Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 15 minute.
Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam vanata si dovlecelul, le taiem rondele si le saram. Le lasam deoparte.
Punem in robot usturoiul, painea inmuiata si stoarsa de apa, carnea tocata, 2 oua,...
Aluatul de chiftele se pregateste foarte rapid. Avem nevoie de un robot de bucatarie. Inmuiem painea in putina apa si o stoarcem bine. O punem in robot alaturi de restul ingredientelor (cu exceptia uleiului). Pornim robotul si trebuie sa obtinem o pasta omogena. Cu mana formam chiftelele. Puteti...
Pieptul de pui spalat bine si uscat il taiem cubulete. Ceapa curatata o tocam marunt. Morcovul curatat il taiem deasemenea cubulete. Vanata, o curatam, o taiem cubulete si o saram. Intr-un vas punem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa, morcovul si pieptul de pui si le calim 5 minute. Apoi adaugam...
Spalam bine pulpele de pui si le taiem in doua. Le uscam cu un prosop de bucatarie si le saram si piperam. Intr-un vas punem putin ulei la incins. Adaugam pulpele de pui si le rumenim putin pe ambele parti. Adaugam ceapa curatata si tocata marunt. Mai calim 2 minute. Adaugam morcovul curatat si...
Se spala bine orezul. Ceapa se toaca marunt. In ulei calim ceapa cateva minute. Adaugam mixul de legume si mai calim 4 minute. Adaugam 150 ml apa, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba, pana legumele sunt aproape fierte. Apoi adaugam orezul si 450 ml apa. Lasam sa fiarba la foc mic, pana e...
Spalam pulpele de pui, apoi le condimentam cu sare si boia. Punem in putin ulei, la calit, o ceapa si 2 catei de usturoi tocate marunt. Dupa 3 minute adaugam sosul de rosii, 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba la foc mediu, pana sunt gata pulpele. In acest timp pregatim orezul. Calim in putin...
Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in putin ulei. Dupa 3 minute adaugam boiaua si apoi cam o cana de apa. Cand inceoe sa dea in clocot adaugam mazarea. Potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba 10 minute. Apoi adaugam pasta de tomate si mai lasam sa fiarba 10 minute. Stingem focul si...
Curatam ceapa si o tocam marunt. Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Punem ceapa la calit in putin ulei. Adaugam carnea, mai calim putin. Adaugam pasta de tomate si 200 ml apa. Condimentam si lasam carnea sa...
Fasolea din conserva o trecem sub un jet de apa rece, apoi o punem la scurs. Curatam ceapa, o tocam, apoi o calim in putin ulei. Adaugam rosiile curatate de coaja si taiate marunt. Fierbem doua minute. Adaugam fasolea si o cana cu apa. Condimentam. Lasam sa fiarba 10 minute si stingem focul....
Incepem prin a face sosul. Spalam rosiile si le blenduim, apoi le dam prin strecuratoare sa scapam de seminte si coaja. Curatam ceapa, telina, merele si ardeii si le blenduim. Punem toate legumele blenduite intr-un vas pe foc. Lasam sa fiarba cam 1 ora la foc mic. Adaugam condimentele si zaharul...
Spalam bine pulpa de porc si o taiem felii potrivite( nu foarte subtiri sa nu iasa uscate). Mie mi-au iesit 10 felii. Le condimentam bine pe ambele parti. Punem la incins o tigaie cu putin ulei. Prajim feliile de pulpa, pe ambele parti, pana se rumenesc putin. Apoi le asezam intr-o tava de...
Pentru inceput, pregatim aluatul pentru tarta . Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, untura si sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit, la un loc caldut, pana isi dubleaza volumul. Intre timp...
Se bat cotletele ca pentru snitel, insa nu foarte subtiri, sa nu fie uscate dupa prajire. Se condimenteaza fiecare bucata, pe ambele parti. Oul se bate cu laptele si putina sare. Pesmetul se amesteca cu parmezanul ras si cu coaja de lamaie.
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Fiecare...
Punem intr-un vas mierea, sucul de lamaie, cimbrul si1/4 lingurita de sare. Le amestecam bine. Cu acest amestec ungem foarte bine coastele de porc spalate si uscate. Se pun coastele intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se stropesc cu sucul de portocala si se dau la cuptor la foc mediu 45...
Rondele de legume la cuptor
Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam sa fiarba 15 minute. Intre timp pregatim restul ingredientelor. Curatam vanata si dovlecelul, le taiem rondele si le saram. Le lasam deoparte. Punem in robot usturoiul, painea inmuiata si stoarsa de apa, carnea tocata, 2 oua,...
