publicat la 16.02.2023
publicat la 18.12.2022
publicat la 22.10.2022
O plimbare cu rolele pe piatra cubică îţi va astâmpăra setea de sporturi extreme. Faptul că tot restul zilei vei trepida fără pauză devine un avantaj pentru rudele tale apropiate, care te vor folosi pe post de fotoliu pentru masaj.
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana
Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa la racit si se curata de coaja si se taie cubulete. Pieptul de pui se taie cubulete si se fierbe in apa cu sare. Untul se pune la topit, apoi se adauga smantana....
Reteta de prajitura cu malai si citrice
Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu malai si citrice Intr-un vas se pun malaiul, migdalele macinate, zaharul, coaja de la o lamaie si de la o portocala si praful de copt. Se amesteca cu o lingura, se adauga treptat uleiul si ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Se...
Reteta de zacusca de hribi
Iata cum se prepara Reteta de zacusca de hribi: Hribii se curata se spala si se oparesc circa 5 minute, dupa care se scurg de apa si se taie marunt cu cutitul. Ardeii kapia se coc se curata si se lasa la scurs intr-o sita. Ceapa se tai solzisori si se caleste in jumatate din ulei pana...
Reteta de desert austriac
Iata cat de simplu se prepara Reteta de desert austriac: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul pana se intaresc si se adauga galbenusurile, faina, amidonul, coaja de lamaie si esenta de vanilie, pe rand si le amestecam usor cu ajutorul unei spatule. ...
Chiftele picante din peste
Tocati ingredientele si amestecati-le bine. Formati bile si tavaliti-le prin faina inainte de a le praji in uleiul incins. Se pot folosi diferite tipuri de peste. Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri, cartofi, legume, orez etc.
Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie
Pentru blat, batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma tare. Se adauga nuca de cocos rasa si se incorporeaza in spuma cu ajutorul unei spatule. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia pentru blat. O nivelam si introducem tava in cuptorul incalzit la...
Ciolan presat
Ciolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul. Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o oala sub presiune, atunci timpul se scurteaza. Cand este fiert ciolanul, il dezosam si il taiem in...
Ardei umpluti cu pui si legume
Se curata ardeii si se taie in doua, pe lung. Morcovii si cascavalul se dau pe razatoare, ceapa verde se taie marunt. Pieptul de pui se taie cubulete. Se fierbe orezul si se lasa la scurs. Se pun la calit in ulei ceapa verde si pieptul de pui taiat cubulete si morcovii rasi si se...
Hot dog picant
Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete. Lasati-l la dospit 1,5- 2 ore. Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul si impartiti-l in bucati egale. Intindeti fiecare bucata in forma dreptughiulara si apoi rulati-o pe...
Hamburger picant
Pieptul de pui il taiem in fasii si il prajim in putin ulei, apoi il taiem fideluta Maioneza o amestecam cu pasta de ardei iute in functie de cat de picant dorim . Taiem castravetii si salata verde. Se taie chiflele in doua si se ung cu amestecul de maioneza si pasta de ardei,Se adauga...
Muschiulet cu bacon si garnitura de legume
Muschiuletul de porc se taie in doua pentru a obtine patru bucati egale.Se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper,praf de cimbru dupa gust si se lasa la rece circa doua ore. Se inveleste muschiuletul de porc cu felii subtiri de bacon,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de...
Desert prajitura Fantezie
Pentru crema de vanilie se amesteca praful de budinca, zaharul si laptele si se pun pe foc amestecand in continuu pana se ingroasa; adaugam untul si se lasa la racit 15 minute Pentru crema de ciocolata se amesteca praful de budinca, zaharul si laptele se pune pe foc, adaugam ciocolata rupta in...
Budinca cu paste
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet si se lasa la scurs. Branza se amesteca cu 4 oua,150 ml.smantana,zaharul,esenta de vanilie si coaja de la o potrocala.Se amesteca aceasta compozitie cu pastele fierte. Se pregateste o tava mai adanca,se tapeteaza cu unt si putin pesmet,dupa...
Supa ramen cu Kimchi
Ciupercile se curata, se feliaza si se calesc in putin ulei intr-o oala. Se adauga supa si khimchi-ul taiat bucati. Cand a inceput sa fiarba, se adauga pasta de ardei iuti si se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se adauga taiteii si se mai lasa la fiert 5 minute. Se adauga uleiul de susan, se...
Zacusca cu pastrav
Se pun la copt ardeii kapia, se curata si se lasa la racit, ceapa se taie julien si se caleste in ulei, apoi se scoate si se lasa la racit. Pastravii se curata si se fierb fara cap si coada apoi se maruntesc cu mana avand grija sa scoatem toate oasele. Ardeii kapia si ceapa calita o dam...
