Se dizolva bicarbonatul in zeama de lamaie si se pune intr-un vas.Se adauga faina,zaharul, mierea,untul topit ,ouale si mirodeniile.Se framanta putin aluatul apoi se pune in frigider 30 minute.Se imparte in 3 bucati si se intinde din fiecare cate o foaie, mai groasa.Se decupeaza formele dorite si...
Ciocolata se topeste impreuna cu untul intr-o oala, la foc mic. Ouale intregi se amesteca cu zaharul si se bat spuma.Se cerne cacao si se presara peste oua.Urmeaza ciocolata topita si racita partial,iar la sfarsit faina si praful de copt.
Se pregateste o tava de 30x20 cm (sau mai...
Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se amesteca cu zaharul .Se unge o tava de 30x20 cm cu unt si se pun merele,iar deasupra presarati coaja de lamaie si cele 6 cubulete de unt,din loc in loc.
Aluat: se amesteca faina cu untul,apoi se adauga restul ingredientelor si...
Gremolata: se taie patrunjelul marunt, se pune usturoiul pisat, coaja de lime sau lamaie si putin suc (dupa gust), sare, ulei (eu am folosit de masline, care nu a avut un gust puternic). Daca nu aveti un ulei bun, folositi de floarea soarelui. Se pastreaza la frigider, pentru a deveni mai aromat....
Se pregateste un vas, in care puneti cele doua tipuri de ciocolata, zaharul si untul. Se asaza vasul pe pe ochiul mic si fierbeti, pana se topeste ciocolata si rezulta o crema.Se lasa la racit.
Faina se amesteca cu praful de copt, cele doua oua, esenta de vanilie si crema de ciocolata calda...
Se face budinca: se pune laptele la incalzit.
In tot acest timp amestecati praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de lapte din oala. Cand laptele este fierbinte, se toarna amestecul si se fierbe 10-15 minute, pana se ingroasa. Cand este gata, se pune esenta de vanilie si o folie...
Frunzele de salata se spala si se rup .Se pun intr-un bol, alaturi de tonul scurs, ceapa rosie taiata mai mare si cascavalul cubulete. Se presara sare, apoi adaugati suc de lamaie si 1-2 lg ulei din conserva.
Avocado se spala, se taie in jumatate si se scoate miezul cu o lingura si se taie in...
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura pana se ung toti, apoi turnati apa din loc in loc.Se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 2...
Aluat: ciocolata se topeste in baie de aburi si se lasa la racit la temperatura camerei. Se bate spuma untul cu mixerul, la care se adauga treptat 75 g zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata racita, 2 oua si 4 galbenusuri. Se incorporeaza faina, praful de copt si cacao.
Albusurile se bat...
Se amesteca oul, galbenusul cu zaharul pudra si cel vanilinat, sarea, ness si se mixeaza pana se obtine o spuma.
Ciocolata se topeste intr-o craticioara, in baie de aburi. Cand s-a mai racit, se adauga peste celelalte ingrediente, la care se adauga alunele macinate (eu asa le-am cumparat)si...
Sarea se dizolva in 3 lg apa, iar drojdia se amesteca cu restul (de apa calda). Cele doua tipuri de faina se pun intr-un vas, peste care se toarna drojdia cu apa.
Adaugati mierea, uleiul si sarea si framantati aluatul 10 minute. Se unge cu ulei si se lasa la crescut 1 ora.
Faceti 4 bile din...
Eu nu am gasit nuci de macadamia crude, asa ca am folosit prajite si sarate. Se pot taia in bucatele (eu le-am lasat intregi) si se pun pe foc impreuna cu mierea, pana se caramelizeaza. Se lasa la racit pana se face aluatul.
Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea....
Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Se inchide focul si se amesteca cu fulgii de porumb.
Se pregateste o tava cu hartie de copt. Faceti gramajoare cu ajutorul a doua linguri si pot fi puse in frigider, pentru cel putin 1 ora.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,apoi se adauga usturoiul,ardeiul tocat.In alt vas ,se caleste carnea ,iar cand devine alba si nu se mai vede sangele, se adauga legumele calite (ceapa, usturoi, ardei), boia dulce si apa. Se mareste flacara, pana incepe sa fiarba, apoi reduceti focul la...
