Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc o gropita in care se pun ingredientele la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit cca 45 min la loc caldut.
Pe planseta de lucru infainata se mai framanta o data aluatul si se imparte in 10parti egale. Fiecare...
Intr-un bol se pune drojdia cu zaharul si cateva linguri de apa calduta. Se amesteca pana ce se "dizolva" drojdia.
Faina (500-600 g) se cerne si se pune intr-un bol incapator. In mijloc se formeaza o cavitate in care se varsa uleiul, restul de apa calduta, drojdia si sarea. Se...
Intr-un vas de yena (cca 20 x 30 cm) uns cu unt se aseaza mixul de legume.
Ouale se bat si se amesteca cu smantana, laptele si condimentele. Se varsa peste legume, apoi se rade cascavalul deasupra.
Se introduce in cuptorul preincalzit si se mentine la foc mediu cca 1 ora...
Ardeiul taiat, curatat de samburi si spalat l-am umplut cu crema de branza si am decupat rosia si castravetele incercand sa realizez niste vaporase.
Castravetele l-am taiat si l-am scobit cu o lingurita, l-am umplut cu pate de ficat, am decupat un dreptunghi din rosie si 2 fasii de ardei si am...
Dovlecelul, se decojeste, se spala, se razuieste prin ochiurile mari ale razatorii, se sareaza si se pune intr-o strecuratoare la scurs cca 30 min.
Cartofii si morcovii decojiti se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert. Cand s-au fiert pe jumatate se scurg si se lasa la racit.
Dupa ce...
Intr-o tigaie cu strat ceramic punem 1 lingurita ulei si 5-6 rondele carnati si ii lasam sa se prajeasca un pic la foc mic, apoi adaugam ardeiul taiat felii subtiri si 1/2 rosie taiata cubulete. Lasam sa se calesca un pic legumele peste care varsam ouale batute, condimentate, dupa gust si...
Catofii intregi (fie in coaja, fie curatati) se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie rondele.
Intr-un bol se bat ouale, se amesteca cu smantana, laptele, 80 g cascaval ras si condimentele.
Feliile de cartofi se aseaza straturi in vasul...
Iata cum se prepara Chec aperitiv, o reteta gustoasa si economica
Ouale se mixeaza pana devin o spuma. Se adauga uleiul, putin cate putin, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, apoi se adauga sunca si ardeiul taiate cubulete, telemeaua rasa, maslinele feliate si mararul tocat....
Cartofii se curata, se spala si se taie, dupa preferinta.
Intr-un castron mare se amesteca uleiul cu condimentele, apoi se adauga cartofii taiati si se amesteca cu o lingura de lemn pana ce acestia se acopera complet cu sos.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se varsa cartofii impreuna...
Spanacul se curata, se spala, se opareste si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie marunt.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se amesteca cu smantana, 75 g cascaval ras, mararul tocat, condimentele si spanacul. Apoi se adauga si albusurile, se amesteca bine si se...
Cascavalul cu tot cu ambalaj se pune intr-o cratita cu apa clocotita. Se opreste focul, se pune capacul si se tine cateva minute pana ce acesta se inmoaie. Se desface ambalajul si se varsa cascavalul moale pe o hartie pentru copt ori celofan si se intinde cu facaletul. Adaugam umplutura formata...
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii grosute (in 4 sau 6).
Intr-o oala se pun cca 2 l apa. Cand aceasta incepe sa fiarba se pun cartofii si se pastreaza pe foc 3 min, se scurg si se pun intr-o cratita cu capac. Se adauga condimentele si uleiul si se agita cratita pentu a se...
Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc o gropita in care se pun ingredientele la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit cca 45 min la loc caldut.
Aluatul se imparte in 15 parti egale. Fiecare bucata se intinde in forma dreptunghiulara de grosime...
Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc un „cuib” in care se pun ingrediente la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit 45 min la loc caldut.
Pe planseta de lucru infainata se mai framanta o data aluatul si se imparte in 12 parti egale....
