publicat la 23.11.2021
publicat la 15.09.2021
publicat la 11.05.2021
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Sarmale fierte in dovleac
Foile de varza se lasă câteva ore în apa dacă sunt prea sărate. Ceapa se curata de foi și se spala. Orezul se spala și se fierbe 10 min. Carnea de porc se da prin mașina de tocat carne împreună cu 3 cepe și mărarul. Ceapa ramasa se toaca...
Tigaie picanta de pui
Pieptul de pui îl tăiem cubulete. Ardeiul iute il tăiem mărunt. Gogosarul îl tăiem mare, ciupercile le feliem. Piperam si saram pieptul de pui si îl prajim in ulei la foc iute. Adaugam ciupercile, ardeiul iute si ardeiul gogosar si mai lăsăm 5...
Aperitiv pateu din ficat de pui
Ficateii se spala si se curata (atentie să nu aiba fiere). Se pune uleiul la incins, impreuna cu o lingura de unt. Se pune ficatul si se prajeste. Se curata ceapa si usturoiul, se spala si se taie. Se pun peste ficatei, se pune si foaia de dafin si se acopera totul cu apa. Se lasa totul la...
Sarmale
Punem carnea tocata intr-un castron. Curatam, spalam si tăiem ceapa mărunt. Orezul il spalam. Intr-o tigaie incinsa, punem pisatura si călim ceapa 5 min. Adăugăm orezul si pasta de rosii si mai lasam 10 min pe foc, apoi punem amestecul peste carne. Adaugam oul și...
Chiftelute cu sos de maioneza
Tocam carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si 1 felie de paine. Amestecam carnea tocata cu rosiile. Formam chiftelutele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la foc mediu, cca 35 min. Sosul: Intr-o cana inalta, punem oul, uleiul, mustarul, un...
Drob de pui
Spalam ficateii si ii punem la fiert, in apa cu sare. Pieptul de pui il spalam si il fierbem in apa cu sare, avand grija ca in timpul fierberii, sa luam spuma. Dupa ce au fiert ficateii si pieptul de pui, le lasam sa se răcească. Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le...
Chiftelute la cuptor
Dam drumul la cuptor. Curatam ceapa, o spalam si o dam prin robot. Painea o stoarcem bine. Amestecam toate ingredientele. Tapetam o tava cu hartie de copt. Formam chiftelutele, le punem in tava, presaram susan si le coacem la foc mediu. Pofta buna!
Rulouri de pui
Pieptul de pui se bate, se sareaza si se umple cu branza. Se ruleaza, se da prin ou si faina (pesmet). Se pun rulourile intr-un vas de yena si se introduc la cuptor pana se rumeneste frumos! Pofta buna!
Tocanita de pui de tara
Carnea se condimenteaza cu sare, piper, boia. Ceapa se curata, spala si se toaca. Ardeiul se curata de seminte si cotor,se spala si se taie. Usturoiul se curata si se piseaza. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa si se caleste. Se adauga si carnea si se mai...
Rulada de vita
Muschiul de vita se curata de pielita,se bate,se sareaza si se unge cu ulei. Se ruleaza si se baga la frigider 30 min Ardeiul copt se curata de seminte. Branza se da pe razatoare sau se faramiteaza cu mana. Dupa cele 30 min se scoate carnea se pune pe hatrie de copt. Se adauga...
Tocăniță de vita cu ardei copt
Carnea se spală și se taie. Intr-O cratiță se pune ulei la încins, se adaugă carnea și se lasă pana ce se rumenește puțin. Intre timp legumele (mai puțin ardeiul ) se curăță, spală și se taie după preferință. Se adaugă peste carne și se acoperă cu apa. Se lasă să...
Mazare cu cotlet de porc
Intr-o cratita se incinge uleiul,se adauga carnea si se rumeneste pe ambele parti. Intre timp se curata si spala ceapa si morcovul. Dupa ce carnea se rumeneste se adauga ceapa si morcovul taiate cubulete. Amestecati si lasati 5 min sa se caleasca.Se adauga si pasta de tomate,se mai...
Mâncare de cartofi cu kaizer, cârnăciori și ardei copt
Mai întâi se pune ardeiul la copt. (Eu l-am copt în tava la cuptor electric). Curățăm ceapa, morcovul și cartofi. Ceapa o tăiem, morcovul îl dam pe răzătoare. Cartofii îi tăiem cubulete. Tăiem kaizer și...
Varza cu carne de la garnita acrita cu corcodușe
Curățăm, spălăm și tocam legume, morcovul îl dam pe răzătoare. Într-o cratiță punem bucățile de carne cu putina untură,adăugăm legumele ,le lasam pana se înmoaie puțin. Adăugăm și varza tocata, potrivim de sare, punem foile de dafin, corcodusele ,1 l...
Paprikas (secuiesc) de pui
Puii se curata, se spala si se taie in bucati, care, apoi se presara cu sare si se prajesc in uleiul incins. Dupa aceea se scot si se pun intr-un vas. In uleiul ramas se pune la prajit ceapa taiata marunt, lasand-o sa se prajeasca pana devine aurie. Se adauga boiaua, piper si sare dupa gust, se...
Tocanita "ca in Muntenia"
Carnea se spala si se taie cuburi.Bucatile se prajesc si se pun intr-un vas. Intr-o cratita se pune grasime suficienta se adauga ceapa, curatata si taiata felii. Cand incepe sa capete culoare aurie se adauga ardeii taiati felii si boiaua de ardei. Se pune apoi carnea prajita si rosiile taiate...