publicat la 29.04.2019
publicat la 22.04.2017
publicat la 22.04.2017
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Compot de piersici
Se spala piersicile de puf si se taie in 4 sau in 6 depinde cat sunt de mari. Se pregatesc borcanele. Se pun bucatile de piersici in borcan se pune 3 lg de zahar si se completeaza cu apa. Se pun capacele si se pun intr-o cratita la dustulit 45 de min de cand incep sa fiarba. Cand sunt...
Tort cu crema de mascarpone si capsuni
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zahar si un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu ulei ,apoi se adauga la albusuri.Se amesteca incet cu o lingura pana se incorporeaza,se adauga faina si cacao si se incorporeaza.Se pune in tava si se da la cuptor la foc mediu 30 de...
Sirop de capsuni
Se aleg si se spala capsunele bine de impuritati.Sticlele pentru sirop se spala ,se usuca si se sterilizeaza in cuptor.Intr-o oala se pun capsunii si se pun pe foc sa si lasa sucul.Cand si -au lasat sucul se strecoara,cu capsunii se fac dulceata si siropul se pune la foc sa fiarba.Se lasa sa...
Compot de capsuni
Se aleg capsunii si se spala bine de impuritati,Se spala borcanele ,se usuca si se sterilizeaza la cuptor.Se pun in borcane capsunele spalate pana la 3/4 din borcan.Se face sirop cu apa si zahar si zeama de lamaie.Se toarna fierbinte siropul peste capsuni,se pune capacele,se strang bine si se...
Negresa Dukan cu cirese
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un pic de sare.Galbenusurile se freaca cu xilitolul,pana se face ca si o crema,se adauga iaurtul si se amesteca bine.Se adauga taratele de ovaz,de grau si cele de psyllium si se amesteca cu mixerul pana la omogenizare.Se adauga...
Cornuri cu dulceata de gutui
Intr-un castron mai mare se pune faina ,se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia uscata ,zahar si un praf de sare .Se adauga laptele caldut si se framanta .Se adauga 2 oua ,coaja de portocala,unt topit si se framanta in continuare pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini. .Se...
Dulceata de prune
Prunele se spala si se scoate samburele.Intr-o cratita se pun prunele ,se pune zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand s-au inmuiat se pune zaharul si se lasa sa fiarba pana este gata.Se amesteca sa nu se prinda de fund.Se verifica daca este gata si apoi se pune in borcane curate si...
Peltea de gutui
Se pun cojile bine spalate si cotoarele sanatoase la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere la foc mic. Cand sunt fierte si apa a scazut ,se strecoara si se pune la foc mic ,se adauga zeama de la lamaie.Cand clocoteste se adauga zaharul si se lasa sa fiarba pana este gata . Se...
Dulceata de gutui
Gutuile se spala de puf,se curata de coaja si apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Intr-o cratita mare se pun gutuile razalite,zeama de lamaie si apa si se da la fierbere.Cand se inmoaie bine se adauga zaharul si se fierbe in continuare pana este gata.Se incearca intr-o farfurie astfel:se...
Dulceata de cirese 2
Se spala ciresele si se curata de samburi.Se pun intr-o cratita cu fund dublu si se acopera cu zahar.Se lasa de seara pana dimineata.Dimineata se pune cratita pe foc la foc mic sa fiarba.Se curata de spuma formata.Cand nu se mai formeaza spuma se pune zeama de lamaie si se amesteca.Se verifica...
Compot de cirese
Ciresele se aleg,se rup coditele si se spala.Borcanele se spala bine cu detergent si se usuca.In fiecare borcan se pun ciresele pana se umple 3 sferturi de borcan,se adauga 3 linguri zahar ,apa pana la gura borcanului si o aspirina pisata. Se capseaza si se pune la dust.Intr-o cratita se pune...
Inghetata asortata
Se bate bine frisca,se adauga mierea si apoi iaurtul se amesteca cu mixerul. Se ia jumatate din compozitia pentru inghetata de casa si se amesteca cu cacao si in cealalta jumatate se pune esenta de vanilie dupa gust.Se pune inghetata de casa in recipient,eu am folosit 4 pahare de unica...
Pasca cu branza dulce
Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa...
Placinta rulata cu branza dulce
Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam 2 oua, 150 gr zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam...
Tort aniversar
Se face blatul de pandispan cu o zi inainte.Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un varf de cutit de sare pana spuma sta teapana.Adaugam treptat cate o lingura de zahar mixand intre timp,la final se pune zaharul vanilat.Adaugam galbenusurile treptat si mixam pe viteza...
