Se pune o oala cca 3 l apa pe aragaz. Cand incepe sa fiarba se adauga aripile bine spalate. Se lasa sa fiarba colectand spuma formata. Cand carnea s-a fiert se scurge, pastrand supa, si se lasa sa se racoreasca. Se inlatura pielita, se indeparteaza carnea de pe os si se taie bucatele care...
Radacinoasele si ceapa se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu cca 3 l apa, cu sare. La cca 10 min dupa ce a inceput sa fiarba se adauga cartoful taiat bucati si ciupercile. Dupa s-au fiert, scurgem legumele si le mixam in blender cu cca 1 cana supa de legume, adaugand si smantana si...
Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita si se repeta inca o data procedura.
Cand fasolea e pe jumatate fiarta se adauga...
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta (eu le tai bucati mari) si se fierb (impreuna cu carnea) in apa cu sare, apoi se scurg si se lasa la racorit.Se mixeaza in blender cu putina zeama in care au fiert pana se formeaza o crema groasa pe care, apoi, se varsa peste zeama in care...
Se rup coditele la firele de loboda astfel incat sa ramana numai frunzele care se spala cu apa din abudenta. Intr-o tigaie cu capac in care se pun 80 ulei se adauga loboda tocata pentru a se cali pret de cateva minute (pana se inmoaie).
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta....
Orezul l-am fiert cateva minute si l-am trecut sub un jet de apa rece sa se raceasca. O parte l-am pus in perisoare si restul in ciorba odata cu perisoarele.
Intr-un bol, peste carnea tocata la robotul de bucatarie (eu nu folosesc carne tocata ca e prea grasa) am adaugat oul, 1/2 ceapa, sare,...
Carnea de vita am taiat-o bucatele mici si am pus-o intr-o oala la fiert (cca 30 min).
Intr - oala in care am pus cca 1,2 l apa am adaugat radacinoasele si ceapa taiate cubulete mici. Dupa ce acestea au fiert cateva minute, am adaugat ardeiul si rosia tocate marunt, apoi carnea fiarta. Pentru...
Carnea spalata si taiata cuburi o introducem in oala cand apa incepe sa fiarba (astfel proteinele din carne raman la locul lor nu se risipesc in apa care se mai si evapora pe parcurs). In timp ce aceasta fierbe cu o spumiera indepartam spuma ce se formeaza. Cand carnea e pe jumatate fiarta...
Ceapa, ardeiul si radacinoasele se maruntesc si se pun la fiert. Cand sunt aproape fierte adaugam cu o lingurita compozitia pentru galusti facuta astfel:
Batem ouale spuma impreuna cu o lingurita de sare si adaugam grisul in ploaie pana ce compozitia se ingroasa astfel incat sa nu curga din...
Supa de curcan cu taitei
Se pune o oala cca 3 l apa pe aragaz. Cand incepe sa fiarba se adauga aripile bine spalate. Se lasa sa fiarba colectand spuma formata. Cand carnea s-a fiert se scurge, pastrand supa, si se lasa sa se racoreasca. Se inlatura pielita, se indeparteaza carnea de pe os si se taie bucatele care...
Supa crema de ciuperci cu smantana si crutoane
Radacinoasele si ceapa se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu cca 3 l apa, cu sare. La cca 10 min dupa ce a inceput sa fiarba se adauga cartoful taiat bucati si ciupercile. Dupa s-au fiert, scurgem legumele si le mixam in blender cu cca 1 cana supa de legume, adaugand si smantana si...
Ciorba de fasole boabe
Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita si se repeta inca o data procedura. Cand fasolea e pe jumatate fiarta se adauga...
Supa crema de legume cu crutoane
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta (eu le tai bucati mari) si se fierb (impreuna cu carnea) in apa cu sare, apoi se scurg si se lasa la racorit.Se mixeaza in blender cu putina zeama in care au fiert pana se formeaza o crema groasa pe care, apoi, se varsa peste zeama in care...
Ciorba de loboda rosie
Se rup coditele la firele de loboda astfel incat sa ramana numai frunzele care se spala cu apa din abudenta. Intr-o tigaie cu capac in care se pun 80 ulei se adauga loboda tocata pentru a se cali pret de cateva minute (pana se inmoaie). Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta....
Ciorba de perisoare
Orezul l-am fiert cateva minute si l-am trecut sub un jet de apa rece sa se raceasca. O parte l-am pus in perisoare si restul in ciorba odata cu perisoarele. Intr-un bol, peste carnea tocata la robotul de bucatarie (eu nu folosesc carne tocata ca e prea grasa) am adaugat oul, 1/2 ceapa, sare,...
Supa de vacuta
Carnea de vita am taiat-o bucatele mici si am pus-o intr-o oala la fiert (cca 30 min). Intr - oala in care am pus cca 1,2 l apa am adaugat radacinoasele si ceapa taiate cubulete mici. Dupa ce acestea au fiert cateva minute, am adaugat ardeiul si rosia tocate marunt, apoi carnea fiarta. Pentru...
Ciorba de porc cu zeama de varza
Carnea spalata si taiata cuburi o introducem in oala cand apa incepe sa fiarba (astfel proteinele din carne raman la locul lor nu se risipesc in apa care se mai si evapora pe parcurs). In timp ce aceasta fierbe cu o spumiera indepartam spuma ce se formeaza. Cand carnea e pe jumatate fiarta...
Supa de rosii cu galuste de gris
Ceapa, ardeiul si radacinoasele se maruntesc si se pun la fiert. Cand sunt aproape fierte adaugam cu o lingurita compozitia pentru galusti facuta astfel: Batem ouale spuma impreuna cu o lingurita de sare si adaugam grisul in ploaie pana ce compozitia se ingroasa astfel incat sa nu curga din...