, amestecata cu praful de sare. Intr-o cana pregatim maiaua: punem punem putin lapte caldut(1/2 de cana), drojdia, o lingura de zahar si una de faina. Le amestecam si lasam sa creasca cam 10 min.Intre timp separam ouale si punem restul de lapte la incalzit. Frecam...
Alba ca zapada
Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert cu zaharul. Cealalta jumatate se amesteca cu faina. Se pune amestecul cu faina peste cel cu zahar, inainte sa se incalzeasca prea tare si amestecam bine cu un tel, incercam sa nu facem cocoloase. Daca totusi obtineti cocoloase, strecurati...
Fritata cu cartofi si sunca
Curatam cartofii, ii taiem cuburi. Tocam ceapa, apoi taiem mozzarella cuburi. Calim putin ceapa si adaugam cartofii, sunca si mozzarella. Batem ouale, potrivim de sare si piper si le turnam in tigaia cu ceapa, cartofi, sunca si mozzarella. Putem pune putina boia dulce peste compozitie. Se...
Carnati de casa
Tocam carnea , ceafa si slanina. Daca nu aveti masina de tocat rugati macelarul sa o toace pentru voi. Adaugam o ceasca de apa sau zeama de oase si amestecam.Pisam usturoiul si il amestecam bine cu carnea, pana se omogenizeaza, dar nu prea mult sa nu devina pasta. Gustam carnea sa fie suficient...
Ciorba de burta
Pentru inceput punem la fiert burta si picioarele de vaca. Dupa ce da in fiert apa, trebuie sa scoatem spuma si o lasam sa fiarba la foc potrivit.Daca burta este aproape fiarta adaugam legumele si gogosarii in otet. Punem la fiert jumatate din cateii de usturoi intregi si jumatate pisati.Intr-un...
Soricei de ciocolata
Topim ciocolata in baine-marie. Cand o luam de pe foc adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Incorporam apoi biscutii macinati, continuand sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena.In acest momnet incepem sa ne simtim copii care se joaca cu plastelina: luam din...
Prajitura cu mere
Merele rase pe razatoarea mare le punem cu zahar intr-o oala pe foc si fierbem pana se moaie. Este indicat sa amestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Dupa ce luam merele de pe foc adaugam scortisoara.Pentru a realiza aluatul amestecam intr-un bol ingredientele si apoi framantam...
Cizmele lui Mos Nicolae
Se incalzeste putin mierea, apoi se adauga pe rand ouale, nuca si condimente (scortisoara, ghimbir, coaja de portocale si cuisoarele), romul, sucul de portocale, untul si faina cu praful de copt. Se unge tava cu unt si faina, se toarna compozitia si se lasa 15 min in cuptorul preincalzit la...
Tort de mamaliga cu ciuperci si carnat
Punem la fiert apa pentru a face mamaliga. In acest timp noi pregatim umplutura: calim o ceapa mica taiata marunt si apoi ciupercile. Dupa ce le calim le dam la o parte de pe foc. Punem sare si piper si amestecam.In alta tigaie calim o ceapa taiata solzisori si apoi adaugam carnatii. Ii prajim si...
Musaca de cartofi
In primul rand tocam carnea. Calim putin ceapa si inabusim carnea tocata peste aceasta, adaugand vinul. Continuam inabusirea aproximativ 20 de minute. Lasam sa se raceasca si mai dam inca odata prin masina de tocat carnea. Adaugam verdeata tocata marunt, un ou, sare si piper dupa gust....
Briose cu zmeura si miez de ciocolata
Pentru inceput amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu si zaharul vanilat.Batem oul spuma impreuna cu zaharul si smantana, apoi adaugam uleiul. Incorporam apoi elementele solide. Turnam cate o lingura varfuita din aluat in forme. Punem bucatile de ciocolata si...
Turta dulce
Pentru inceput amestecam intr-un bol ingredientele solide : faina, sare, ghimbir, nucsoare, cuisoare, bicarbonat, scortisoara.In alt vas frecam untul cu zaharul si mierea de albine. Adaugam apoi un ou si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Integram in aceasta compozitie ingredientele...
Prajitura portocalie - cu suc de rosii
PREPARARE FOI : Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat. Acesta se framanta si se imparte in 4 parti egale. Fiecare foaie se coace aproximativ 15 min la 180°C . PREPARARE CREMA: Se freaca untul cu zaharul si apoi compozitia se amesteca cu grisul racit in care am...
Banane in ciocolata cu bombonele
Topim ciocolata in baine-marie. Bucatile de banana le ungem cu ciocolata in momentul in care incepe sa se intareasca si apoi le tavalim prin bombonele. Sunt un deliciu, copiii le-au terminat imediat!!!!
Rasol de somn pe pat de cartofi si maioneza
Luam pestele si il curatam de solzi si maruntaie, apoi il spalam bine. Intr-o oala punem la fiert legumele. Dupa ce fierb 5 minute punem o lingurita de otet sau vin alb si apoi adaugam pestele. Fierbem la foc mic. Vom sti ca pestele este fiert cand aripile lui se desprind foarte usor daca tragem...
Chiftelute de cartofi cu kaizer si sunca
Fierbem cartofii si ii facem piure. Amestecam pireul cu cascaval, ou, marar si patrunjel. Apoi, se toaca ceapa si usuroiul marunt si se calesc in uleiul de masline. Adaugam in tigaie sunca si kaizerul. Le rumenim putin si apoi le luam de pe foc. Dupa ce se racesc le adaugam peste compozitia de...
Oameni de zapada
Pregatim pentru inceput budinca de frisca din praful de budinca si 400 ml lapte. Cand este gata adaugam gelatina fiarta 1 minut in 3 linguri de apa si amestecam bine astfel incat sa omogenizam compozitia. Adaugam apoi biscuitii sfaramati si amestecam.Cu o lingura punem pe farfurie bulgari care...
Sufleu de ciocolata
In primul rand batem albusurile spuma. Apoi punem smantana intr-o cratita si adaugam sucul si coaja de portocala. Le lasam sa dea in clocot. Noi amestecam in timpul acesta compozitia. Dupa ce a dat in clocot, dam cratita la o parte de pe foc si adaugam ciocolata rasa. Amestecam bine, pana se...
Paste cu ciuperci, smantana si piept de curcan
Punem la fiert apa cu sare şi 2 linguri ulei, iar cand fierbe apa adaugam pastele. Le fierbem conform instructiunilor. Cat timp se fierb pastele pregatim sosul de ciuperci cu smantana si carnea de curcan. Topim untul si calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Turnam vinul, apa si condimentam cu...
Cartofi cu gorgonzola
Pentru inceput fierbem cartofii in coaja pe jumatate – trebuie sa fie inca tari. Ii curatam de coaja, ii taiem felii si in punem intr-un vas termorezistent. Pe fiecare felie de cartof punem cubulete de unt si cimbrisor, printre ele presaram rozmarin tocat marunt. Saram, piperam cartofii,...
Chec in trei culori
In primul rand batem albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare, care nu cade de pe tel. Frecam galbenusurile cu zahar si apoi le amestecam cu albusul spuma. Adaugam faina amestecata cu zaharul vanilat. Punem apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia obtinuta o...
Inghetata de capsuni
Amestecam crema de branza cu frisca, apoi adaugam zaharul. Adaugam ouale intregi si frecam bine. La sfarsit punem capsunele taiate in bucatele. Se mixeaza bine si apoi se toarna in vasul in care vom congela compozitia. Punem la congelator pentru 6 ore. Vom obtine o inghetata delicioasa. Pofta...