Dulceata de gutui
Se curata gutuile de puf si se spala foarte bine,le lasam la uscat si ne ocupam de sirop. Intr-un vas mai mare punem la fiert in apa zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa se inchege siropul dam pe razatoarea mare gutuile cu tot cu coaja si le stropim cu zeama de la lamaie, Punem...
Desert jeleu de cafea
Preparam cafeaua in functie dupa cum preferam ca tarie si aroma. Amestecam gelatina cu putina apa rece si o lasam asa circa 10 minute. Intr-un vas punem cafeaua si gelatina,amestecam continu la foc mic pana se dizolva gelatina. Oprim focul si adaugam zaharul in functie de cat de dulce...
Desert clatite cu mere si ciocolata
Se curata merele si se dau pe razatoare. Intr-un vas se pun faina, zaharul, oul laptele si un praf de sare si se amesteca. Se adauga treptat apa minerala amestecand incontinu pana obtinem o coca lichida apoi adaugam merele rase si amestecam incontinu.Se prajesc bine clatitele pe ambele...
Muschi de vita in foietaj
Muschiul de vita se fasoneaza si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare prajiti muschiul in ulei incins circa 5 minute pana se rumeneste la suprafata pe toate partile,scoateti-l si lasati-l sa se raceasca apoi il ungeti cu mustar cu ajutorul unei pensule. Ciupercile maruntite...
Salata Italiana
Se fierbe oul tare si dupa ce se raceste il taiem in felii. Salata aisberg se taie julien. Avocado se taie in cubulete. Se amesteca rucola, avocado, salata aisberg si oul intr-un castron si se stoarce deasupra lamaia si se amesteca din nou. Cine doreste poate adauga si alte condimente.
Desert prajitura de vara
Se amesteca zaharul cu uleiul, apoi incorporam ouale unul cate unul si se adauga faina amestecata cu praful de copt si morcovii dati pe razatoarea mica. Toata aceasta compozitie se toarna intr-o tava pentru tort tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 150 grade...
Varza in stil tailandez
Baconul se taie in cubulete mici si se pune la calit intr-o oala cu putina apa. Varza se desface in foi pe care le rupem cu mana in patrate mici. Cand baconul s-a calit punem in oala si bucatile de varza si le amestecam cu baconul si le lasam la calit. Cand varza este calita adaugam...
Pui cu sos worcester
Pieptul de pui se taie in fasii subtiri si se pun intr-un vas si se amesteca bine cu 60-70 mi.din sosul worcester. Intr-o tigaie se pune untul la topit si apoi se adauga fasiile de pui care se prajesc cateva minute pe fiecare parte. Cand s-au prajit se scot intr-un vas. Ardeii...
Laptele de aur
Intr-un vas puneti la incalzit laptele de migdale si il amestecati cu curcuma, lichidul trebuie doar incalzit, nu fiert. Dupa omogenizare stingeti focul si il lasti sa se raceasca daca este prea fierbinte. Se indulceste cu miere de albine dupa gust.
Sufleu de brocoli
Brocoli se spala si se rupe in buchetele, apoi se opareste circa 3 minute si se lasa la scurs. Se amesteca ouale cu branza telemea rasa, smantana ( daca este prea groasa, se adauga putin lapte pentru a o subtia) si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se toarna peste brocoli....
Desert prajitura cu mere caramelizate
Prima data se curata merele si se taie in cubulete. Se amesteca cu zaharul si se pun pe foc, amestecand in continuu pana scade apa si se caramelizeaza. Se opreste focul si se amesteca merele cu scortisoara macinata si se lasa la racit. Se amesteca ouale, zaharul, zaharul vaniliat...
Chifle pufoase
Pentru pep se amesteca toate ingredientele si se fierb amestecand in continuu pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cantitatile sunt cantarite in grame. Pentru coca amestecam laptele caldut cu drojdia uscata si se lasa sa creasca putin,se amesteca cu faina,zaharul,sarea,un ou intreg si un...
Ardei gras umplut cu quinoa, mango si avocado
Quinoa se clateste bine in mai multe ape si se scurge bine. Se pune la fiert 10 minute, apoi se opreste focul, se pune un capac peste vas si se lasa la racit inca 10 minute. Se curata avocado si mango, se taie in cubulete mici, apoi se amesteca cu quinoa si sucul de la o lamaie. Se...
Clatite cu legume
Pentru clatite se amesteca toate ingredientele adaugandu-se treptat apa pana cand se obtine o coca ce trebuie sa fie lichida si se lasa sa se odihneasca circa 10 minute. Clatitele se prajesc intr-o tigaie fara a mai adauga ulei. Legumele se curata si se taie julienne si se pun...
Mancare de dovlecei si rosii
Dovleceii se curata si se taie in forma de betisoare,rosiile se taie in patru. Se pune uleiul la incins si se adauga dovleceii cand acesta sunt la textura care ne place se adauga rosiile si se mai lasa pe foc doua minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gusy.