Chiftele din sunca fiarta
Aluatul de chiftele se pregateste foarte rapid. Avem nevoie de un robot de bucatarie. Inmuiem painea in putina apa si o stoarcem bine. O punem in robot alaturi de restul ingredientelor (cu exceptia uleiului). Pornim robotul si trebuie sa obtinem o pasta omogena. Cu mana formam chiftelele. Puteti...
Tocana de vinete cu piept de pui
Pieptul de pui spalat bine si uscat il taiem cubulete. Ceapa curatata o tocam marunt. Morcovul curatat il taiem deasemenea cubulete. Vanata, o curatam, o taiem cubulete si o saram. Intr-un vas punem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa, morcovul si pieptul de pui si le calim 5 minute. Apoi adaugam...
Pulpe de pui in sos de morcovi
Spalam bine pulpele de pui si le taiem in doua. Le uscam cu un prosop de bucatarie si le saram si piperam. Intr-un vas punem putin ulei la incins. Adaugam pulpele de pui si le rumenim putin pe ambele parti. Adaugam ceapa curatata si tocata marunt. Mai calim 2 minute. Adaugam morcovul curatat si...
Orez cu mix de legume mexican si cremvursti prajiti
Se spala bine orezul. Ceapa se toaca marunt. In ulei calim ceapa cateva minute. Adaugam mixul de legume si mai calim 4 minute. Adaugam 150 ml apa, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba, pana legumele sunt aproape fierte. Apoi adaugam orezul si 450 ml apa. Lasam sa fiarba la foc mic, pana e...
Orez cu legume si pulpe in sos
Spalam pulpele de pui, apoi le condimentam cu sare si boia. Punem in putin ulei, la calit, o ceapa si 2 catei de usturoi tocate marunt. Dupa 3 minute adaugam sosul de rosii, 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba la foc mediu, pana sunt gata pulpele. In acest timp pregatim orezul. Calim in putin...
Mazare scazuta cu carnati ardelenesti,mancare rapida,mancare simpla
Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in putin ulei. Dupa 3 minute adaugam boiaua si apoi cam o cana de apa. Cand inceoe sa dea in clocot adaugam mazarea. Potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba 10 minute. Apoi adaugam pasta de tomate si mai lasam sa fiarba 10 minute. Stingem focul si...
Galuste de cartofi cu carne in sos de rosii si smantana
Curatam ceapa si o tocam marunt. Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Punem ceapa la calit in putin ulei. Adaugam carnea, mai calim putin. Adaugam pasta de tomate si 200 ml apa. Condimentam si lasam carnea sa...
Fasole scazuta cu ciolan afumat
Fasolea din conserva o trecem sub un jet de apa rece, apoi o punem la scurs. Curatam ceapa, o tocam, apoi o calim in putin ulei. Adaugam rosiile curatate de coaja si taiate marunt. Fierbem doua minute. Adaugam fasolea si o cana cu apa. Condimentam. Lasam sa fiarba 10 minute si stingem focul....
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor cu sos
Incepem prin a face sosul. Spalam rosiile si le blenduim, apoi le dam prin strecuratoare sa scapam de seminte si coaja. Curatam ceapa, telina, merele si ardeii si le blenduim. Punem toate legumele blenduite intr-un vas pe foc. Lasam sa fiarba cam 1 ora la foc mic. Adaugam condimentele si zaharul...
Mamaliga cu pulpa de porc la cuptor
Spalam bine pulpa de porc si o taiem felii potrivite( nu foarte subtiri sa nu iasa uscate). Mie mi-au iesit 10 felii. Le condimentam bine pe ambele parti. Punem la incins o tigaie cu putin ulei. Prajim feliile de pulpa, pe ambele parti, pana se rumenesc putin. Apoi le asezam intr-o tava de...
Tarta cu carne si legume
Pentru inceput, pregatim aluatul pentru tarta . Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, untura si sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit, la un loc caldut, pana isi dubleaza volumul. Intre timp...
Snitele de porc
Se bat cotletele ca pentru snitel, insa nu foarte subtiri, sa nu fie uscate dupa prajire. Se condimenteaza fiecare bucata, pe ambele parti. Oul se bate cu laptele si putina sare. Pesmetul se amesteca cu parmezanul ras si cu coaja de lamaie. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Fiecare...
Piure de cartofi cu costite la cuptor si cu sos de mere
Punem intr-un vas mierea, sucul de lamaie, cimbrul si1/4 lingurita de sare. Le amestecam bine. Cu acest amestec ungem foarte bine coastele de porc spalate si uscate. Se pun coastele intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se stropesc cu sucul de portocala si se dau la cuptor la foc mediu 45...