Pentru aluat : Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilinat, sare si ouale. Se adauga praful de copt si cacaua, iar la sfarsit faina (treptat, pana rezulta un aluat usor de modelat) cernuta. Se tine aluatul la frigider 1 ora.
Se intinde aluatul si se decupeaza...
Prima data, se face sosul :se pun pe foc zaharul brun si untul, iar cand acesta s-a topit, se adauga frisca lichida si se fierbe 1 minut. Se lasa la racit 30 minute, apoi se toarna in fiecare forma de briosa (cam 1 lingura si jumatate). O sa va ramana sos, dar se pune in frigider, pentru a se...
Untul la temperatura camerei se amesteca cu cele doua tipuri de zahar si untul de arahide, fin. Se adauga oul, apoi praful de copt si faina, treptat, pana rezulta un aluat usor de modelat, nelipicios. Se fac bilute din el care se asaza in tava (tapetata cu hartie de copt). Se introduc in cuptorul...
Visinele se lasa la temperatura camerei, pana se dezgheata. Apoi le amestecati cu zaharul si le fierbeti 5 minute,pana isi lasa zeama. In acest moment, amestecati amidonul cu putina apa si turnati peste visinele, care fierb.Lasati pe aragaz, timp de 7-10 minute ,amestecand in tot acest timp,pana...
Se toaca ardeiul in cubulete mici si se caleste in ulei, impreuna cu ceapa intreaga. Se adauga turmericul si sare. Se toarna apa, cat sa rezulte doua portii (puteti sa mai adagati, in cazul in care scade). Se mareste flacara pana fierbe, apoi se reduce. Din acest moment se lasa...
Untul se topeste la foc mic. Apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti (dar nu pudra), se pun cate 2-3 lg pline in fiecare pahar (depinde cat sunt de mari). Opriti cam 1 lg-2 lg pentru ornat.
Crema: se caramelizeaza zaharul, iar cand s-a topit complet si are culoarea potrivita, luati de pe foc,...
Ciocolata se topeste intr-un vas, pe baie de aburi. Se lasa putin la racit, dupa care se amesteca (intr-un singur sens) cu zaharul pudra, frisca lichida si mascarpone. Compozitia rezultata se pune in frigider, pana se intareste (1-2 ore).
Cu ajutorul unor manusi, se formeaza bilute, care se...
Aluatul de foietaj se dezgheata, se intinde cu sucitorul ( putin). Branza se marunteste cu furculita, se adauga busuioc uscat si se intinde peste prima foaie de aluat.
Se intinde a doua foaie si se asaza peste prima cu branza. Se preseaza din loc in loc cu sucitorul, apoi se poate intinde...
Faina se cerne, iar drojdia se dizolva in apa si miere. Se amesteca drojdia cu 450 g faina. Se adauga uleiul si sarea. Se framanta 10 minute. Daca mai trebuie faina, mai adaugati, dar nu multa. Aluatul trebuie sa fie elastic. Lasati sa creasca 30 minute.
Apoi se intinde intr-o tava cu hartie...
Aluat : Se amesteca faina, cacaua, praful de copt, scortisoara si sarea. In alt bol, se bate spuma untul cu zaharul. Treptat, se adauga oul si esenta de vanilie.
Apoi, adaugati faina si laptele batut peste compozitie. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si se pune aluat, cu ajutorul...
Se unge o tava de 32x22 cm cu unt.
Stafidele se inmoaie in putina apa, cu esenta rom.Cozonacul pe care l-am folosit eu, avea stafide , nuca si rahat.Acesta se taie felii,iar 6 din ele se ung cu unt si se pun in tava,cu partea unsa in jos.
Intr-o tigaie, se pun 2 lg unt la topit,...
