publicat la 16.07.2019
Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!
Bucataras.ro
[email protected]
Sote de mazare cu morcov
Dam morcovul prin razatoarea mare si il calim in unt. Adaugam mazarea curatata. Punem apa fierbinte cat sa le acopere si le lasam sa fiarba. Adaugam sare, patrunjel smantana si faina, continuand sa fierbem pana scade apa. Daca mazarea nu este inca fiarta, mai punem apa fierbinte si lasam pe foc...
Inima cu 3 straturi de ciocolata
Frecam galbenusurile cu zahar pana se topeste zaharul. Turnam ciocolata topita in baine-marie si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.Adaugam albusurile batute spuma si apoi integram nucile macinate, faina si praful de copt.Turnam aluatul in tava tapetata si coacem in cuptorul...
Iahnie de fasole alba cu afumatura
Spalam fasolea in mai multe ape si o lasam la muiat intr-un castron cu apa minim 6 ore. Scurgem apoi de apa in care a stat si o punem la fiert in apa rece. Dupa aproximativ 20 de minute, cand apa se ingalbeneste, se arunca si o inlocuim cu alta apa rece, continuand fierberea. Vom proceda astfel...
Friganele din orez
Amestecam orezul fiert cu faina, scortisoara, zahar, coaja de portocale. Incorporam oul batut, esenta de vanilie si sucul de portocale si amestecam pana se omogenizeaza continutul. Intr-o tigaie incinsa pe foc punem cateva picaturi de ulei, si turnam cu lingura din compozitia cu orez. Le vom...
Suc citrice
Nu v-am trecut cantitatile exacte pentru ca il veti prepara asa cum va place: cu mai multe portocale si mandarine daca il doriti dulce, sau cu grepfruturi mai multe daca vreti sa obtineti un suc acrisor. Tot ce trebuie sa faceti este sa stoarceti fructele cu ajutorul unul blender sau al unui...
Salata MIMOZA
Fierbem morcovii si separat sfecla. Legumele le taiem cuburi iar ouale vor fi date prin razatoare. Scurgem pestele si il amestecam cu ceapa tocata astfel incat sa obtinem o pasta.Intr-o oala mica se toarna apa si adaugam gelatina. O amestecam pana se dizolva apoi incalzim apa pana la primul...
Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi
Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Il lasam apoi sa se odihneasca cam 15 minute, cat timp pregatim umplutura. Calim ceapa, sunca si slanina intr-o lingura de ulei. Calim doar pana ceapa devine sticloasa, sa nu prinda culoare aurie. Batem ouale si le le amestecam cu...
File de pastrav cu piure de telina
Telina o punem la fiert. Intre timp calim ceapa taiata foarte marunt in uleiul de masline. Peste aceasta turnam vinul si lasam sa fiarba 1 minut. Cand telina este fiarta o pasam. Integram ceapa calita si untul, asezonam cu sare si piper si mixam pana se omegenizeaza compozitia. Pentru a praji...
Salata de cartofi cu sunca si verdeturi
Taiem cuburi cartofii, sunca, ardeii si castravetii, tocam ceapa si le amestecam intr-un castron. Le asezonam cu ulei, otet, sare si piper. Punem apoi maioneza si amestecam pana se omogenizeaza. Mutam salata pe un platou, o decoram cu felii de oua si servim. Pofta buna!
Painica dulce pentru micul dejun
Ametecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit. Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar) si laptele caldut.Framantam aluatul pana devine neted. Il acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut sa creasca cam...
Tortilla cu cartofi si carnati
Cartofii fierti ii decojim, ii taiem felii si ii calim putin in unt. Separat, batem ouale cu smantana si patrunjelul tocat. Punem cartofii si carnatii intr-un vas, turnam amestecul de ou si dam la cuptor pentru 30 de minute. Puteti pune si boia de ardei dulce deasupra.Cand este gata taiem...
Salata de creveti
Alegem crevetii proaspeti, de culoare gri, care au stat pe pat de gheata. Pentru decorticare este suficient sa ii tinem de coada si sa le indepartam capul si invelisul gri. Pastram coada astfel incat sa ne fie usor la servit. Intr-o tigaie incinsa punem ulei de masline, apoi prajim crevetii...
Supa de pui cu taitei de casa
Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la fiert. O lasam sa fiarba cateva clocote in apa cu sare si luam spuma de mai multe ori. Asezonam cu sare si piper, curatam legumele si le adaugam si pe acestea. Cand carnea si legumele sunt fierte luam...
Bulete de mamaliga cu branza si carnati
Prajim carnatii in uleiul de masline apoi ii tocam marunt. Branza o radem. Amestecam mamaliga fierbinte cu un ou batut, branza si carnat. Luam bucati din acest amestec si le modelam ca pe niste bile de marimea unei mingi de ping-pong. Le punem intr-un vas termorezistent si le coacem pentru 20...
Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella
Cartofii fierti si curatati de coaja ii dam prin razatoare. Ii amestecam apoi cu faina si ou si facem un aluat. Presaram faina pe suprafata de lucru. Luam aluat si il rostogolim pana obtinem un cilindru cu o grosime de 2-3 cm. Taiem bucatele cu o lungime de aprozimativ 2 cm si apoi le modelam...
