publicat la 17.01.2014
publicat la 17.01.2014
publicat la 17.01.2014
Ce zici de o portie de papanasi cu smintina si dulceata aleasa azi? Pentru aceasta trebuie sa-ti iei salata din piata, caci doua zile vei fi apoi la regim!
Bucataras.ro
[email protected]
Peste marinat
Se ia pestele si se curata ( de solzi, de intestine etc. dupa caz). Se spala si se taie in bucati potrivite. Separat ceapa se curata si se taie pestisori. Morcovii se curata si se taie in 2 pe lung si apoi feliute. Se pune ceapa la calit in ulei. Dupa ce s-a aurit se adauga morcovul taiat....
Zacusca de fasole uscata
Se alege fasolea si se pune la fiert. Se coc gogosarii si se curata. Se pune uleiul intr-o cratita mai mare si se adauga ceapa data prin masina de tocat. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga gogosarii dati prin masina. Dupa ce s-au calit si gogosarii impreuna cu ceapa se adauga fasolea data...
Zacusca de vinete
Se coc vinetele si gogosarii si se curata. Vinetele se lasa la scurs apoi se toaca. Gogosarii se curata si ei si se dau prin masina de tocat, apoi si vinetele. Ceapa se curata si se da si ea prin masina de tocat. Se pune uleiul in cratita, se pune ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se...
Cum se face coliva
Cum se face coliva. Arpacasul se spala de 9 ori, in 9 ape, ca sa nu se lipesca si se pune la fiert cu 3 litri de apa. Se fierbe cu capacul pus pe oala. Cand a inflorit (adica e fiert bine) se da capacul jos si se adauga 1 lingurita rasa de sare si se lasa sa mai fiarba pana se evapora toata...
Ketchup
Rosiile se spala si se curata. Se dau prin masina de rosii. Se amesteca cu celelalte ingrediente. Toata compozitia se pune la fiert. Se fierbe cateva minute (circa 5 minute). Se pune in sticle si se fierbe apoi in baie de aburi 30 de minute (din momentul fieberii).
Ketchup picant
Se spala rosiile si se curata. Se tai in bucati si se dau prin masina de tocat. Se adauga usturoiul si ardeii iuti curatati de seminte. Se amesteca cu sare pana aceasta se topeste. Se toarna in sticle si se fierbe in baie de abur.
Prajitura cu prune
Se separa albusurile de galbenusuri. Din 100 ml apa si zahar se face un sirop fierbinte. Albusurile cu sarea si zaharul vanilat se bat spuma tare. Peste spuma se toarna siropul si se omogenizeaza pana devine lucioasa, apoi se incorporeaza galbenusurile amestecate bine, in prealabil, cu uleiul....