Blat : Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit. Se pune hartie de copt , intr-o forma de tort cu baza detasabila.Se unge cu ulei (hartia de copt) si se preseaza cu lingura, amestecul de biscuiti. Se pastreaza in frigider, timp de 1 ora.
Crema : Se amesteca frisca...
Sfecla se spala si se curata cu un burete de sarma, daca nu aveti perie. Se pune in apa rece si se fierbe 2 ore, din momentul in care fierbe apa. Se lasa la racit.
Chiftelele : usturoiul se da pe razatoarea fina. Se inmoaie painea fara coaja, in apa, se stoarce (zeama se arunca) in mana si se...
Daca vreti sa va faceti crema de branza: se amesteca crema simpla cu marar tocat si daca trebuie, sare. Eu am preferat una cu verdeturi, din magazin. In acest caz, sa o gustati inainte de a o pune in sandwich. Am scris 150 g crema de branza, pentru ca atat are o cutie, dar o sa va ramana....
Cum se prepara Colarez reteta simpla si delicioasa pentru copii
Laptele se pune la fiert,cu zaharul. Faina (3/4 cana) se amesteca cu 4 lg apa, treptat (cu lingura sau cu mana), pana rezulta mici bucatele de coca. La sfarsit puteti adauga peste cocoloase, 1 lg faina si amestecati.
Cand...
Pentru briose : se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea. Untul se topeste si se lasa la racit. Se adauga peste faina, laptele, ouale, esenta rom si untul. Se pune aluat in forme de briose (eu am avut forme de silicon si de aceea nu am folosit hartie de copt) si se coc cam 18 - 20...
Desert turta dulce
Se dizolva bicarbonatul in zeama de lamaie si se pune intr-un vas.Se adauga faina,zaharul, mierea,untul topit ,ouale si mirodeniile.Se framanta putin aluatul apoi se pune in frigider 30 minute.Se imparte in 3 bucati si se intinde din fiecare cate o foaie, mai groasa.Se decupeaza formele dorite si...
Desert negresa cu unt de arahide
Ciocolata se topeste impreuna cu untul intr-o oala, la foc mic. Ouale intregi se amesteca cu zaharul si se bat spuma.Se cerne cacao si se presara peste oua.Urmeaza ciocolata topita si racita partial,iar la sfarsit faina si praful de copt. Se pregateste o tava de 30x20 cm (sau mai...
Desert cu mere
Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se amesteca cu zaharul .Se unge o tava de 30x20 cm cu unt si se pun merele,iar deasupra presarati coaja de lamaie si cele 6 cubulete de unt,din loc in loc. Aluat: se amesteca faina cu untul,apoi se adauga restul ingredientelor si...
Salau cu gremolata si orez
Gremolata: se taie patrunjelul marunt, se pune usturoiul pisat, coaja de lime sau lamaie si putin suc (dupa gust), sare, ulei (eu am folosit de masline, care nu a avut un gust puternic). Daca nu aveti un ulei bun, folositi de floarea soarelui. Se pastreaza la frigider, pentru a deveni mai aromat....
Desert briose reni
Se pregateste un vas, in care puneti cele doua tipuri de ciocolata, zaharul si untul. Se asaza vasul pe pe ochiul mic si fierbeti, pana se topeste ciocolata si rezulta o crema.Se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt, cele doua oua, esenta de vanilie si crema de ciocolata calda...
Desert Tiramisu cu fructe
Se face budinca: se pune laptele la incalzit. In tot acest timp amestecati praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de lapte din oala. Cand laptele este fierbinte, se toarna amestecul si se fierbe 10-15 minute, pana se ingroasa. Cand este gata, se pune esenta de vanilie si o folie...
Salata de ton
Frunzele de salata se spala si se rup .Se pun intr-un bol, alaturi de tonul scurs, ceapa rosie taiata mai mare si cascavalul cubulete. Se presara sare, apoi adaugati suc de lamaie si 1-2 lg ulei din conserva. Avocado se spala, se taie in jumatate si se scoate miezul cu o lingura si se taie in...
Cartofi la cuptor cu gratar de pui si sparanghel
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura pana se ung toti, apoi turnati apa din loc in loc.Se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 2...