Aluatul se lasa la dezghetat, conform indicatiilor de pe pachet. Apoi se intinde, se unge cu galbenus de ou, se sareaza dupa gust si se presara semintele. Eu am facut cateva si cu branza ca imi plac... :). Se taie aluatul in doua jumatati, pe lungime, si apoi in fasii de cca 1 cm latime. Se...
Carnea
Carnea, ceapa, cartoful si morcovul le-am tocat cu ajutorul robotului de bucatarie pana a rezultat o pasta. Pasta de carne am asezat-o intr-un bol, am presarat condimentele, oul, pesmetul si patrunjelul tocat si am amestecat bine compozitia.
Carnea am fript-o, pe ambele parti,...
Ceapa si radacinoasele le maruntim si le inabusim intr-o cratita in care, in prealabil am pus 1 ceasca de apa si ulei. Dupa ce apa s-a evaporat adaugam orezul si amestecam sa nu se lipeasca. Dupa 2-3 min adaugam 2 cani de apa incalzita si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand.
Ardeiul,...
Peste cartofii fierti si sfaramati adaugam cascavalul ras, untul, 1 ou, 2 linguri pesmet, sare si omogenizam. Restul oualelor se bat.
Formam bilute din compozitia formata si le trecem prin ouale batute, apoi prin pesmet, apoi iar prin ou si iarasi prin pesmet. Se prajesc pana capata o culoare...
Cartofii intregi se fierb la aburi si, cand se racesc un pic, se taie felii.
Intr-un castron se pun ouale batute, branza telemea rasa, branza fagaras, laptele si cascavalul si se omogenizeaza.
Se unge vasul termorezistent cu unt si se adauga un rand de felii de cartofi (asezati ca la...
Rulouri cu cremwursti
Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc o gropita in care se pun ingredientele la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit cca 45 min la loc caldut. Pe planseta de lucru infainata se mai framanta o data aluatul si se imparte in 10parti egale. Fiecare...
Scovergi cu smantana si cascaval
Intr-un bol se pune drojdia cu zaharul si cateva linguri de apa calduta. Se amesteca pana ce se "dizolva" drojdia. Faina (500-600 g) se cerne si se pune intr-un bol incapator. In mijloc se formeaza o cavitate in care se varsa uleiul, restul de apa calduta, drojdia si sarea. Se...
Budinca de legume
Intr-un vas de yena (cca 20 x 30 cm) uns cu unt se aseaza mixul de legume. Ouale se bat si se amesteca cu smantana, laptele si condimentele. Se varsa peste legume, apoi se rade cascavalul deasupra. Se introduce in cuptorul preincalzit si se mentine la foc mediu cca 1 ora...
Sandvisuri pt copilasi
Ardeiul taiat, curatat de samburi si spalat l-am umplut cu crema de branza si am decupat rosia si castravetele incercand sa realizez niste vaporase. Castravetele l-am taiat si l-am scobit cu o lingurita, l-am umplut cu pate de ficat, am decupat un dreptunghi din rosie si 2 fasii de ardei si am...
Chiftelute de legume
Dovlecelul, se decojeste, se spala, se razuieste prin ochiurile mari ale razatorii, se sareaza si se pune intr-o strecuratoare la scurs cca 30 min. Cartofii si morcovii decojiti se pun intr-o cratita cu apa si sare la fiert. Cand s-au fiert pe jumatate se scurg si se lasa la racit. Dupa ce...
Omleta de vara cu miez de lapte Delaco
Intr-o tigaie cu strat ceramic punem 1 lingurita ulei si 5-6 rondele carnati si ii lasam sa se prajeasca un pic la foc mic, apoi adaugam ardeiul taiat felii subtiri si 1/2 rosie taiata cubulete. Lasam sa se calesca un pic legumele peste care varsam ouale batute, condimentate, dupa gust si...
Cartofi gratinati
Catofii intregi (fie in coaja, fie curatati) se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie rondele. Intr-un bol se bat ouale, se amesteca cu smantana, laptele, 80 g cascaval ras si condimentele. Feliile de cartofi se aseaza straturi in vasul...
