Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore.
Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine. Cand oasele...
Din malai, apa si un praf de sare facem o mamaliga potrivit de moale.
O rasturnam si o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem felii.
Formele se ung cu putin unt si apoi se garnisesc...
Pentru umplutura: curatam merele de coaja si interior si le dam pe razatoarea mare sau le trecem prin robot, asa cum am procedat eu, apoi le calim impreuna cu zaharul si scortisoara pana lasa...
Cum se prepara Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar
Pregatiti insert-ul de fructe (o seara inainte ): Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.
Se mixeaza zmeura si se pune...
Cum se prepara Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara
Preparati biscuitul :
Incalziti cuptorul la 180°C. Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu indulcitorul,...
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, morcovul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun...
Spalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie...
Cu un cutit de legume curatati ghimbirul de coaja..
Spalati radacina, dati-o pe razatoarea cea mica sau mixati-o.
Puneti pasta obtinuta intr-un castron si adaugati 1/4 l de apa.
Amestecati si...
Carnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora).
Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata....
Puiul il frecam bine cu sare, daca avem ata de bucatarie ii legam picioarele, daca nu , nu e o problema, punem inauntru puiului 1 catel usturoi, 1 fir rozmarin, lamaia intepata in 5-6 locuri....
Blat:
Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare.
Adauga treptat zaharul mixand in continuare pana la diluarea completa.
Peste albusurile spuma cerne faina.
Adauga...
Intr-o cratita puneti apa, o transferati pe foc.
Spalati rosiile si cand apa da in clocot, dati drumul rosiilor in apa, le lasati 1-2 minute acolo.
Luati cratita de pe foc, scoateti rosiile cu o...
Preparare ficatei de pui.
Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele.
Se scurg bine, se tamponeaza cu prosoape de...
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se...
Cum se prepara Ciorba de miel - Reteta gustoasa cu smantana
Puneti carnea de miel la fiert.
Cand incepe sa fiarba, lasati 5 minute apoi aruncati prima apa .
Clatiti oala si carnea cu apa rece, acoperiti carnea din nou cu apa rece,...
Iata cum se prepara Chec aperitiv cu ton - Reteta savuroasa buna pentru orice ocazie
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Bateți ouăle. Adăugați tonul in conserva și pasta de ton.
Adăugați făina și praful de copt și...
Cum se prepara Placinta Beurek cu feta si spanac - Reteta gustoasa si usor de preparat:
Tăiați cozile și spălați spanacul.
Se taie bucati si se caleste 10 minute intr-o tigaie grill fara grasime.
Lasati sa se raceasca.
Am...
Eu am avut niste pulpe de curcan pe care le-am pregatit la cuptor, dar fiind un curcan mai batraior l-am fiert putin si am folosit zeama la supa cu galuste.
Am spalat pulpele si le-am pus la fiert...
Pentru clatite batem oul cu putina sare si zahar, adaugam laptele si faina in ploaie, ungem o tigaie antiaderenta, intindem aluat cat sa imbrace fundul acesteia si coacem pe ambele parti fiecare...
Mai intai pregatim capsunile.
Le spalam bine si le scoatem coditele, dar nu la toate, pastram cateva si pentru ornat.
Le lasam cateva minute la scurs dupa care le punem intr-un vas si presaram 4...
Pentru astazi am ales
Ciorba de burta
Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore. Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine. Cand oasele...
Bulz cu carnati si branza
Din malai, apa si un praf de sare facem o mamaliga potrivit de moale. O rasturnam si o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem felii. Formele se ung cu putin unt si apoi se garnisesc...
Desert placinta taraneasca cu mere
Pentru umplutura: curatam merele de coaja si interior si le dam pe razatoarea mare sau le trecem prin robot, asa cum am procedat eu, apoi le calim impreuna cu zaharul si scortisoara pana lasa...