Desert tort de ciocolata
Aluat: ciocolata se topeste in baie de aburi si se lasa la racit la temperatura camerei. Se bate spuma untul cu mixerul, la care se adauga treptat 75 g zahar pudra, zahar vanilinat, ciocolata racita, 2 oua si 4 galbenusuri. Se incorporeaza faina, praful de copt si cacao. Albusurile se bat...
Desert Stelute cu alune
Se amesteca oul, galbenusul cu zaharul pudra si cel vanilinat, sarea, ness si se mixeaza pana se obtine o spuma. Ciocolata se topeste intr-o craticioara, in baie de aburi. Cand s-a mai racit, se adauga peste celelalte ingrediente, la care se adauga alunele macinate (eu asa le-am cumparat)si...
Focaccia cu faina de naut
Sarea se dizolva in 3 lg apa, iar drojdia se amesteca cu restul (de apa calda). Cele doua tipuri de faina se pun intr-un vas, peste care se toarna drojdia cu apa. Adaugati mierea, uleiul si sarea si framantati aluatul 10 minute. Se unge cu ulei si se lasa la crescut 1 ora. Faceti 4 bile din...
Desert fursecuri cu nuci de macadamia
Eu nu am gasit nuci de macadamia crude, asa ca am folosit prajite si sarate. Se pot taia in bucatele (eu le-am lasat intregi) si se pun pe foc impreuna cu mierea, pana se caramelizeaza. Se lasa la racit pana se face aluatul. Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea....
Desert Trandafiri de ciocolata
Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Se inchide focul si se amesteca cu fulgii de porumb. Se pregateste o tava cu hartie de copt. Faceti gramajoare cu ajutorul a doua linguri si pot fi puse in frigider, pentru cel putin 1 ora.
Chili con carne si orez
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,apoi se adauga usturoiul,ardeiul tocat.In alt vas ,se caleste carnea ,iar cand devine alba si nu se mai vede sangele, se adauga legumele calite (ceapa, usturoi, ardei), boia dulce si apa. Se mareste flacara, pana incepe sa fiarba, apoi reduceti focul la...
Desert biscuiti cu menta
Pentru aluat : Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilinat, sare si ouale. Se adauga praful de copt si cacaua, iar la sfarsit faina (treptat, pana rezulta un aluat usor de modelat) cernuta. Se tine aluatul la frigider 1 ora. Se intinde aluatul si se decupeaza...
Desert minibudinci cu zahar brun
Prima data, se face sosul :se pun pe foc zaharul brun si untul, iar cand acesta s-a topit, se adauga frisca lichida si se fierbe 1 minut. Se lasa la racit 30 minute, apoi se toarna in fiecare forma de briosa (cam 1 lingura si jumatate). O sa va ramana sos, dar se pune in frigider, pentru a se...
Desert fursecuri cu unt de arahide si glazura de ciocolata
Untul la temperatura camerei se amesteca cu cele doua tipuri de zahar si untul de arahide, fin. Se adauga oul, apoi praful de copt si faina, treptat, pana rezulta un aluat usor de modelat, nelipicios. Se fac bilute din el care se asaza in tava (tapetata cu hartie de copt). Se introduc in cuptorul...
Desert strudel cu visine
Visinele se lasa la temperatura camerei, pana se dezgheata. Apoi le amestecati cu zaharul si le fierbeti 5 minute,pana isi lasa zeama. In acest moment, amestecati amidonul cu putina apa si turnati peste visinele, care fierb.Lasati pe aragaz, timp de 7-10 minute ,amestecand in tot acest timp,pana...
Ciorba de dovlecel
Se toaca ardeiul in cubulete mici si se caleste in ulei, impreuna cu ceapa intreaga. Se adauga turmericul si sare. Se toarna apa, cat sa rezulte doua portii (puteti sa mai adagati, in cazul in care scade). Se mareste flacara pana fierbe, apoi se reduce. Din acest moment se lasa...