Rasol de porc cu morcov, telina si mozzarella
Punem carnea la fiert in apa clocotita cu sare. Luam spuma de cate ori este nevoie. Adaugam morcovul, telina, pastarnacul, ceapa, piper, o frunza mica de dafin si continuam fierberea. Cand a fiert carnea o scoatem pe farfurie, punem legumele fierte peste aceasta si apoi mozzarella rasa. Servim cu...
Ciorba cu carne de vitel si legume
Carnea o curatam si o taiem cubulete. Taiem toate legumele cuburi, cu exceptia cepei si conopidei. Fierbem borsul si apoi il strecuram. Separat fierbem carnea in apa cu sare, avand grija sa luam spuma de ori este nevoie. Cand este aproape fiarta adaugam legumele in ordinea in care au nevoie de...
Biscuiti cu sirop de artar
Pentru inceput mixam untul, siropul de artar si zaharul pana obtinem o spuma. Adaugam oul, esenta de vanilie, coaja de portocale si continuam sa mixam. La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Obtinem un aluat moale, pe care il impachetam in folie...
Ciabatta
Amestecam faina cu uleiul de masline si apa calduta. Framantam aluatul maxim 5 minute, pana obtinem un aluat neted. Lasam 30 de minute intr-un loc cald sa creasca. Cand aluatul a crescut, ii dam forma dorita, il punem pe o tava pe care am pus hartie de copt. Cat timp se coace painea vom tine pe...
Pui cu sos de ciuperci si vin
Pentru inceput condimentam puiul si apoi il prajim pe ambele parti pana de rumeneste frumos. Il scoatem din tigaie. In acelasi ulei vom cali mai departe ceapa si ciupercile, pana devine ceapa aurie. Punem iar puiul in tigaie, adaugam supa si vinul. Amestecam faina cu 2 linguri smantana. Punem din...
Omleta cu ciuperci si cascaval
Ciupercile spalate si curatate le taiem in lame. Le inabusim in ulei incins. Intre timp batem ouale cu o lingura de smantana, sare, piper, apoi adaugam 1 felie de cascaval taiata cubulete mici. Daca puneti putina smantana in omleta aceasta va fi mai pufoasa. Scoatem ciupercile calite din...
Cheesecake cu mere, merisoare si curmale
Pentru a pregati aluatul amestecam toate ingredientele. Punem hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 26 cm si punem aluatul peste hartie incercand sa facem si o mica bordura. Dam la rece aluatul pana calim merele si facem crema de branza .Punem la muiat stafidele si merisoarele in rom pentru...
Inimi cu ciocolata
Pentru inceput batem untul spuma. Adaugam zaharul, mierea de albine, scortisoara, coaja de lamaie, esenta de vanilie si apa minerala. Le mixam pana se topeste zaharul si compozitia arata ca o spuma. Punem apoi oul si continuam sa mixam. La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de...
Placinta cu branza si spanac
Punem la fiert spanacul congelat in apa si adaugam smantana. Lasam sa fiarba pana nu se evapora apa. Punem sare si piper si amestecam. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Intre timp radem branzeturile. Le amestecam cu 4 oua intregi. Amestecam foarte bine pentru a se omogeniza compozitia. Acum...
Cotlet de porc la tigaie
Spalam carnea si o uscam cu un servet de bucatarie, apoi o condimentam cu sare, piper, cimbru. Tigaia cu ulei o lasam sa se incinga pe foc. Punem cotletele in uleiul fierbinte si il rumenim pe ambele parti, nu foarte mult timp pentru a nu se usca. Putem pune putin unt cu usturoi pe...
Salata orientala de iarna
Cartofii se decojesc si se taie cuburi. Taiem ceapa julien, castravetii si gogosarii in cuburi, iar ouale le taiem felii sau in sferturi. Amestecam toate ingredientele, cu exceptia oualelor, intr-un castron si potrivim de sare, piper. Gustam si vedem daca mai avem nevoie de otet sau de sare....
Paine cu iaurt si rozmarin
Intr-un bol amestecam ingredientele solide si rozmarinul tocat marunt. Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana obtinem un aluat neted. Lasam sa creasca intr-un loc cald. Cand isi dubleaza volumul mai framantam putin apoi punem aluatul in forma si coacem painea in cuptorul preancalzit la...
Ceai verde cu anason
Punem pliculetele de ceai in apa preaincalzita. Punem scortisoara, cuisoarele si anasonul in ibric. Lasam sa fiarba impreuna 1 minut, luam de pe foc si acoperim ibricul pentru a realiza infuzia. Dupa 2 minute turnam ceaiul in cesti astfel incat si il servim fierbinte. Bucurati-va de ceai in...
Mousse de ton
Scurgem uleiul din conserva de ton. Taiem fileurile de hamsii marunt, apoi clatim caperele. Punem tonul, hamsiile, caperele intr-un castron cu zeama de lamaie si le tocam cu belnderul. Adaugam mustar si mascarpone si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema...
Cartofi umpluti cu sunca si cascaval
Spalam cartofii si ii dam la cuptor. Ii vom coace fara sa ii decojim. Cat timp se coc cartofii, taiem ouale, maslinele si sunca, iar branza si cascavalul le radem. Dupa ce s-au copt cartofii ii taiem pe jumatate si scobim miezul cu o lingura. Umplem cartofii cu sunca, oua si masline si acoperim...