Chec aperitiv, o reteta gustoasa si economica
Iata cum se prepara Chec aperitiv, o reteta gustoasa si economica Ouale se mixeaza pana devin o spuma. Se adauga uleiul, putin cate putin, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, apoi se adauga sunca si ardeiul taiate cubulete, telemeaua rasa, maslinele feliate si mararul tocat....
Cartofi noi la cuptor cu jambon
Cartofii se curata, se spala si se taie, dupa preferinta. Intr-un castron mare se amesteca uleiul cu condimentele, apoi se adauga cartofii taiati si se amesteca cu o lingura de lemn pana ce acestia se acopera complet cu sos. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se varsa cartofii impreuna...
Sufleu de spanac
Spanacul se curata, se spala, se opareste si se lasa sa se racoreasca, apoi se taie marunt. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se amesteca cu smantana, 75 g cascaval ras, mararul tocat, condimentele si spanacul. Apoi se adauga si albusurile, se amesteca bine si se...
Rulada de cascaval
Cascavalul cu tot cu ambalaj se pune intr-o cratita cu apa clocotita. Se opreste focul, se pune capacul si se tine cateva minute pana ce acesta se inmoaie. Se desface ambalajul si se varsa cascavalul moale pe o hartie pentru copt ori celofan si se intinde cu facaletul. Adaugam umplutura formata...
Cartofi aromati la cuptor
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii grosute (in 4 sau 6). Intr-o oala se pun cca 2 l apa. Cand aceasta incepe sa fiarba se pun cartofii si se pastreaza pe foc 3 min, se scurg si se pun intr-o cratita cu capac. Se adauga condimentele si uleiul si se agita cratita pentu a se...
Pariziene cu telemea si cascaval
Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc o gropita in care se pun ingredientele la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit cca 45 min la loc caldut. Aluatul se imparte in 15 parti egale. Fiecare bucata se intinde in forma dreptunghiulara de grosime...
Pariziene cu cascaval si sunca
Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc un „cuib” in care se pun ingrediente la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit 45 min la loc caldut. Pe planseta de lucru infainata se mai framanta o data aluatul si se imparte in 12 parti egale....
Saleuri
Aluatul se lasa la dezghetat, conform indicatiilor de pe pachet. Apoi se intinde, se unge cu galbenus de ou, se sareaza dupa gust si se presara semintele. Eu am facut cateva si cu branza ca imi plac... :). Se taie aluatul in doua jumatati, pe lungime, si apoi in fasii de cca 1 cm latime. Se...
Hamburgeri home-made
Carnea Carnea, ceapa, cartoful si morcovul le-am tocat cu ajutorul robotului de bucatarie pana a rezultat o pasta. Pasta de carne am asezat-o intr-un bol, am presarat condimentele, oul, pesmetul si patrunjelul tocat si am amestecat bine compozitia. Carnea am fript-o, pe ambele parti,...
Orez cu legume
Ceapa si radacinoasele le maruntim si le inabusim intr-o cratita in care, in prealabil am pus 1 ceasca de apa si ulei. Dupa ce apa s-a evaporat adaugam orezul si amestecam sa nu se lipeasca. Dupa 2-3 min adaugam 2 cani de apa incalzita si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand. Ardeiul,...
Bulete de cartofi cu cascaval
Peste cartofii fierti si sfaramati adaugam cascavalul ras, untul, 1 ou, 2 linguri pesmet, sare si omogenizam. Restul oualelor se bat. Formam bilute din compozitia formata si le trecem prin ouale batute, apoi prin pesmet, apoi iar prin ou si iarasi prin pesmet. Se prajesc pana capata o culoare...
Cartofi frantuzesti
Cartofii intregi se fierb la aburi si, cand se racesc un pic, se taie felii. Intr-un castron se pun ouale batute, branza telemea rasa, branza fagaras, laptele si cascavalul si se omogenizeaza. Se unge vasul termorezistent cu unt si se adauga un rand de felii de cartofi (asezati ca la...