Desert la pahar cu crema caramel
Untul se topeste la foc mic. Apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti (dar nu pudra), se pun cate 2-3 lg pline in fiecare pahar (depinde cat sunt de mari). Opriti cam 1 lg-2 lg pentru ornat. Crema: se caramelizeaza zaharul, iar cand s-a topit complet si are culoarea potrivita, luati de pe foc,...
Desert trufe de ciocolata
Ciocolata se topeste intr-un vas, pe baie de aburi. Se lasa putin la racit, dupa care se amesteca (intr-un singur sens) cu zaharul pudra, frisca lichida si mascarpone. Compozitia rezultata se pune in frigider, pana se intareste (1-2 ore). Cu ajutorul unor manusi, se formeaza bilute, care se...
Aperitiv foietaje cu branza
Aluatul de foietaj se dezgheata, se intinde cu sucitorul ( putin). Branza se marunteste cu furculita, se adauga busuioc uscat si se intinde peste prima foaie de aluat. Se intinde a doua foaie si se asaza peste prima cu branza. Se preseaza din loc in loc cu sucitorul, apoi se poate intinde...
Focaccia cu masline
Faina se cerne, iar drojdia se dizolva in apa si miere. Se amesteca drojdia cu 450 g faina. Se adauga uleiul si sarea. Se framanta 10 minute. Daca mai trebuie faina, mai adaugati, dar nu multa. Aluatul trebuie sa fie elastic. Lasati sa creasca 30 minute. Apoi se intinde intr-o tava cu hartie...
Desert prajiturele whoopie
Aluat : Se amesteca faina, cacaua, praful de copt, scortisoara si sarea. In alt bol, se bate spuma untul cu zaharul. Treptat, se adauga oul si esenta de vanilie. Apoi, adaugati faina si laptele batut peste compozitie. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si se pune aluat, cu ajutorul...
Desert budinca de cozonac cu pere
Se unge o tava de 32x22 cm cu unt. Stafidele se inmoaie in putina apa, cu esenta rom.Cozonacul pe care l-am folosit eu, avea stafide , nuca si rahat.Acesta se taie felii,iar 6 din ele se ung cu unt si se pun in tava,cu partea unsa in jos. Intr-o tigaie, se pun 2 lg unt la topit,...
Desert tarta cu crema si piersici
Blat : Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit. Se pune hartie de copt , intr-o forma de tort cu baza detasabila.Se unge cu ulei (hartia de copt) si se preseaza cu lingura, amestecul de biscuiti. Se pastreaza in frigider, timp de 1 ora. Crema : Se amesteca frisca...
Chiftele cu cartofi si salata de sfecla
Sfecla se spala si se curata cu un burete de sarma, daca nu aveti perie. Se pune in apa rece si se fierbe 2 ore, din momentul in care fierbe apa. Se lasa la racit. Chiftelele : usturoiul se da pe razatoarea fina. Se inmoaie painea fara coaja, in apa, se stoarce (zeama se arunca) in mana si se...
Sandwich cu somon afumat si crema de branza
Daca vreti sa va faceti crema de branza: se amesteca crema simpla cu marar tocat si daca trebuie, sare. Eu am preferat una cu verdeturi, din magazin. In acest caz, sa o gustati inainte de a o pune in sandwich. Am scris 150 g crema de branza, pentru ca atat are o cutie, dar o sa va ramana....
Colarez reteta simpla si delicioasa pentru copii
Cum se prepara Colarez reteta simpla si delicioasa pentru copii Laptele se pune la fiert,cu zaharul. Faina (3/4 cana) se amesteca cu 4 lg apa, treptat (cu lingura sau cu mana), pana rezulta mici bucatele de coca. La sfarsit puteti adauga peste cocoloase, 1 lg faina si amestecati. Cand...
Desert briose cu crema de unt si branza
Pentru briose : se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea. Untul se topeste si se lasa la racit. Se adauga peste faina, laptele, ouale, esenta rom si untul. Se pune aluat in forme de briose (eu am avut forme de silicon si de aceea nu am folosit hartie de copt) si se coc cam 18 - 20...