publicat la 16.07.2019
Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de sfecla rosie
Taiem sfecla fiarta cubulete si o amestecam cu toate ingredientele. Aceasta salata o putem servi langa omleta, carne de vita la cuptor, sau pur si simplu ca aperitiv. Putem pune si un varf de lingurita de hrean ras si devine mai picanta. Este o salata delicioasa! Pofta buna!
Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci
In primul rand taiem dovlecelul in felii subtiri, il saram un pic si il lasam sa se moaie. Se prepara blatul amestecand toate ingredientele. Il punem intr-o tava. Adaugam branzeturile, ciupercile din conserva, scurse bine si uscate cu un prosop de bucatarie, apoi dovlecelul stors de apa pe...
Brownie cu nuci si mere rase
Se topeste ciocolata la bain-marie. Intre timp frecam untul si zaharul, apoi adaugam ouale si 2 linguri de apa. Dupa ce le-am mixat bine le punem peste ciocolata si continuam sa amestecam cu un tel pana se ingroasa putin compozitia. In acest moment dam la o parte castronul si adaugam merele...
Paine simpla cu miere de albine
Topim drojdia in putina apa calda. adaugam zaharul, restul de apa din 125 ml apa calda si 100g faina. Vom obtine o pasta groasa pe care o lasam sa stea 30 de minute. Observam ca a crescut intre timp. Adaugam restul de ingrediente, amestecam bine si lasam sa dospeasca inca o ora. Aluatul...
Supa crema de porumb
Intr-o tigaie punem untul si calim baconul. Cand acesta s-a rumenit il scoatem din tigaie si tot aici calim porumbul din conserva. Adaugam usturoiul tocat fin si amestecam pentru a se intrepatrunde aromele – eu l-am lasat mai mare acum pentru ca am vrut sa testez daca obtin acelasi rezultat...
Zacusca de ciuperci
Coacem pe gratar vinetele, gogosarii si ardeii kapia. Cand ardeii si gogosarii sunt luati de pe foc ii saram pentru a se curata mai usor. Curatam legumele de coaja si le lasam la scurs cateva ore bune. Fierbem ciupercile si apoi le tocam mai grosolan. Taiem ceapa si o calim pana se face aurie si...
Cuburi cu nuci si ciocolata
Pentru a face blatul amestecam toate ingredientele si lasam aluatul sa stea 30 de minute la frigider. In acest timp realizam toppingul: Frecam galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, nucile, zaharul vanilat si la sfarsit albusurile batute spuma. Scoatem aluatul din frigider si il turnam...
Fursecuri cu mac si lamaie
Amestecam pentru inceput faina cu praful de copt, zaharul si coaja de lamaie. Incorporam apoi untul. Adaugam zeama de lamaie si esenta de vanilie si mai amestecam putin. Aluatul obtinut il rulam, il punem in folie si il dam la congelator pentru 15 minute. Il scoatem si taiem felii rotunde cu...
Nori pufosi (gogosi pufoase)
Amestecam toate ingredientele si obtinem un aluat foarte moale. Il lasam 10-15 minute sa se odihneasca. Punem uleiul in tigaie si asteptam ca acesta sa fie incins. Luam cu lingurita si turnam aluat fara sa aiba o forma anume. Le prajim pe ambele parti pana devin aurii spre maro, sa nu le...
Gogosi Fantezie
Punem faina intr-un vas si ii facem o gaura in mijloc. In 3 linguri de lapte cald topim drojdia si o turnam in gaura facuta in faina. Amestecam putin apoi adaugam restul de lapte cald (in care am topit zaharul) si cele 2 oua batute.Continuam sa amestecam. Punem si uleiul, un varf de sare si...
Pasta de peste
Scurgem pestele de ulei sau de sucul din conserva si il punem intr-un bol impreuna cu toate ingredientele. Mixam bine pana compozitia devine o pasta cremoasa. Gustati si eventual mai adaugati zeama de lamaie, sare, piper, orice credeti ca mai este nevoie. Pofta buna!
Salata de pui cu crema Philadelphia
Pieptul de pui il taiem cuburi si il punem intr-un castron. Adaugam salata verde taiata fasii. Tocam apoi ceapa verde, o punem in castron peste pui si salata. Turnam peste acestea zeama de lamaie, saram, piperam si adaugam sosul obtinut din amestecul de crema de branza, maioneza si smantana cate...
Oua umplute in sos alb
Taiem ouale pe jumatate si scoatem galbenusurile. Amestecam galbenusurile cu restul ingredientelor pana obtinem o pasta fina. Umplem jumatatile de ou cu compozitia obtinuta mai sus. Pregatim si sosul amestecand toate ingredientele specificate. Daca vreti ca sosul sa fie mai “usor”...
Gargarite
Taiem rosia, o scobim de miez si taiem doar jumatate din fiecare parte scobita astfel incat sa obtinem efectul de aripioare. Amestecam toate ingredientele si umplem rosiile. Decoram aripile gargaritelor cu bucatele de masline. Eu am pus niste codite uscate de cirese pentru a completa...