Cum se face coliva
Cum se face coliva. Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se pune la inmuiat cu apa rece si se lasa 8 ore. Punem la fiert 2 l de apa si cand clocoteste adaugam arpacasul. Adaugam un varf de cutit de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa. Se verifica daca este fiert daca se sfarma intre...
Prajitura "Tavalita"
Se pregateste blatul astfel:se mixeaza oul intreg cu zaharul pudra,se adauga laptele,untul topit si mierea topita,apoi se adauga faina alba si praful de copt.Se amesteca toate si se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se coace.Se face testul cu...
Rafaello
Se freaca untul spuma cu zaharul pudra.Se adauga laptele praf si jumatate din nuca de cocos.Se amesteca .Din compozitia rezultata se fac bilute care se pot umple cu alune nesarate sau stafide.Se dau prin nuca de cocos.
Pateuri cu mere
Merele se curata si se dau pe razatoare.Se pun la calit intr-o tigaie cu 2 linguri de zahar si la sfarsit o lingurita de scortisoara.Se lasa sa se raceasca. Aluatul de foietaj se decongeleaza la temperatura camerei, se taie patratele ,se intinde putin cu sucitorul.Pe o...
Placinte cu branza(Branzoaice)
Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa...
Cozonac moldovenesc
Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa...
Gem de corcoduse si caise
Cum se prepara gemul de corcoduse si caise: Corcodusele se spala si se scot samburii. Caisele se spala si ele si se scot samburii. Se dau prin masina de tocat carne sau se fac cu blanderul ca si mine. Intr-o oala cu fundul gros se pune compozitia si se pune la fiert pana mai scade din apa...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Se spala capsunile sub jet de apa si se curata de codite.Se pun intr-o oala capsunile,se amesteca zaharul cu gelfix si se pune peste capsuni,se amesteca si se da spre fierbere timp de 5 min amestecand in continuu la foc mai mare.Apoi se lasa sa fiarba cca 20-30 de...
Dulceata de cirese
Ciresele se spala si se scot samburii.Se pun intr-o cratita.Zaharul se amesteca cu plicul de gelfix si se pune peste cirese.Se aduce la fierbere timp de 5 min la foc mai iute si apoi se face focul mic si se mai fierb inca 20 de min.Se ia spuma care se formeaza.Se pune in borcane curate si...
Cheesecake simplu
Pt.blat: s e sfarma biscuitii cum puteti,eu m am chinuit un pic ,se amesteca cu untul topit si cu 6 linguri de lapte .Intr-o tava am pus eu ,se pune hartie de copt ca sa pot sa o scot afara,se aseaza blatul de biscuiti si se preseaza bine,si se da la rece.Intre timp se face crema. Branza de...
Tort cu ciocolata "MARCELA"
Se face un sirop din apa,zahar si esenta de fistic.Crema de prajituri se face conform instructiunilor de pe plic .Frisca se bate.Pe un platou se pune prima parte din blat ,se insiropeaza si se pune o parte din crema .Se pune a doua parte din blat ,se insiropeaza si asta si se pune inca o parte de...
Tort RALUCA
Se face un sirop din apa,zahar si esenta de migdale. Crema se face conform instructiunilor de pe pachet. Frisca se bate bine. Pe un platou se aseaza o parte din blat ,se insiropeaza si se pune crema,se pune a doua parte ,se insiropeaza din nou si se pune restul de crema.Se pune si a...
Clatite pufoase reteta (by Miha)
Clatite pufoase reteta Intr-un vas se pune faina alba ,sarea,praful de copt si bicarbonatul.Intr-un alt vas se bat ouale cu laptele batut,zaharul,untul topit si esenta de migdale.Dupa ce s au batut bine se adauga peste faina si se amesteca .Aluatul se lasa sa se odihneasca 20 de minute.Se...
Clatite cu gem de macese
se bat ouale intregi cu 2 linguri zahar,cu praful de sare si cu zaharul vanilat,se adauga faina,lapte si apa pana se face un aluat care curge.se adauga uleiul in aluat si se lasa sa se odihneasca 10 min.Se pune tigaia pe foc si se pune un pic de ulei la prima clatita,la urmatoarele nu se mai pune...
Frisca cu capsuni
Se spala capsunile,se curata si se pun intr- un bol si se sfarma cu furculita,se adauga peste ele zahar vanilat.Intr un vas mai inalt se pune smantana de frisca si se bate cu mixerul impreuna cu 3 linguri de zahar pudra.Cand e bine batuta se adauga capsunile si se amesteca .Se pune in cupe...