Gaina cu oua
Fierbem cele 2 oua. Taiem din ou doar un varf, asfel incat sa putem scoate cu o lingurita galbenusul. Intr-un bol amestecam toate ingredientele si galbenusurile de ou fierte. Umplem ouale iar din restul de compozitie modelam niste oua. Din morcovi taiem felii subtiri si apoi construim...
Ratatouille
Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, la foc mediu si calim ceapa si usturoiul. Dupa ce s-aui calit le scoatem din ulei, le punem seprata pe o farfurie si continuam sa calim pe rand, in acelasi ulei, feliile de vanata si cele de dovlecel. In acest timp fierbem in apa cu sare buchetele de...
Budinca cu ciuperci
Pentru inceput taiem si calim ceapa. Apoi batem albusurile spuma tare. Adaugam galbenusurile, unul cate unul si amestecam usor. Incorporam si ceapa calita, painea rupta in bucatele mici, cascavalul, ciupercile si verdeata. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor...
Lasagna
Preparare sos Bechamel: Incalzim untul într-o cratita si adaugam faina amestecand continuu. Turnam lapte rece si lasam sa mai fiarba putin (cam 6 minute) la foc mic, amestecand din cand in cand. Se condimentează cu sare, piper si nucsoara. Luam cratita de pe foc si amestecam sosul cu...
Cofferula
Amestecam mascarpone cu zaharul, 1 galbenus si cacao. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam al 2-lea galbenus, continuam sa mixam si punem si lichiorul Amaretto. Continuam sa amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem ciocolata la topit in bain marine si adaugam cafeaua solubila, apoi untul...
Salata de fasole boabe cu ton
In primul rand scurgem fasolea de zeama din conserva si o bagam sub un jet de apa rece. O lasam sa se scurga si o punem intr-un castron. Peste aceasta punem ceapa taiata julien, tonul din conserva fara ulei si cateva masline. Turnam zeama de lamaie, otetul, saram si piperam apoi amestecam...
Strudel cu mere
Aluatul: Punem faina intr-un castron, facem in mijloc o adancitura si punem apoi uleiul, oul, sarea si apa. Framantam rapid cu mana dinspre exterior catre interior. Aluatul il framantam bine pe planseta pe care am presarat in prealabil putina faina. Lasam aluatul pe masa pana devine neted si...
Tortul ciobanului
In primul rand ungem vasul pe care il vom baga in cuptor cu unt. Imediat dupa ce facem mamaliga luam si punem un strat in vas. Ca sa o putem aranja mai simplu punem un cub mic de unt si astfel o intindem mai usor. Peste aceasta punem un strat de branza, apoi iar mamaliga, inca un strat...
Barcute
Curatam ardeiul si il taiem astfel incat sa obtinem o forma care poate sustine salata de ou si in acelasi timp sa aduca cu o barcuta. Restul ingredientelor le taiem in bucatele mici si le amestecam cu smantana si unt, apoi condimentam cu putina sare. Decoram cu bete de sticsuri si felii de...
Fete ochioase
Ungem feliile de paine cu unt si crema de branza. Peste aceastea punem ochii din felii de oua fierte si bucatele de masline negre. Ochii vor fi elementul principal al sandvisului. Cream parul omuletilor din feliute de ardei sau castravete, nasul din ardei rosu, sau ardei si sunca, gura din...
Paine cu rosii proaspete
Am pus in masina de paine apa calduta, uleiul si untul topit, sare, zahar, apoi faina. Am adaugat rosiile, drojdia si cascavalul ras. Pornim programul pentru paine simpla si obtinem o paine deosebit de gustoasa.
Paine cu gouda
Amestecam toate ingredientele (obtinem o masa mai lipicioasa) si le rasturnam intr-o forma de chec. Painea se coace in 25-30 minute la 190°C in cuptor electric – cu caldura de jos si de sus, sau pe programul de copt prajituri la 180°C in 40 de minute.
Vinete cu mozzarella
Taiem vinetele in felii de 1 cm si le prajim la gratar. Facem mujdei de ustouroi in care adaugam ulei de masline. Inbibam feliile de vinete in mujdei si le punem in tava pe hartie de copt.Saram, piperam si apoi aranjam mozzarella peste feliile de vinete si facem topping din bucatele de rosii....
SUPA VAMPIRULUI
Fierbem timp de 10 minute rosiile, pasta de tomate, ceapa, morcovul, dovlecelul, pastarnacul si condimentam cu sare, piper. Se toarnă uleiul dupa primele 2 minute de fiert. Tot atunci adaugam si zaharul. Luam de pe foc si lasam sa raceasca. Cu ajutorul unui blender pasam supa. Cei care...
Biscuiti cu aroma de portocale
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam un ou si coaja de portocala si le amestecam pana se vor incorpora. Apoi, punem faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt. La sfarsit adaugam sucul de portocale si amestecam bine. Aluatul obtinut...